10 saker att göra i Queenstown, Nya Zeeland för mindre än NZ$20

Resor December 4, 2013

Det bästa i livet kan vara gratis, men om du kan tänka dig en lite större budget, finns det väldigt mycket att se och göra i Queenstown för under NZ$20!

Här är några av ESL: s bästa tips för att njuta av Queenstown och hålla en bra budget … du kan dela med dig av dina tips i kommentarerna.

Hyr en kajak och utforska sjön Wakatipus vikar

glow worms

Foto: Neverunprepared

Hyran för en kajak börjar på runt $15 per timme och ger dig det perfekta transportmedlet för att verkligen utforska sjön Wakatipu och dess många vikar.

Köp Greenstonesmycken på Queenstowns marknad på lördagsmorgonar

Enligt Maori traditionen, blir Greenstonesmycken mer värdefulla när de lämnas över från generation till generation. Så det här är din chans att ta med något ikoniskt tillbaka hem och starta en egen tradition.

Laga ett kilo grönmusslor för $ 5

Grönmusslor är en specialitet från Nya Zeeland och kan köpas mycket billigt i Queenstown. Hur du väljer att tillaga dem är upp till dig, och eftersom de är så lättillgängliga, kan du verkligen experimentera.

Tillbringa en kväll i Paradise och njut av att se miljontals stjärnor

stars

Foto: John Lemieux

Cirka 40 minuter från Queenstown längs sjön Wakatipus strand ligger Paradise, ett vackert område av orörd natur. Sagan om Ringen-fans kommer att hitta inspelningsplatser för Lothlórien, Amon Hen, Orthanc och Isengård i närheten, men vårt tips är att besöka en av de gamla stugorna för en kväll och njuta av utsikten över himlen. Eller se dig omkring och njut av glödmaskarnas sällskap.

För att utforska fler filminspelningsplatser från Sagan om Ringen och Hobbit, är det bara att kolla en av de lokala guideböckerna.

Spela 18 hål frisbeegolf på Queenstown Gardens

frisbee golf

Foto: Ed 37

Golf är en relativt svår sport att lära sig, än mer att bli riktigt bra på det. Frisbeegolf, å andra sidan, är mycket nybörjarvänligt och Queenstown Gardens har en av världens bästa banor!

Läs mer på queenstowndiscgolf.co.nz.

Prova på klippdykning ner i sjön Wakatipu nära Sunshine Bay

Wakatipu

Foto: Wanderstruck

Det kostar inget att hoppa ner i en sjö från en klippa. Naturligtvis är det en helt annan sak om du verkligen skulle vilja hoppa från en klippa! Kom ihåg att be om information på skolan först eftersom inte alla klippor är lämpliga för klippdykning.

Vaska efter guld i Arrowtown

gold panning

Foto: Nick Ares

Merparten av guldet må vara borta, men du kan fortfarande njuta av lite guldvaskning i Arrowtown, en 150 år gammal stad med cirka 60 byggnader som står kvar från guldgrävartiden.  I Arrowtown kan du även besöka Lakes District Museum och lära dig om det näst största guldfyndet i historien.

Smaka prisbelönta nya zeeländska och lokala viner på Wine Tastes i centrala Queenstown

Detta är platsen att besöka för att upptäcka Nya Zeelands viner. Fler än 80 alternativ är tillgängliga via ett högteknologiskt vinleveranssystem (och sedan via ett glas, naturligtvis). Deras Pinot noir och Pinot gris är särskilt bra.

Kolla winetastes.co.nz.

Cykling och vandring i bergen

Det finns många promenadstigar och cykelturer att njuta av runt sjön eller i bergen. Till exempel, kan du gå till toppen av Ben Lomond och titta ut över sjön Wakatipu och stora delar av Sydalperna. Alternativt kan du ta dig till toppen av Bobs Peak, och uppleva den fantastiska utsikten och sedan ta Skylinegondolen tillbaka ner till Queenstown.

Lär dig Haka (All-Black dansen)

Haka

Foto: Royal New Zealand Navy

All Blacks har dominerat den internationella rugbyn i årtionden. I början av varje match, skrämmer de sina motståndare med en traditionell Maoridans. Lär dig dansa Haka och sedan kan du använda den för att skrämma vem du vill. Du kan också titta på Wakatipu Rugbyklubb på Recreational Ground.

Så det var de tio bästa, men här är ytterligare femton saker att njuta av i och runt Queenstown:

 • Ät en Fergburger, som röstades fram till den bästa burgaren i världen, inte långt från skolan på Shotover Street eller läckra bakverk och bröd intill på Fergbageriet.
 • Besök den ursprungliga bungybron Kawarau Bridge och gå på bron bredvid bungyhoppare.
 • Smaka nya zeeländska bakverk och godis på Remarkables Sweet Shop.
 • Besök Queenstowns undervattensobservatorium och se fiskelivet i Wakatipu Lake.
 • Njut av vattenrutschbanor på Alpine Aqualand i Frankton.
 • Ta en kopp kaffe och en bit av en av deras berömda kakor på Vudu café (Orlando Blooms favoritplats under inspelningen av Hobbit).
 • Bada i Moke Lake eller Lake Hayes.
 • Köp en Speightsöl på Speights Ale House eller Cowboys Bar.
 • Njut av en varm choklad med chili eller en av de prisbelönta glassarna på Patagonia.
 • Njut av en grillplats vid sjön.
 • Få studentrabatt och res på miljondollarkryssningen på sjön.
 • Skridskoåkning på Queenstown Fun Centre från maj till november.
 • Karaoke på Pog Mahones.
 • The Haunted House Fear Factory.
 • Queenstown Event Sports Centre (särskilt klätterväggen).

Stort tack till Blaise Barham på Southern Lakes English College i Queenstown för hjälpen med denna artikel.

By Alex Hammond

What do you think?