Perfekta kurser i affärsengelska för yrkesverksamma

Karriär September 18, 2018

Att balansera en språkkurs och ett jobb kan låta som en trickig uppgift, men det finns gott om alternativ tillgängliga så att du kan hitta det som bäst passar din livsstil. Gör två saker samtidigt och kombinera din semester på soliga Malta med en kurs i affärsengelska, ansök om tjänstledigt för att gå en intensivkurs om du inte vill använda semestern eller, bästa alternativ, pröva om du kan få din arbetsgivare att betala din kurs. Här får du en genomgång av de olika typer av kurser i affärsengelska för yrkesverksamma … och förhoppningsvis lättar din arbetsgivare på plånboken!

 

Allmän engelska + affärsengelska

Om det är länge sedan du använde engelska, eller din nivå är lägre än medel, då är antagligen en kurs i allmän engelska det bästa för dig. Låt dig inte luras av ordet ”allmän” emellertid. Den här typen av kurs hjälper dig med konversation, grammatik och skrift – som alla är färdigheter du behöver för att arbeta på ett främmande språk. Dessutom kan du alltid lägga till en affärsspråksmodul till din allmänna språkkurs, så att du får en del verksamhetsspecifik vokabulär som en extra boost!

 

Kurs i affärsengelska – privatundervisning

Om du letar efter sätt att förbättra engelskan så snabbt som möjligt, är privatundervisning det bästa alternativet. Här kan du vara totalt egoistisk på ett positivt sätt! Låt din lärare veta vad det är du vill lära dig och vad du känner att du behöver jobba med, så skräddarsys kursen efter dina behov och målsättningar. Det är också perfekt om du vill fokusera på konversation, eftersom du har läraren helt för dig själv!

 

Affärsengelska för dig som är 30+

Om ett av skälen till att inte gå tillbaka till klassrummet är att du inte vill vara omgiven av tonåringar, titta då på kurserna som tagits fram för yrkesverksamma över 30 år. Utöver att arbeta med fokus på behov för affärsvärlden, får du här också tillfälle att nätverka med en internationell grupp av likasinnade som en extra bonus!

 

En förberedande examenskurs

Om din chef eller ditt företag vill ha ett ”bevis” på din språknivå, kan en förberedande examenskurs vara det bästa valet. En Cambridgeexamen är alltid ett bra alternativ och en förberedande examenskurs riktar in sig på färdigheterna läsa, skriva, lyssna och tala – alla fyra viktiga tillgångar att ha i din verktygsväska för karriären. Ett officiellt certifikat är dessutom ett fantastiskt plus att lägga till ditt CV om du funderar på att någon gång byta jobb.

 

Kurser i affärsengelska i minigrupp

Om idén med privatundervisning känns jobbig, kunde kanske en minigrupp passa dig perfekt. Detta ger en god balans eftersom du både får personlig uppmärksamhet av läraren och tillfälle att arbeta tillsammans med de andra deltagarna och på så sätt simulera situationer ur verkliga livet som kan uppstå med dina arbetskamrater eller affärspartners.

 

Långtidskurs

Om du känner dig utbränd, behöver en paus från ditt nuvarande arbete eller helt enkelt behöver en längre språkkurs, fundera då på en långtidskurs. Denna ger dig den tid och utrymmet du behöver för att verkligen gräva ner dig i språket. Utöver att studera engelska kan du även kombinera språkkursen med ett volontärarbete eller med en praktik eller ett deltidsjobb. Och du får erfarenheten att leva i ett främmande land och att anpassa dig till livet utomlands – en färdighet som rekryterare älskar, om du någon gång skulle vara ute efter ett nytt jobb!

 

Så, om ditt arbete sätter pressen på dig att förbättra dina kunskaper i engelska, finns det gott om lösningar, Och det bästa är att du dessutom kommer att roa dig!

Hitta den kurs i affärsspråk som passar dig bäst

By Leah Ganse

What do you think?