30 goda skäl att studera efter 30

Lär dig språk September 1, 2015

När Beatles splittrades 1970, hade ingen i bandet ännu fyllt 30. Om du inte har spelat in en serie klassiska album och permanent förändrat musikvärlden, men framgångsrikt navigerat dig igenom tre årtionden, kanske du söker något mer i livet. Att studera kan hjälpa dig på många sätt.

Läs om våra kurser 30+

 

shutterstock_239545837

Naturligtvis är vårt fokus inriktat på språkutbildning utomlands efter 30, men de flesta av dessa fördelar kan appliceras på allt du vill studera som vuxen.

1. Var den du vill vara

Att studera är att bredda sig till ett nytt intresseområde. Om du inte har yrkeserfarenhet inom ett visst område, kommer utlandsstudier att hjälpa dig att förbättra ditt CV och att ge dig inblickar i andra sätt att leva. Erfarenhet och utbildning gör dig mycket mer anställningsbar än erfarenhet eller utbildning.

2. Eller fundera ut vem du vill vara

När du är inne i en rutin, kan det vara svårt att hitta tiden att reflektera över vad exakt du vill ha ut av livet. Att ta en paus och studera kan ge dig tiden att fundera.

3. Boosta din inkomst

Människor med kunskaper i främmande språk tjänar mer i genomsnitt än de som inte har sådana kunskaper. Detta varierar naturligtvis från bransch till bransch, från jobb till jobb (och från språk till språk), men faktum kvarstår.

4. Öka din jobbtillfredsställelse

Om du är litet, hur ska vi säga, trött på ditt arbete, kan en paus för att studera göra en stor skillnad. Du kommer tillbaka till arbetet med fler färdigheter och mer erfarenhet som du kan använda i jobbet.

5. Bygg ditt nätverk

De flesta av dina nära vänner är de som du träffar innan 25-årsåldern. Därefter handlar allt om kontakter och det finns få bättre sätt att nätverka än genom att studera. Dessutom, genom att förbättra dina språkkunskaper kan du skapa ett mycket bredare, internationellt nätverk.

6. Få energi

Speciellt om du studerar utomlands, kommer du tillbaka med förnyad energi och bättre målfokus. En sund själ är viktig i en sund kropp.

7. Njut mer av din ledighet

Att tala ett främmande språk är enormt berikande, speciellt när du får tillfälle att använda det i sitt sammanhang, i ett land där det talas. Genom att lära med kulturell fördjupning kommer du också att förstå kulturen bättre.

8. Att tala flera språk är bra för din hjärna

Ett antal studier har visat att bland de som lider av Alzheimers sjukdom, utvecklade de, vilka talar två språk regelbundet, symptomen fyra år senare än de som är enspråkiga.

9. Du kommer att vara mer fokuserad än då du var yngre

När inte längre hormonerna tar dina beslut, är vuxenstudier en helt annan erfarenhet än studierna som barn eller tonåring. Att skicka lappar och ögonkast över klassrummet blir nu sekundärt i förhållande till själva studierna.

10. Det är inte som i skolan

Eftersom alla aktivt valt att vara där, är atmosfären när du studerar som vuxen annorlunda än den där hälften av eleverna hellre hade gjort någonting annat.

shutterstock_126819395

11. Det är inte som semester (det är ännu bättre)

Att studera ett språk med total fördjupning utomlands, är att kombinera studierna med en vistelse på ett frestande resmål. Hur du spenderar din lediga tid väljer du själv, men skolan erbjuder program som inkluderar ett brett urval sport- och kulturaktiviteter.

12. Du är inte rädd för att göra misstag

Självförtroende kommer med mognad och förhoppningsvis är din rädsla för att göra misstag mycket mindre nu än då du var yngre.

13. Du kan applicera erfarenheter ur det verkliga livet på dina studier

I teorin är skolan en förberedelse för vuxenlivet. Men känner du inte att vissa saker som kändes tråkiga eller oväsentliga när du var yngre, nu är mycket intressantare? Du vet mer om hur du kan motivera dig själv, vilka tekniker som fungerar för dig och vilka som inte gör det.

14. Det är ett bra sätt att ta en paus i din karriär

Att säga till din chef att du vill ta en förlängd paus och sitta på stranden, är ett mycket annorlunda förslag än att säga att du vill studera. Välj rätt resmål så kan du även sitta på stranden!

Läs om hur du säljer in en språkkurs till din chef.

15. Bryt rutinen

Att bryta rutinen – även om bara för ett tag – är ett kraftfullt sätt att fokusera på vad som är viktigt för dig.

shutterstock_126819395

16. Möt människor ur olika generationer

Att studera är ett fantastiskt sätt att träffa människor i alla åldrar. Vi arbetar med vissa skolor där du garanteras en blandning av generationer.

17. Eller träffa människor från din egen generation

Om att studera med människor i alla åldrar låter som en mardröm, har vi även ett antal program speciellt utformade för studenter över 30 år.

18. Erhåll ett intyg

Vare sig du vill få ett officiellt intyg på dina språkkunskaper, eller träna dina färdigheter som språklärare, har vi någonting för dig.

19. Utveckla ovärderliga mjuka färdigheter

Utöver att få språkkunskaper, kommer du att ta med dig mycket mer tillbaka. Läs här allt om de mjuka färdigheterna som kommer med att studera utomlands.

20. Det finns ingen perfekt tidpunkt

Om du hör en tjatig röst inne i huvudet som säger ”nu är ingen bra tid”, tror du att det någonsin kommer att bli en perfekt tidpunkt? När du har studerat förblir kunskaperna hos dig, så ju förr desto bättre.

21. Uppfyll en brinnande önskan

Vad är det som du verkligen vill göra? Vad hindrar dig? Om du kan uppfylla din önskan genom att studera, finns ingen bättre tid än just nu.

Om du är intresserad av en hobby, kan du utöva den och inrikta språkstudierna på vad som är relevant för den.

Om din målsättning är inriktad på yrkeslivet, kan du läsa om våra program i affärsspråk, som inkluderar branschspecifika tillval.

22. Att vara flerspråkig är sexigt

Är det inte? Du vet att det är så!

23. Nästa språk kommer att bli lättare

När du lär dig ett andra främmande språk, kommer du att tänka på språk som ett system. När du en gång fått upp ögonen för detta blir det mycket lättare att lägga till ytterligare ett språk.

24. Undervisningen har förändrats

Undervisningen har blivit mycket mer elevfokuserad än vad den brukade vara. Om du hade dålig erfarenhet av skolan när du var yngre, kanske de nya metoderna kommer att passa dig bättre.

25. Verkligen utforska en ny kultur

Att fara på semester är trevligt, men ger dig en mycket turistanpassad bild av resmålet. Att fördjupa dig i kulturen och det lokala språket tar dig till en annan nivå och en mer berikande erfarenhet.

26. Bli en globalare person

När du studerar ett språk utomlands, får du inte bara insikt i den lokala kulturen där du studerar, du möter även människor från hela världen, vilka också är där för att studera. Genom att använda språket ni studerar för att kommunicera, får ni en verkligt global upplevelse.

shutterstock_185267279

27. Utnyttja tiden vist

Slösa inte bort din tid på oegentligheter. Om du investerar din lediga tid i något meningsfullt som att lära dig ett språk, får du nytta av det under resten av livet.

28. Tala med mer självförtroende

Lär dig ett annat språk och du kommer att använda ditt första med mer självförtroende. När du en gång haft en konversation på ett främmande språk, blir du säkrare på alla språk.

29. Bli en bättre lyssnare

En av de viktigaste färdigheterna i livet, och en av de mest undervärderade, är konsten att lyssna. När du lär dig ett främmande språk, måste du sakta ner och tänka på vad det är som folk säger till dig. Detta förbättrar även din förmåga att lyssna, både på det språk du lär dig och på ditt första språk.

30. Eller studera bara för nöjes skull

Att lära sig känns bra! Att resa är roligt! Att studera ett språk utomlands och njuta av att lära dig och att resa samtidigt, YOLO, carpe diem … vad du än vill kalla dt. Det är dags att fånga dagen.

By Alex Hammond

What do you think?