Sommarvokabulär: orden du behöver kunna inför dina resor

Lär dig språk July 13, 2021

Har du drömt om sommaren ett tag nu? Längtar du efter långa soliga dagar och ljumma kvällar vid havet? Ja, vi också. Den goda nyheten är att den nu äntligen är här! Och med gränserna som åter öppnar och resandet som så sakta börjar igen, kan vi inte packa våra väskor och ge oss av mot nöjen och sol fort nog!

Oavsett vart du tänker dig denna sommar, har du antagligen redan gjort en lista på de saker du definitivt måste packa ner – pass, badkläder, solkräm — du vet vad som gäller. Emellertid, har du tänkt på den språkliga sidan av din resa? Alltså, hur ska du kommunicera när du är utomlands? Ingen panik – här får du litet sommarvokabulär för olika språk som du behöver under dina resor i sommar:

Engelska

Från de gyllene sandstränderna i Australien och den livliga kusten i USA till Maltas öcharm och den pittoreska engelska kusten i Bournemouth och Brighton. Det engelska ordförrådet kommer utan tvekan att vara bra att ha på en mängd platser. Dessa är några måsten för din sommarsemester:

Spanska

Mojito eller sangria, salsa eller flamenco, Europa eller Latinamerika … vare sig du valt exotiska Playa del Carmen, Dominikanska republikens vita sandstränder eller Medelhavets gyllene färger som ditt nästa resmål, är dessa några av basorden du kan använda för att tala om vad du vill ha:

Italienska

Ah, Italia … kan du se dig ligga och slappa med det lugna havet framför dig och en pittoresk, vykortsvacker stad som bakgrund? Tropea, San Remo, Salerno … vart du än reser väcker den italienska kusten romans i ditt sinne! Här kommer några ord som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din paradissemester:

Franska

Den franskspråkiga världen är lika stor som den är varierande och häpnadsväckande, så vad ska du välja denna sommar? Ikoniska franska Rivieran med sin emblematiska elegans, den franska västkusten med Atlantens vågor, eller föredrar du Karibiens vibbar på andra sidan pölen? Var du än väljer att bada under solen, kan du göra dig förstådd med dessa ord:

Portugisiska

Surfa på den vilda algarvekusten? Koppla av under palmerna i Salvador da Bahia? Både Portugal och Brasilien erbjuder underbara resmål utmed sina kuster med oändliga möjligheter till vattensport, fantastiskt nattliv, lugna vrår … valet är ditt! En sak är dock säker: du behöver ha en viss grundvokabulär oavsett var du väljer.

Så, med passet på plats, väskorna packade och sommarvokabulären inlärda är du nu helt klar för ditt livs bästa sommar! Är du fortfarande osäker på vart du vill resa?

Tillbringa sommaren utomlands med oss

By Julia Hoyas

What do you think?