Spendera smart: fyra sätt att spara pengar på en språkresa

Resor April 17, 2023

Att resa utomlands för att lära sig ett språk är en unik erfarenhet. Liksom på andra semestrar kan du njuta av alla äventyr och roliga upplevelser att vara i ett nytt land. Men till skillnad från andra semestrar får du också den extra fördelen att fördjupa dig i ett nytt språk, lära känna en ny kultur och komma hem med en helt ny uppsättning färdigheter. Låter bra, eller hur? Så, vad är haken?

“Haken” är att studierna och resorna kan komma upp till en rejäl kostnad om du inte är försiktig. Lyckligtvis är vi här för att berätta hur du kan spara nästa gång du reser med ESL!

1. Budgetera din resa

Innan du kan börja spara pengar måste du först bestämma hur mycket pengar du faktiskt planerar att använda! Det är där budgetering kommer in.

Budgeteringen gör att du kan avsätta en viss summa pengar till din resa och hålla dig till den. För att göra din budget så korrekt som möjligt måste du svara på följande frågor:

  • Hur mycket kostar saker i ditt värdland? Är de dyrare eller billigare än hemma?
  • Hur vill du att din livsstil ska vara när du bor utomlands?
  • Hur länge tänker du vara i landet?
  • Vart planerar du att resa? Kommer du att bo på ett ställe i ditt värdland eller resa runt?
  • Behöver du visum eller andra specifika dokument? Om så är fallet, hur mycket kommer det att kosta?

Det kan tyckas lite överväldigande till att börja med, men kom ihåg att besväret du har nu besparar dig besväret att hantera dessa frågor när det är tänkt att du ska ha kul på din resa!

Ett bra sätt att svara på dessa frågor (utan att spendera timmar på Google-sökning) är att prata med en expert, eller någon som har rest till ditt resmål tidigare. ESL skickar ständigt sin personal till sina destinationer, så när du väljer att prata med våra rådgivare, vet du att du får personliga råd från någon som vet vad det handlar om!

2. Kolla runt och hitta den bästa kursen till den lägsta kostnaden

Språkskolor finns i alla former, storlekar, kvaliteter … och priser! Du måste titta runt för att hitta den kurs som passar både dina mål och din budget.

Ett bra sätt att hitta dessa erbjudanden och priser är att välja din skola genom ESL eftersom vi konsekvent jämför och uppdaterar våra priser för att säkerställa att våra studenter får det bästa erbjudandet. Om du hittar ett bättre någon annanstans, står vi för mellanskillnaden!

Dessutom, om du har en särskilt snäv budget, kan det vara värt att tänka bredare och leta efter de “dolda pärlorna” i ditt önskade värdland.   I stället för Storbritanniens ikoniska huvudstad, London, varför inte prova dess charmiga, näst största stad, Manchester? Eller, om du inte tror att du har råd med den parisiska livsstilen i Frankrike, varför inte undersöka det överkomliga och trendiga franska livet i Lyon? Om du vill uppleva det spännande studentlivet i Berlin utan innerstadskostnaderna, varför inte prova Freiburg, som erbjuder samma fina studentliv i en grönare och billigare förpackning!

3. Boende och mat

Både boende och mat kan verka ganska oviktiga detaljer i det stora hela (åtminstone jämfört med dina studier och äventyr) men de är båda nödvändiga för att du ska kunna njuta av (och överleva!) din resa. Så, att du väljer rätt för dig och din budget är betydelsefullt!

Här är några tips för att få ut mesta möjliga av både ditt boende och dina måltider utan att ruinera dig!

  • Du behöver inte söka Michelin-stjärnor för att njuta av lokal mat. Faktiskt tenderar lokalbefolkningen att äta på de mer blygsamma, billigare alternativen, så se till att leta efter platser med upptagna bord och billiga matsedlar!
  • Få en bättre lokal upplevelse genom att välja en ESL-värdfamilj, vilket ger en större fördjupning i språket än andra boenden. Det här alternativet gör ofta att du också kan prova prisvärd hemlagad lokal mat, eftersom din värd kan erbjuda dig mathållning.
  • Överväg att dela ett rum eller lägenhet med andra språkstudenter för att dela kostnaderna för mat och boende.
  • Leta efter boendealternativ som erbjuder tillgång till kök så att du kan laga dina egna måltider med lokala ingredienser!
  • Kolla in avståndet till din skola innan du bokar ditt boende! Om du kan hitta en plats som är inom gångavstånd kan du spara på transport och se fram emot en härlig daglig promenad!

Kom ihåg att när du bokar med ESL har du tillgång till vårt fulla utbud av boendealternativ, så se till att berätta om dina preferenser för vårt team. De kommer att hitta boendet som motsvarar dem.

4. Aktiviteter

Ingen vill sitta och göra ingenting under sin semester, men aktiviteter kostar pengar! Lyckligtvis har de flesta städer ett urval av gratis eller billiga aktiviteter som parker, budgetsightseeing, picknick och strandvolleyboll, som du kan tillbringa en dag med.

Dessutom kan din språkskola också vara en bra källa till gratis nöjen. Majoriteten av ESL:s partnerskolor över hela världen erbjuder massor av gratis aktiviteter som sociala möten, språktandems, matlagning och mer, för att hjälpa dig att lära känna ditt värdland och få nya vänner utan att spräcka din budget.

Genom att planera framåt och vara kostnadsmedveten kan du njuta av en språkresa utan att din ekonomi tar skada! Kontakta ESL för att få den bästa upplevelsen till lägsta kostnad!

By Christopher Robinson

What do you think?