Förberedande examenskurser i engelska för Cambridge B2 First, Cambridge C1 Advanced, Cambridge C2 Proficiency, TOEFL, IELTS och TOEIC

Lär dig språk March 17, 2014

Ett officiellt certifikat i engelska är ett plus i ditt CV, som visar arbetsgivare och universitet att du har en viss språknivå i engelska. Om du vill studera en högre utbildning som ges på engelska (och inte bara i den engelskspråkiga världen), behöver du vanligtvis en erkänt språkbetyg i engelska.

Det fina är att du inte nödvändigtvis behöver sitta hemma, fastkedjad vid ett skrivbord medan dina vänner är ute och har roligt. Vi erbjuder ett antal förberedande kurser för världens mest erkända språkexamina och på spännande resmål. När du kombinerar en vistelse utomlands med ett officiellt betyg, blir ditt framtidsperspektiv ännu mer lockande!

Exam Study

Engelska certifikat

Cambridge ESOL-examina omfattar Cambridge English: B2 FirstCambridge English: C1 Advanced och Cambridge English: C2 Proficiency och är antagligen internationellt de mest populära certifikaten.

Vid sidan av förberedande Cambridge ESOL-kurser, erbjuder vi TOEIC (Test of English for International Communication), TOEFL (Test of English as a Foreign Language) och IELTS (International English Language Test System), vilka är kända världen över i form av sina förkortningar. Alla dessa certifikat är standardkrav för tillträde till ett amerikanskt, ett brittiskt eller annat internationellt universitet.

Vissa examina är pappersbaserade, andra tas numera via dator. Du kan läsa mer om de olika examina här.

En månad eller tre?

En vanlig förberedande examenskurs tar 8 till 12 veckor, vilket ger dig gott om tid att förbättra din engelska och förbereda dig för hur examen är upplagd. Dessa kurser ges regelbundet över året och ger dig möjlighet att verkligen lära känna ditt resmål medan du lär dig det du behöver både utan och innan. Varje examen har sitt specifika upplägg och en bra förberedande kurs säkrar att du inte möter några överraskningar på examensdagen.

Classroom

På senare år har fyraveckors intensivkurser under sommaren blivit ett populärt alternativ. Naturligtvis lär du dig mer på ett komplett 12-veckorsprogram och får en fördjupad kulturell erfarenhet, men det förkortade alternativet är ett bra val om du har ont om tid och pengar. De förberedande examenskurserna för IELTS är oftast på fyra veckor och ges året runt.

Och sen kommer det roliga: att välja resmål!

Läs vidare om några av våra favoritdestinationer för en förberedande examenskurs i engelska, strandnära, naturnära, i stan eller på campus.

Strandnära förberedande examenskurser

Perfekta om: du vill bli solbränd medan du utvecklar dina färdigheter i engelska; om du anser att språkfördjupning kombineras bäst med att dyka ner i det kalla havet efter en dag av studier.

At. Julian’s, Malta: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/IELTS/TOEFL

Hur låter det med en fyraveckorsresa till Malta i sommar? På vår partnerskola EC i St. Julian’s kan du njuta av toppläge på ön med St. George’s Beach och Paceville, navet i Maltas härliga nattliv, på bara ett kort gångavstånd.

Vi erbjuder förberedande examenskurser (från 4 till 12 veckor) året runt i St. Julian’s och Cambridge ESOL-examina kan du göra i mars, juni, augusti och november/december. Hundra kilometer söder om Sicilien är vädret perfekt hela året.

Förberedande kurser för IELTS och TOEFL erbjuds också där du kan välja 4 eller 8 veckor.

San Diego, USA: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL

San Diego kanske inte klingar lika känt som Los Angeles eller San Francisco, men detta är äkta Kalifornien. Vår partnerskola ligger också i bästa delen v staden: University of California, San Diego (UCSD) i La Jolla, utmed Stillahavskusten, uppe på södra Kaliforniens klippor.

Vår partnerskola är specialiserad på förberedande kurser för Cambridge ESOL-examina, som går hela året runt, men ger även intensivkurser för TOEFL på 4 eller 8 veckor.

Noosa, Australien: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency

noosa

Långa, vita sandstränder, kristallklart vatten och en underbar sommar under den europeiska vintern. Vad mer kan du be om? Varför inte om ett fullt ut ackrediterat examenscenter för Cambridge ESOL!

OK det kanske inte låter lika lockande som hav, sand och surfing, men det finns en stor fördel med att studera vid ett examenscenter. Inte bara därför att dessa och dess lärare står i nära kontakt med Cambridge ESOL, utan studenterna kan ta sin examen på skolan, i en känd omgivning i motsats till att komma till en okänd byggnad på andra sidan stan. Att känna sig bekväm är en stor fördel när man skall ta sin examen.

Vår partnerskola i Noosa erbjuder alla Cambridge ESOL-examina, från B2 till C2. Längden på de förberedande kurserna varierar mellan 8 och 12 veckor.

Naturnära förberedande examenskurser

Perfekta om: du gillar sport, intensiva, aktiva veckoslut och frisk luft (utan att ge avkall på stadslivets fördelar).

Vancouver, Kanada: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL/IELTS/TOEIC

vancouver-from-grouse-mountain

Ingen annan stad på jorden erbjuder riktigt samma balans mellan berg, vatten och storstadsbrus. Men, utöver den underbara naturen, liksom i resten av British Columbias (Whistler, där vi också erbjuder kurser, ligger mindre än 2 timmar bort), är Vancouver ett viktigt internationellt center för undervisning och examina i det engelska språket. Våra lokala partnerskolor erbjuder alla de förberedande examenskurserna under hela året.

Queenstown, Nya Zeeland: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency /TOEIC

Queenstown, med utsikt över Wakatipusjön, är berömd för sina extremsporter: detta är bungyjumpens vagga. Men du behöver inte hoppa från en kran, en klippa eller en bro för att få ut mesta möjliga av din tid här. Utmärkt skidåkning på vintern och tillgång till sjön och kullarna på sommaren, gör Queenstown till ett lockande resmål. Det är supervänligt och det ger mycket valuta för pengarna också.

Vi erbjuder förberedande examenskurser för Cambridge- och TOEIC-examina i Queenstown vid ett auktoriserat examenscenter. IELTS-kurser ges också hela året.

Galway, Irland: B2 First/C1 Advanced/IELTS

På Irlands frodiga västkust, är den härligt coola staden Galway perfekt för en förberedande examenskurs under sommaren. Förutom längre kurser som ges vid specifika tillfällen under året, kan vi erbjuda fyraveckors förberedande examenskurser för C1 och B2, som startar i juni, respektive juli.

Sommaren är en jättefin tid att besöka Irland och njuta av landskapet när det är som vackrast.

Förberedande examenskurser i engelska i stan

Perfekta om: du trivs i storstäder med dess levande musik, filmer, bokaffärer, kaféer och flotta hus.

London, Storbritannien: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL/IELTS/TOEIC

london-market-jumpers

Vi har ett stort utbud av förberedande examenskurser i det engelska språkets vagga. Våren i London, då parkerna blommar och lokalbefolkningen njuter av solen för första gången på månader, är speciellt attraktiv.

Eller vad sägs om en fyraveckors intensivkurs under sommaren, när parkerna fylls av folk, kaféerna och pubarna tar serveringen ut på trottoarerna och stora evenemang som Wimbledon och karnevalen i Notting Hill äger rum?

London lockar, vare sig du väljer en kort sommarkurs eller en förberedande kurs på en termin när som helst under året! Våra kurscentra ligger på Londons bästa ställen, som Covent Garden, Bloomsbury, Wimbledon, Highgate eller Hampstead.

New York, USA: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL/TOEIC

New York City Skyline

New York, New York, så bra att den nämns två gånger. Det finns ingen dålig tidpunkt att besöka staden, men vi anser att bästa tiden för en förberedande examenskurs är från september, när studenterna kommer tillbaka till sina studier, bladen börjar bli röda och förberedelserna för Halloween, Thanksgiving och julen startar. Förberedande examenskurser ges under hela året.

Sydney, Australien: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL/IELTS/TOEIC

Sydney Opera House

Hur låter detta för december… lämna den europeiska vintern bakom dig och, efter ett stopp i Asien, anländ till Sydney och en varm vindpust när du kliver av planet. Efter att ha fått möjlighet att acklimatisera dig och träffa dina boende- och klasskamrater, är det dags för de legendariska nyårsfyrverkerierna i Sydneys hamn. När du återhämtat dig från nyårsfirandet och kommit in dig i staden, börjar allting om igen, för att fira Australiens dag den 26 januari!

Vi erbjuder förberedande examenskurser i ett halvt dussin specialiserade partnerskolor i Sydney, både i centrum, i Bondi och i Manly.  Alla stadens fördelar med en skvätt sol, hav och surfing.

Förberedande examenskurser i engelska på campus

Perfekta om: om du arbetar bäst i en seriös studiemiljö, med mycket bra undervisningsfaciliteter på plats; om du gillar energin i att studera i grupp med vänner som delar dina målsättningar.

Boston, USA: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEFL

kings boston

KINGS ligger bara 20 minuter från Bostons centrum, på Pine Manor College, ett av USA:s mest attraktiva universitetscampus. Föreläsningar, film, workshops för drama, data och video, seminarier, debatter, musik, konserter och pjäser, plus en mängd sport, finns att tillgå på campus, medan stadens strålande ljus ligger inom räckhåll för dig när du behöver byta miljö.

Brisbane, Australien: B2 First/C1 Advanced/C2 Proficiency/TOEIC/IELTS

Shafston International College är ett officiellt Cambridge ESOL examenscenter, så du kan ta till vara en exceptionell undervisningskvalitet och bekvämligheten med att göra din examen på plats, medan du njuter av campuslivets fördelar. Detta moderna campus, beläget i hjärtat av Brisbane, breder ut sig runt Shafston House, ett arkitektoniskt mästerverk från 1800-talet, som totalrenoverats.

Kapstaden, Sydafrika: B2 First/C1 Advanced

LAL-CPT-Leisure-Cape-Point

Sea Point är en av Kapstadens mest fashionabla stadsdelar, bara några få minuter från centrum med taxi. Kapstadens berömda stränder, Clifton och Camps Bay, ligger endast 10 minuter bort med kollektivtrafik. Sea Point är där vår partnerskola erbjuder en intensiv campusupplevelse, genom att blanda det bästa av staden med den unika campusatmosfären. De förberedande examenskurserna för Cambridgeexamen går under 10 veckor och ges under hela året.

Från sandstränder till megametropoler… via megametropoler till sandstränder! Men dessa är bara några av våra populära resmål för en förberedande examenskurs i engelska. Du kan med sökfunktionen på vår hemsida leta upp den perfekta destinationen och kursen just för dig.

Foton: Noosa, eGuide Travel via CC; Grouse Mountain, Vancouver, Robert Nyman via CC; London Eye, Alex Hammond; New York Skyline, Chris Isherwood via CC; Sydney Opera House på kvällen, Andrew Fysh via CC; EC; King’s College Boston
By Alex Hammond

What do you think?