Bästa höstdestinationerna för att studera utomlands

Resor September 3, 2019

Hösten är den perfekta tiden för att studera utomlands! Vare sig du vill suga åt dig litet kultur eller litet solsken, häpna över hur träden ändrar färg eller står i vårblomning, finns det fantastiska resmål för utlandsstudier runt om i världen som är fantastiska för att plugga språk i höst! Vi har några förslag på den idealiska destinationen för dig i höst, från lektioner i spanska i heta Sevilla till lektioner i engelska och djurliv i Sydafrika!

Momiji: höstlövverk i Japan

Alla har hört om körsbärsblomningen på våren i Japan, men momiji – tiden då träden skiftar färg – är precis lika spektakulär. Även om momiji avser alla höstlöv, har det kommit att förknippas med framför allt den japanska lönnen, vars klarröda och guldfärgade skiftningar får dig att tappa andan. Det är en vacker tid på året att besöka detta fascinerande land, lära dig japanska i Japan och fördjupa dig i den unika, traditionella kulturen. Du kan besöka den glittrande huvudstaden Tokyo, där den underbara Rikugien Garden är ett fyrverkeri av färger under momiji. Föredrar du Kobe lugnare charm, får du inte missa Kobes skogsbotaniska trädgård, där hundratals trädsorter skiftar i alla tänkbara nyanser av rött och guld. Högsäsong för att se detta är från slutet av september i norr till tidig december i söder. (Och om du väljer Japan, läs våra tips ”Rätt och fel i Japan”).

Sommaren behöver inte ta slut!

Glöm att sörja att sommaren är slut – stick i väg till värmen i höst och behåll sommarkänslan! Du kan fara till soliga Spanien för litet solbränna medan du pluggar spanska. Teneriffa stoltserar med spektakulära vulkaniska landskap och milslånga stränder medan den vackra baleariska ön Mallorca bjuder på magiska grottor och den lilla stiliga huvudstaden Palma. Eller kan du känna flamencorytmerna och smaka tapas i förföriska Sevilla. Om du är intresserad av att lära dig thai och vill kombinera språklektioner med en oförglömlig tropisk upplevelse, fundera då på Phuket, där vädret är himmelskt från slutet av oktober och framåt. Kanada, berömt för sin vänliga och gästfria befolkning och hänförande landskap, bjuder vanligtvis på underbar indiansommar och är en idealisk höstdestination för att studera antingen engelska eller franska.

Antika kulturer i några av världens äldsta städer

Lär känna några av världens äldsta kulturer och utforska antika städer medan du lär dig ett språk! Hösten är den perfekta tiden att besöka, tack vare milda temperaturer och mindre trängsel. Du kan exempelvis studera grekiska i Aten, en av de äldsta, kontinuerligt bebodda städerna i världen och den äldsta demokratins vagga. Eller varför inte läsa arabiska i Kairo, Egyptens spännande huvudstad, som är världsberömd för sina magnifika pyramider? Den lockande marockanska huvudstaden Rabat är också ett fantastiskt ställe för att lära sig arabiska medan du förundras över stadens anmärkningsvärda historiska arkitektur. Medelhavsön Malta, en före detta brittisk koloni, är en utmärkt destination för att plugga engelska och dess mystiska, megalitiska tempel, ett av UNESCO:s världsarv, är de äldsta i världen.

Vårkänslor

Medan hösten gör sitt inträde på norra halvklotet är det tid för våren på södra halvan av planeten! Du kan göra en språkresa till Sydafrika, där vilda blommor bländar på landsbygden och där det finns ett otroligt rikt djurliv att beskåda – inklusive massor av ungar! (Läs mer om när att besöka Sydafrika r). Eller vad sägs om att resa ”down under” för att njuta av våren på en språkresa till Australien? Kombinera lektionerna med oförglömliga äventyr – vare sig det handlar om att utforska kosmopolitiska städer som Sydney eller Melbourne, surfa vid Gold Coast, dyka på Stora Barriärrevet, eller bara chilla och njuta av den berömda, avslappnade livsstilen. Om du fortfarande funderar på vilken den bästa tiden är att besöka Australien, läs då det här blogginlägget för några tips.

Bästa höstdestinationerna för att studera utomlands

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?