ESL-berättelser: Våra nio toppartiklar från 2020

Lär dig språk January 27, 2021

Att 2020 blev ett egendomligt år är antagligen ingen överdrift. Oväntat och utan motstycke, tog det oss alla med överraskning och fick vår kreativitet att blomma då vi anpassade oss till det nya normala.

Och vi anpassade oss faktiskt till det nya normala – vi hittade nya sätt att kommunicera med varandra och med oss själva och upptäckte vad som verkligen var viktigt i livet.

På ESL anpassade vi oss till omständigheterna, men vägrade att ge upp vår passion för utbildning. Vi utforskade nya vägar på vår ESL-blogg och fann sätt att integrera språkstudier och resor i vårt nya normala sätt att leva.

Här följer de nio bästa exemplen på hur vi gjorde det:

1. 10 tips om att arbeta hemifrån

Före 2020, verkade att arbeta hemifrån ganska spännande. Man slapp pendla. Man kunde rulla ur sängen och börja arbeta i pyjamas. Det lät definitivt bra, men emellertid, när vi verkligen stod inför det, upptäckte vi att för att fokusera och vara produktiva medan vi jobbade på distans var något som krävde både funderingar och planering.

2. Hur ska jag välja vilket språk jag ska lära mig?

Det bästa språket att lära sig var någonting att fundera på även före 2020. Turligt nog gav 2020 oss tid och tillfälle att tänka på vad vi behövde ta hänsyn till innan vi startade ett nytt språkäventyr.

3. Hur du skriver det perfekta personliga brevet på engelska

Arbetsmarknaden blev definitivt lidande 2020 – minst sagt. Med många företag i hela världen som led eller fick stänga, fanns sig mängder av anställda i behov av att söka nya utmaningar både hemma och utomlands. Att kunna visa du reser eller inte, upp för potentiella arbetsgivare ett fantastiskt personligt brev på engelska är utan tvekan det första steget mot att lyckas!

4. Hur du lär dig koreanska snabbt – 5 tips

Även om det inte är det lättaste språket att lära sig, är att tala koreanska tveklöst en dörröppnare. Om ditt mål är att lära dig det fort, ska du definitivt kolla våra fem tips om hur du ska gå tillväga – och alla kan du också göra hemifrån!

5. Sommarvokabulär: orden du behöver kunna inför dina resor

Långs sommardagar, vindsmekta kvällar … Vare sig du är på resande fot eller inte, är sommaren helt enkelt fantastisk. Dra fördel av optimismen som följer med den och lär dig nya ord på det språk du studerar – bonuspoäng om du verkligen använder dem utomlands!

6. Checklista för studier utomlands i Japan

Du kanske inte planerar att studera utomlands i Japan just nu, men om du funderar på det, då borde du antagligen börja planera nu! Under 2020 satt våra experter samman några användbara tips för att hjälpa dig med det.

7. Officiella språkcertifikat: en översikt över de viktigaste testerna världen runt

Det finns gott om språkexamina för engelska, liksom studenter som behöver dem – vilket förklarar varför det är förhållandevis enkelt att hitta information om dem. 2020 tyckte vi att det var dags att påminna om andra språk och deras officiella examina: från franska och spanska till tyska och ryska.

8. Varför sommarspråkläger är bra för tonåringar

Hur man ska hjälpa tonåringar att fortsätta lärandet under sommarlovet är något som föräldrar ofta oroar sig för. Sommarlägren erbjuder en fantastisk miljö för ungdomar för att utveckla sina färdigheter samtidigt som de har roligt och utforskar världen. Läs vår artikel från februari 2020 och se varför!

9. Tio engelska akronymer du bör kunna

Alla språk utnyttjar genvägar i skriftlig kommunikation och även om vi tar till oss dem och använder dem intuitivt på vårt modersmål, är det inte alltid lätt på ett andra språk. Lär dig de mest använda på engelska och tillämpa dem som ett proffs!

Fortsätt lära dig med ESL

By Julia Hoyas

What do you think?