Varför sommarspråkläger är bra för tonåringar

Lär dig språk February 4, 2020

När man studerar finns det ingenting bättre än sommaren, även om det ibland kan kännas som om den aldrig tog slut! För att inte bli uttråkad under dessa månader av sol och frihet, är sommarspråkläger för tonåringar ett fantastiskt alternativ.

Läs vidare om alla anledningar till varför du borde skicka din tonåring på en oförglömlig språkresa i sommar!

Ta språkkunskaperna till nästa nivå

Det mest uppenbara skälet till att skicka dina barn på ett av de många sommarspråkläger som erbjuds, är att de ska förbättra sina färdigheter.

Ingenting kan jämföras med att lära sig ett språk i total fördjupning, men under skolåret kan det vara svårt att hitta tid att skicka ditt barn utomlands. Sommaren är den perfekta tiden för tonåringar att höja sin kunskapsnivå på ett läger där de är omgivna av språket dygnet runt, varenda dag.

Göra språkstudierna till ett lov

Ögonblicket då att studera ett språk börjar kännas som arbete, blir studenterna automatiskt mindre engagerade. Det är därför som en språkresa som känns mer som en exotisk utfärd än sommarskola är en så god idé.

Älskar barnen strandliv? Skicka dem då att studera spanska i Málaga. Drömmer de om storstadsliv? Varför då inte åka till London för att studera engelska? Oavsett vilket resmål de drömmer om, kan du hitta ett sommarspråkläger för tonåringar där!

Ägna sig åt en favorithobby, eller upptäck en ny

Ett vanligt dilemma när det gäller valet av sommaraktiviteter för barnen, är att välja mellan teoretiska studier eller sport av olika slag. Men om man kunde kombinera båda?

I motsats till att låta barnen gå på sommarundervisning i sin skola eller i en lokal studiecirkel, kan de på ett sommarspråkläger praktisera sin favorithobby medan de hela tiden kommunicerar på språket de valt att studera.

Sportälskare kan välja mellan alternativ som fotboll, basketboll, rugby, tennis, golf, ridning och surfing, medan mer konstnärligt inriktade tonåringar kan ägna sig åt hobbys som mode, gastronomi, konst & design eller teater.

I princip är möjligheterna obegränsade när det gäller att utforma den perfekta sommaren för din tonåring!

Träffa tonåringar från hela världen och lära känna andra kulturer

Det är alltid likadant – vad tonåringar gillar mest med sommarspråkläger är chansen att träffa andra studenter från runt om i världen.

Ett plus med detta är att med en internationell grupp tvingas studenterna att kommunicera på ett gemensamt språk, det som de lär sig på lägret. Att möta olika kulturer har visat sig ha ett enormt inflytande på studenternas mognad och denna typ av erfarenhet öppnar deras ögon och är ännu ett viktigt skäl till att skicka dem!

Uppleva självständighet

På tal om att mogna, fara på ett sommarspråkläger är ofta första gången dina barn får känna på att ta vara på sig själva. Om du vill att ditt barn ska bli mer ansvarstagande, så är detta sättet att göra det på.

Att hålla rummet rent, komma i tid till måltiderna, komma ihåg att ringa hem på den tid som överenskommits … dessa är alla ansvar som kommer att hjälpa ditt barn att känna självständighet och självförtroende!

Få en bekymmersfri sommar

Samtidigt som barnen kommer att njuta av känslan av oberoende, kan föräldrar och familj känna sig lugna att studenterna hela tiden har tillsyn av professionella ledare, som inte bara är experter i sitt språk, men också i att undervisa.

Så förlita dig på experterna – du förtjänar en paus!

Fantastiska resmål

Världen ligger för dina barns fötter. I Europa återfinns de populäraste resmålen för sommarspråkläger från små kuststäder som Brighton, Biarritz och San Sebastián, till storstäder som London och Paris och idylliska bergsstäder som Freiburg, Engelberg och Montreux.

Steg ett är att välja språk och steg två att ringa in ditt barns drömdestination! Det som är bra är att det inte finns något felaktigt val – tack vare den fantastiska miljön på sommarspråklägren kommer din tonåring att få sitt livs äventyr oavsett vilket resmålet som väljs.

Om du fortfarande inte känner dig säker, kom då ihåg att ett sommarspråkläger har något för var och en. Din tonåring kommer att få nya vänner, ha kul med att utöva sin sport eller favorithobby varje dag och få känna ett oberoende som kommer hela familjen till godo.

Du, å andra sidan, kommer att njuta av en paus i vetskap om att ditt barn lär sig ett språk snabbare än du kan föreställa dig och hela tiden under tillsyn. Vad kan bli bättre?

Hitta ett sommarspråkläger för tonåringar

By Leah Ganse

What do you think?