Bergen kallar: språkkurser med skid- och snowboardåkning

Resor February 5, 2014

Intresserad av en vintersemester där du gör någonting produktivt av dina förmiddagar? Eller en språkresa där du verkligen kan koppla av under eftermiddagarna? En språkkurs i kombination med skid- eller snowboardåkning kanske just är det du söker. Vare sig du är en alpin nybörjare eller en hängiven utförsåkningsentusiast, erbjuder våra program en lockande blandning av studier och snösport.

Ski-Lift-selfie

På ESL är vi helt övertygade om att en språkresa bör inkludera mer än språkstudierna. Därför erbjuder vi en samling Språk PLUS-kurser, där språklektionerna kompletteras med lokala aktiviteter, exempelvis, matlagning, dans, yoga, filmskapande, surfing eller andra sporter. Beroende på specifik kurs eller destination tillbringar du tre till fem eftermiddagar per vecka med att njuta av en aktivitet som är nära knuten till resmålet.

Men även om du inte vill ta en specialkurs, kan vi erbjuda dig språkresor till några av världens förnämsta vintersportområden. Dessutom ligger några av våra andra resmål – som inte nödvändigtvis är kända för skid- eller snowboardåkning – förvånansvärt nära pisterna, så att du lätt kan nå dem för ett veckoslut och vara tillbaka i tid till lektionerna på måndagen.

Fortsätt att läsa om våra tips om en språkresa kombinerad med skid- eller snowboardåkning.

Hoppa till:

Kurser i engelska med skid- och snowboardåkning i Whistler och Vancouver, Kanada

Whistler Blackcomb är en av världens förnämsta skiddestinationer och erbjuder mer än 252 km markerade pister, från nybörjare till extremt utmanande. Om du har mycket erfarenhet av snön, finns många tillfällen att njuta av off-pisteåkning i pudersnö.

Vår partnerskola i hjärtat av byn Whistler ligger bara några minuter från liftarna. Du kan lämna din utrustning på skolan under lektionerna för att sedan ta dig direkt ut i bergen!

Utöver standardkurser i engelska, erbjuder vi Skid- och Snowboardläger på skolan. Lägret inkluderar lyxigt boende, halvdagsklasser i skid- eller snowboardåkning från måndag till fredag och mycket, mycket annat. 

Om du gillar vad som finns i Whistler, men föredrar att bo i en stad, så ligger Vancouver bara 125 km söder om skidorten och erbjuder alla stadslivets fördelar, inkluderande utmärkta restauranger, affärer och nattliv.

Eller vad sägs om två veckor i staden, följt av två veckor i bergen? Med ESL kan du lätt kombinera de båda.

Kurser i engelska med skid- och snowboardåkning i de kanadensiska Klippiga bergen

Canmore kanske inte är lika känt som Whistler, men du har säkert hört namnen på skidorterna som ligger i närheten: Lake Louise, Banff Sunshine Village, Banff Mount Norquay och Nakiska ligger alla i närområdet. Det finns några underbara, varma källor i närheten också!

Banff-national-park

Peyto Lake, Banff

Vi erbjuder en kurs i Engelska PLUS skidor/snowboard tillsammans med vår partnerskola i Canmore, som inkluderar daglig språkundervisning och 3 eftermiddagar i veckan på pisterna. Shuttlebuss och liftkort ingår. Du kan hyra utrustning på plats. Orten har några av bästa utförslöporna i Nordamerika och det finns något för alla nivåer.

Calgary, i närheten, erbjuder ett annat stadsalternativ.

Kurser i engelska med skid- och snowboardåkning i USA

Ett av våra resmål i USA utmärker sig för vintersport: Denver ligger bara en liten bit ifrån Klippiga bergen och många skidorter i världsklass. Keystone, Vail, Breckenridge, Aspen and Beaver Creek ligger alla inom 2 timmars bilfärd från staden, vilket gör dem till idealiska platser för en weekend på pisterna.

Michel-Bear-Mountain

Michel från ESL, glänser i Bear Mountain

Och även om du antagligen associerar Los Angeles mer med surfing än med snowboardåkning, ligger Bear Mountain inom räckhåll (runt 2 timmars bilfärd från centrum) och erbjuder en imponerande park för erfarna åkare… eller för orädda nybörjare.

Kurser I engelska med skid- och snowboardåkning i Queenstown, Nya Zeeland

Ett annat resmål där vi erbjuder en speciell kurs i Engelska PLUS skidor/snowboard, ärQueenstown på Nya Zeeland vid stranden av Lake Wakatipu och omgiven av bergstoppar som utgör bakgrunden till Sagan o ringen-filmerna På sommaren är detta platsen att åka till för extrema sporter som bungy jump, forsränning, fallskärmshoppning och canyon swinging. Vintermånaderna är perfekta för skid- och snowboardåkning. Läs vidare om 10 saker att göra i Queenstown här.

cardrona-queenstown-ski

Cardrona

Coronet Peak, the Remarkables and Cardrona Alpine Resort, når du lätt från Queenstown vilket gör platsen idealisk för en kurs I engelska med mycket pudersnö. Engelska PLUS skidor/snowboard ger dig språklektioner på förmiddagarna och sedan kan du vara ute i snön mellan 13 och 16, fem eftermiddagar i veckan.

Eller vad sägs om en kurs i engelska med skid- och snowboardåkning i Australien? Eller i Indien?

Australien: ett land av kuster, kängurur och … vintersport. Vänta, verkligen?

Du kanske inte väntar dig detta i ett land som är ett av världens varmaste, men du kan hitta OK skidåkning i närheten av Sydney eller Melbourne. Kom ihåg att ”i närheten” har en annan betydelse i Australien – skidbackarna i NSW (inklusive skidorterna Thredbo och Perisher) ligger ungefär fem timmars bilresa från Sydney, medan skidorterna i Victoria kan nås från Melbourne på mellan tre och fem timmar.

Gulmarg-snowboarding

Gulmarg

Om allt detta prat om pister och skidorter får dig att längta efter någonting mindre strukturerar, placerar dig en kurs i engelska i New Delhi i närheten av Jammu och Kashmir, eller Himachal Pradesh. Gulmarg är Indiens mest kända skidort och erbjuder en blandning av indisk kultur och perfekt snö, känd lokalt som ”currypuder”.

Kurser i spanska med skidor/snowboard i Barcelona, Spanien

Andorra ligger endast 200 km från Barcelona, vilket gör det till ett perfektmål för en weekendutflykt från staden. Andra populära skiddestinationer i Pyrenéerna är Baqueira Beret, Masella och La Molina, med toppar över 2500 m. Ytterligare en anledning att besöka en av världens mest spännande städer.

Samtidigt, i Argentina, tar dig en förvånansvärt bekväm nattbuss (mycket möjligt med ett parti bingo ombord) från Buenos Aires till Anderna, där Bariloche är den populäraste skidorten, Här bjuds en spännande bit alpint liv i hjärtat av den sydamerikanska bergskedjan.

Kurser I tyska med skidor/snowboard i München, Salzburg, Freiburg, Zürich…

Om du någon gång tittar på skidtävlingar på TV är chanserna stora att Österrike, Tyskland och Schweiz är välrepresenterade bland tävlingsdeltagarna. Detta är ingen tillfällighet. Alperna är vintersporternas andliga hem och erbjuder ett otroligt utbud av vintersportorter.

ski-welt-wilder-kaiser
SkiWelt Wilder Kaiser

Från München nås exempelvis Garmisch Partenkirchen, Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser, Fieberbrunn, Seefeld, Zillertal och Innsbrucks olympiska skidort enkelt inom 2 timmar med bil. Alla, med undantag av Garmisch, är inkluderade i Tirol Snow Card som är värdefullt om du planerar att spendera mycket tid på snön.

Det närliggande Salzburg har tillgång till ett annat utmärkt urval av skidorter, varav Ski Amadé, uppkallad efter den lokale pojken Mozart, är den mest populära. Missa inte att smaka på hans kulor när du är där.

Topparna runt Freiburg kanske är mindre spektakulära än de ”riktiga” Alpernas, men Bergwelt Südschwarzwald har massor av backar som erbjuder underbara vintervyer över Schwarzwald. 

Zürich har ett antal skidorter i sin närhet, inkluderande Beckenried-Klewenalp, Flumserberg, Laax och Andermatt. Det går också ett tåg direkt från Zürichs centralstation till Saint Anton am Arlberg, som tar ungefär 2 timmar.

Kurser i franska med skidor/snowboard i Lyon, Nice, Biarritz, Montreux…

Lyon är känd som Frankrikes gastronomiska huvudstad, men ligger också inom räckhåll för de franska Alperna. Les 3 vallées ligger bara 200km bort, vilket gör Courchevel, Méribel och Val Thorens till realistiska weekenddestinationer under en kurs i franska.

Vid foten av Mont Blanc, erbjuder Chamonix det bästa av Alperna året runt.

Meribel
Les 3 Vallées

Nice, på franska Rivieran, ligger nära Isola 2000, Auron and Valberg; som trots det berömt milda kustklimatet befinner sig tillräckligt högt för att erbjuda utmärkt snö under vintermånaderna. Skidorterna i Pyrenéerna ligger inom räckhåll från Biarritz på Frankrikes Atlantkust, bland andra Gourette och La Pierre St Martin.

Från ESL:s huvudkontor i Montreux, har vi en fantastisk utsikt över Genevesjön och Alperna. Det är inte konstigt att många av våra medarbetare och studenter ger sig upp i bergen över veckosluten vintertid för att åka skidor, snowboard och avnjuta en fondue då och då. De populäraste lokala skidorterna inkluderar Les Diablerets, Leysin och Les Portes du Soleil, men Verbier ligger bara en timme bort.

Kurser i italienska med skidor/snowboard i Verona

Italiens bergiga, norra del har många utmärkta skidorter och några av de bästa nås inom två timmar från Verona. Bergen runt den närliggande Gardasjön är berömda för bergsklättring och vandring sommartid, medan vintermånaderna erbjuder intressanta möjligheter till skid- och snowboardåkning, som Asiago (berömd för sin ost) and Altopiano della Paganella. Är italienarna de mest välklädda skidåkarna?

Japan, Korea, Ryssland…

Det finns fler än 500 skidorter bara i Japan och snökvalitén är legendarisk. Korea har en förvånansvärd mängd skidorter längs den snörika regionen Gangwon-do. Och Ryssland har just nu en vintersportboom tack vare uppmärksamheten runt Vinterolympiaden.

Glöm inte att vintersport är mer än bara utförsåkning

Majoriteten av vintersportsemestrare håller sig till utförsåkning och eventuellt någon gång vågar de sig in i en park för att pröva på hoppning eller spåråkning. Men det finns mycket mer att njuta av i bergen under vintermånaderna.

tobogganing

Kälkåkning i Österrike

Längdåkning, till exempel, är en utmärkt motion och tar dig till delar av bergslandskapet som annars inte är tillgängliga. De flests skidorter och alpina städer har även olika kälkbackar, av vilka många är flera kilometer långa.

Och kom ihåg, vissa människor betraktar After Ski som en uthållighetsaktivitet i sig!

Foto: Cardrona: Jordan Sim, Gulmarg: acidka, Skiwelt Wilder Kaiser: Alex Hammond, 3 Vallées:Michiel Mobach, kälkåkning i Österrike: Alex Barth via CC.

Läs mer om våra Språk PLUS-kurser.

By Alex Hammond

What do you think?