Tio saker att njuta av i Rom för mindre än 20 €

Lär dig språk June 14, 2013

Som en av världens stora studentstäder, är Italiens huvudstad en lockande destination för en kurs i italienska. Rom har något för alla, och för varje budget. Vi träffade våra vänner på IH Dilit Rom för att få några tips om hur man kan njuta av staden utan att orsaka en ekonomisk kris i plånboken.

Gratis vandringstur i Rom, 1

Spanish-steps-Rome

Foto: Rum Bucolic Ape

Denna kostnadsfria engelskspråkiga rundtur i staden inkluderar de verkliga Änglarna av Bernini, drottning Margaretas grav, Trompe l’oeil och mycket mer. Den börjar varje dag kl. 17:30 vid Piazza di Spagna och varar i två timmar. Du behöver ingen reservation, så bara dyk upp och njut.( newromefreetour.com )

Gratis vandringstur i Rom, 2

Colosseum-Rome

Foto: Grace Donaghue

Kl. 10:00, måndag -lördag, erbjuds en gratis rundtur till Vatikanen (den avgår från Piazza di Spagna), och en gratis rundtur i Colosseum varje eftermiddag kl. 16. Rundturerna hålls på engelska och spanska. Varje fredag ​​klockan 10:00, går en “La France à Rome”-rundtur, som erbjuds på franska. Rundturerna är gratis, men kom ihåg att lämna lite pengar så guiderna kan äta. ( romefreewalkingtour.com )

Marknader

Det finns ett brett utbud av fantastiska marknader i Rom, med något för alla smaker. Porta Portese har varje söndagsmorgon en av de största i staden, medan Mercato Campo de ‘Fiori (varje dag från 06:00 till 02:00), Mercatino Villa Glori (den tredje söndagen varje månad från 09:00 till 19:00) Mercatino di Porta Pia (varannan söndag varje månad från 09:00 till 19:00) och Mercato di via Sannio (mån-lör från 06:00 till 14:00) också är väldigt populära.

Italienska köket … som det ska vara!

pizza-rome

Foto: fabulousfabs

Du är redan bekant med italiensk mat: pizza och pasta är bland västvärldens mest populära rätter. Men tills du har provat italiensk mat i Italien, vet du inte precis hur läckert det kan vara. I Rom, som i Italiens alla större städer, finns det några restauranger med höga priser, som riktar sig till turister, men håll dig till våra tips så kommer du att få bra mat till ett bra pris.

Ät en italiensk aperitivo på kvällen och, för priset av en drink, kan du frossa i en allt-du-kan-äta buffé. Ursula från Dilit rekommenderar:

  • Doppio Zero: € 9/person, från 18:00 till 09:00 (innan du går dit, bör du boka ett bord, då det vid 18:30 är omöjligt att hitta ett ledigt bord, eller så får du vänta).
  • Freni e Frizioni : € 7/person, från 19:00 till 22:00
  • Barnum Café ( barnumcafe.com / )
  • MomArt ( momartcafe.it ): € 10/person

Och för något sött:

  • Giolitti 
  • San Crispino 

Museer, kyrkor

angels-rome

Foto: Lawrence OP

Från antika skulpturer till moderna mästerverk, via Tizian, Cavallini, Domenichino och modernism, berättar Roms museer och kyrkor om den estetiska utvecklingen av en av världens stora städer. Galleria Borghese (där du måste boka tid), Campidoglio och Vatikanmuseet (gratis entré från 09:00 till 12:30 den sista söndagen i månaden) är särskilt imponerande. Biljetter kostar runt € 13.( museiincomuneroma.it )

Parker, trädgårdar – “friluftsmuseer”

Villa-Borghese

Villa Borghese, Foto: Zac MC

Ibland behöver du bara luta dig tillbaka i skuggan och njuta av omgivningen. Några av de finaste platserna att varva ner på är: Villa Borghese, Villa Torlonia, Gianicolense, Foro Romano, Pantheon, Spanska trappan och Fontana di Trevi.

Rom på cykel

Att hyra en cykel i Rom kostar ca € 4/timme och är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden … om du är modig.( turismoroma.it )

Stadio Olimpico – AS Roma fotbollsmatch

Du kan titta på AS Roma på Stadio Olimpico, där Francesco Totti har gjort mål sedan kejsaren Theodosius I:s regeringstid. Om du lyssnar noga på dina grannar på läktaren, kommer du att plocka upp massor av vokabulär som du inte finner i ordböckerna. Biljetter från € 16. (asroma.it)

Nattliv i San Lorenzo

rome-party

Foto: Parker Knight

Roms universitetsområde är där saker händer på kvällen. Särskilt på helgerna, då området fylls med folk på gatorna som njuter av den varma luften och energin i staden. De flesta billiga barer erbjuder shots från € 1.

Filmer

En biograf, sponsrad av Roms stad, har gratis visningar dagligen. Läs mer på casadelcinema.it .

Ta dig ut till kusten

Du kan ta dig från centrum till havet på mindre än 20 minuter med buss. På Eur Maglianas tunnelbanestation, ta LIDO (Cristoforo Colombo) bussen (€ 1,50) och du kommer att tas med hela vägen bort till Medelhavet. Den närmaste stranden ligger i Ostia, där du också kan hitta Ostia Antica – den stora och arkeologiskt imponerande platsen, som var det antika Roms hamnstad.

Från “lyft upp mig” puddingar till heliga bostäder, studenternas gatufester till antikmarknader, är Rom en stad där dina € 20 kan ta dig långt … om du vet var du ska leta! Ta reda på mer om en kurs i italienska i Rom!

By Alex Hammond

What do you think?