Varför att studera ett språk utomlands är den bästa investering du kan göra i dina barns framtid

Lär dig språk May 21, 2019

Språkreseprogram utomlands öppnar upp världen för barn i alla åldrar. Att ge dina barn tillfälle att lära sig ett språk utomlands handlar om mycket mer än att inhämta användbara kunskaper i språket: de blir medvetna om olika kulturer, får nya vänner och blir mer självständiga och trygga. Dessa är ovärderliga tillgångar både personligt och professionellt i vår alltmer globaliserade värld.

Att lära sig ett språk är roligt: språkreseprogram utomlands för yngre barn och familjer

Yngre barn lär sig språk snabbare och du kan utnyttja denna avundsvärda språkliga fördel genom att skicka dem till ett sommarspråkläger med barn i samma ålder. Morgonlektionerna kompletteras med en mängd eftermiddagsaktiviteter, från strandutflykter till vattenparker – de kommer att ha så kul att de inte ens märker hur stora framsteg de gör i språket (även om du definitivt kommer att göra det)! Tillsyn dygnet runt är en självklarhet, så du kan lugnt koppla av i vetskap om att dina barn är trygga och glada. Ett annat alternativ är att bo hemma hos en lärare, där dina barn får privatlektioner, individualiserad undervisning och utflykter till alla möjliga typer av lokala attraktioner. Plus att de fördjupar sig i det nya språket hela dagarna, så att de känner hur snabbt de gör framsteg.

Om dina barn inte känner sig jättemotiverade att lära sig ett annat språk, men har ett stort intresse för exempelvis sport, mode eller dans, fundera då på att anmäla dem till ett personligt aktivitetsbaserat språkprogram, där de kan göra det de verkligen gillar tillsammans med massor av nya vänner – och lära sig språket samtidigt! Idealiska för fotbollsfantaster, spirande konstnärer, surfare eller kockar (för att nämna bara några av de aktiviteter som erbjuds), säkrar dessa kurser att dina barn får sitt livs sommarlov, medan de inhämtar viktiga färdigheter för framtiden.

Du kanske tvekar om dina barn är tillräckligt gamla för att studera ett språk i ett annat land på egen hand . Om du hellre vill resa tillsammans med dina barn och idén att lära med dem känns spännande, ska du titta på våra språkresor för hela familjen. På detta sätt kan hela familjen njuta av upplevelsen att besöka ett annat land tillsammans, pröva ny mat, delta i olika typer av aktiviteter och, naturligtvis, lära sig ett nytt språk. Dessa kurser är ett utmärkt alternativ om du ha småbarn i familjen, eftersom du har tillgång till barnvaktsservice.

Språkresor utomlands för tonåringar och unga vuxna

Det är inte alltid lätt att motivera tonåringar att studera, så språkläger som inkluderar deras favoritaktiviteter är ett idealiskt sätt att förbättra de viktiga språkfärdigheterna under roliga former. För vem har sagt att lärandet inte skulle kunna vara roligt? Riktade till åldersgruppen 13 – 17 år, ger dessa aktivitetsbaserade kurser på några av Europas mest spännande resmål, tonåringar chansen att utöva sina intressen, vare sig det handlar om sport, konst, modedesign eller att utforska en spännande ny stad under tiden de studerar. De litet äldre tonåringarna, 16 – 18 år, kanske föredrar friheten och oberoendet med en språkkurs för vuxna, som låter dem välja fritt bland extraaktiviteterna.

Ibland, emellertid, behöver tonåringar koncentrera sig på något mer seriöst som examensförberedelser. Om din tonåring behöver intensivutbildning för att klara en examen, eller för att snabbt få upp de språkliga färdigheterna, bör du fundera på kurser som utformats som förberedelse till en officiell examen: samtidigt med att förbättra språkkunskaperna lärs specifika tekniker ut som hjälp till att klara examen med glans.

Livserfarenhet såväl som språkliga färdigheter

Viktigast av allt – att studera utomlands ger ditt barn inte bara förmågan att tala ett annat språk, det ger också en mängd andra livserfarenheter som kommer att vara lika länge som vänskapen som skapats på lägret. Att studera ett språk utomlands utvecklar det kulturella medvetandet, hjälper till att bli mer självständig och stärker självförtroendet, vilket gör att man skiljer sig från mängden vid ansökan till universitet och ger ett försteg vid eventuella studier i ett annat land. Att studera utomlands är en av de bästa investeringar i ditt barns framtid du någonsin kommer att göra.

Hitta en språkresa utomlands för mitt barn

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?