De fem mest romantiska städerna i Europa för att lära sig ett språk

Resor February 14, 2023

Med Alla hjärtans dag precis runt hörnet är det den perfekta tiden för att komma in i den romantiska känslan med en genomgång av de mest romantiska städerna i Europa. Och om du är singel, inga bekymmer! Dessa språkresor är lika idealiska för ensamresenären som de är för ett par, så att du kan förnya gnistan med din partner eller hitta en ny vän på en av dessa ultraromantiska platser.

5.  Montreux, Schweiz

Fly larmet och koppla av i ett bergigt paradis

Inbäddat mellan imponerande berg och Genèvesjöns glittrande stränderna är Montreux den perfekta platsen för att komma ifrån allt och ta en lugn romantisk paus. På vintern kan dina dagar tillbringas med att surfa på stadens berömda julmarknad med en varm kopp glögg innan du går tillbaka till en avkopplande kväll framför spisen. På sommaren kan du njuta av att ta långa, trevliga promenader längs den blommande strandpromenaden innan du gör en lat eftermiddagspicknick vid sjön. Oavsett vilken säsong du reser under, är Montreux den perfekta destinationen för en romantisk avstickare.

4. London, Storbritannien

Staden med fler romantiska datingtillfällen än du kan få under en livstid!  

London kanske saknar bergen och sjöarna som gör Montreux speciellt, men kompenserar detta med den enorma mängden saker att se och göra! Som huvudstad i England står London värd för några av de bästa sevärdheterna och attraktionerna att tillbringa en dag eller kväll med. Oavsett om det är en rundtur i Buckingham Palace, en promenad över Tower Bridge eller en åktur i London Eye – London ger dig en unik date varje dag i veckan!

På kvällarna blir det inte lätt att välja när det gäller matalternativ, eftersom London har otroliga 1 874 romantiska matställen (fler än någon annan stad i världen!), liksom massor av barer, pubar och sena kvällsshower att njuta av. Du kommer aldrig mer att få svårt att hitta på en rolig idé för en date.

3. Freiburg, Tyskland

Staden med solsken, natur och lokala godbitar att dela med någon speciell

Om du tror att Tyskland inte är romantisk har du inte varit i Freiburg. Denna stad är känd för att ha det varmaste, soligaste vädret i Tyskland och är porten till det vackra Schwarzwald. Det är också i hjärtat av vinregionen Baden, där du kan öva på din tyska med ett glas torr Riesling i handen. Efter att ha jobbat med din tyska under morgonens språklektioner, kan du vandra genom de lokala mat- och blommarknaderna, göra en picknick i pittoreska Seepark, ta en cykeltur längs floden, eller vandra på de omgivande kullarna. Tyska kommer att börja låta mycket mer romantiskt efter att ha tillbringat lite tid i Freiburg. 😉

2. Paris, Frankrike

“Kärlekens stad” som inte har förlorat sin charm

Du visste att den skulle dyka upp! Det är omöjligt att skapa en lista över de mest romantiska städerna i Europa (eller till och med i världen) utan att Paris får ett omnämnande – och av goda skäl!

Paris har många specifika egenskaper som väcker romantik. Det är en fantastiskt designad stad, med det ståtliga Eiffeltornet som dyker upp över kilometervis av gotisk arkitektur och moderna skyskrapor och som lyses upp vackert på natten. Bara den här vyn räcker för att smälta det kallaste av hjärtan!

Dessutom står Paris värd för en massa attraktioner som är speciellt tillägnade en spirande romans. Se till att besöka “hänglåsbron” (Pont des Arts), ta en promenad till Temple d’Amour eller ta en bild nära “Jag älskar dig” -väggen för att njuta av parisisk romantik.

 

1. Dublin, Irland

Den oväntat romantiska staden som har allt!

Okej, vi vet vad du kanske tänker – att placera Dublin framför Paris kan verka som ett galet val för en artikel om romantiska städer, men lita på oss. Denna underbara pärla i Irland kan komma att överraska dig!

Vi börjar med stadens centrum: Att gå genom gatorna i Dublin, med sin stämning av energi och charmig georgisk atmosfär, är en upplevelse i sig. När du är på väg till en av stadens fantastiska restauranger kan du förvänta dig att få en serenad av någon av de många unika gatumusikerna som kallar staden sitt hem.

En annan unik romantisk aspekt av Dublin är att, trots sitt stora och livliga centrum, du inte behöver gå långt för att hitta natur eller en lugn oas. Du kan ta en kort 45 minuters bilresa till de fantastiska gröna Wicklow-bergen. Eller, om du känner mer för havet, kan du ta en kort båttur till Dalkey Islands för att se sälarna leka och koppla av i solen.

Så oavsett om du återupplivar din befintliga romans eller letar efter en ny kärlek, kan det inte bli fel med någon av dessa romantiska städer i Europa!

By Leah Ganse

What do you think?