10 saker att göra i Freiburg för under 20 euro

Freiburg im Breisgau är en universitetsstad på gränsen till det vackra Schwarzwald. Om inte det är tillräckligt lockande för dig, har Freiburg också rekordet som den soligaste staden i Tyskland. Njut av vädret, landskapet och alla prisvärda planer som föreslås av våra kollegor på vår partnerskola Alpadia Freiburg:

 

Linbanan Schauinsland

Tysklands längsta linbana tar dig till toppen av berget och tillbaka för under 20 euro. Den häpnadsväckande utsikten över Freiburg och Rehndalen lämnar dig andlös. Det får du inte missa.

shutterstock_1366781 copy

 

Tillbringa en dag med museibesök

Freiburg är en stor kulturstad, full av museer. Du kan köpa en dagsbiljett och besöka alla museer för endast 7 euro! Lär dig allt du kan om stadens historia på Stadsmuseet och beundra sedan olika konstverk från de senaste hundra åren.

 

Freiburg Münster

Förbered dig på litet motion och klättra de 400 stegen upp till toppen i tornet på katedralen. Inträdet kostar 2 euro, 1:50 euro om du är student. En otrolig utsikt över staden och dess omgivningar väntar dig.

shutterstock_221705863

 

Hyr en cykel

Cykla utmed floden och upptäck staden och dess omgivningar som en riktig lokalinvånare. För 14 euro kan du hyra en cykel för hela dagen och upptäcka Freiburg ur ett annat perspektiv.

 

Gratis BBQ

Ta vara på det fina vädret i Freiburg och bege dig till området runt Dreisamfloden. Här hittar du massor av studenter och grillälskare i en avspänd atmosfär. Du får tillfälle att träffa nya vänner, öva slackline och använda en grillplats gratis. Ta med mat och dryck och njut!

shutterstock_275113259 copy

 

Gå på bio

Tisdag är biodag i Freiburg – för endast 5:50 euro kan du se en film på vilken biograf som helst i staden. Öva tyska medan du bekantar dig med den tyska filmkulturen.

 

Strosa runt på marknaden

Gå runt bland marknadsstånden som sätts upp runt katedralen på lördagsmorgnarna, där du kan hitta handgjorda souvenirer från Schwarzwald. Framför allt, lämna inte marknaden utan att först pröva ”Münsterwurst” (korv) på Meiers Wurststand och njut sedan en bit cheesecake på Stefans Käsenkuchen.

shutterstock_429933616 copy

 

Se insidan av ett bryggeri

Har du aldrig sett hur man brygger öl? Vilken plats kunde vara bättre för att lära sig om detta än ölfestivalernas hemland? Varje fredag kan du ta en rundtur på Ganterbryggeriet och lära dig allt om ingredienser, process och färdig produkt. Här har du chansen att smaka äkta öl från Freiburg.

 

Koppla av vid ”Waldsee”

Detta är platsen för att träffa lokalbefolkningen och att leva deras liv. Ta en promenad i skogen eller hyr en båt och ro runt den lilla sjön. Bortsett från att ro kan du också spela minigolf. Här finns också en trevlig restaurang om du skulle bli hungrig. Efter besöket på ”Waldsee” kan du gå till ”Seepark” i västra Freiburg.

shutterstock_95566285 copy

 

Tandemprojekt

Anmäl dig till universitetets tandemprojekt och hitta en språkpartner gratis. Du får lära dig tyska i en mer avspänd miljö än klassrummets och situationer ur verkliga livet. Vår partnerskola Alpadia är en officiell partner i detta projekt. Hitta mer information om detta här.

 

Har du redan varit i Freiburg? Dela med dig av dina insidertips om vad man kan göra i Freiburg för en billig penning i kommentarerna nedan.