Hur att studera utomlands kan hjälpa dig i karriären

Karriär February 9, 2023

Vi vet alla att för att få det perfekta jobbet, behöver vi de kvalifikationer och färdigheter som marknaden kräver. Idag kan konkurrensen vara stenhård och att få ditt CV att stå ut från mängden är viktigare än någonsin. I en global värld söker ofta arbetsgivare efter kandidater som kan uppvisa internationell erfarenhet, som studier utomlands eller volontärprogram som hjälper dem att särskilja sig. I en nyligen avslutad studie av Erasmus Student Network, fann man att 64 % av studenter som studerat utomlands ges större yrkesansvar och samma procent arbetsgivare anger att de anser studier utomlands vara viktigt vid rekrytering!

Vi vill gärna förklara varför att resa till ett nytt land inte bara är din möjlighet att studera utomlands och lära dig ett nytt språk, utan också visa hur att studera utomlands kan hjälpa dig i karriären och skaffa det perfekta jobbet!

1. Studera utomlands hjälper dig att gå utanför din bekvämlighetszon

Om du tar steget och beslutar dig för att göra en ny erfarenhet, långt hemifrån, i en helt ny omgivning, visar detta din vilja att lära och anpassa dig till nya miljöer: övergripande färdigheter som arbetsgivare värderar högt när de rekryterar nya kandidater. Att bryta dina normala vanor och gå utanför din bekvämlighetszon låter dig bredda dina färdigheter, lära dig mer om dig själv som person och ger dig ett tillfälle att utmana dig själv och växa. Om du kan ta dig an ett nytt land, kan du ta dig an vad som helst!

2. Studera i ett annat land förbättrar din kommunikationsförmåga

Naturligtvis är det ganska självklart att om du studerar ett nytt språk utomlands, så förbättrar du din kommunikationsförmåga åtminstone i det språket! Du kommer dock inte att tala flytande när du anländer, så när du möter en språkbarriär kommer du att vidga dina språkkunskaper genom att hitta vägar att kommunicera med någon som inte förstår vad du säger och tvärtom. Att hitta nya sätt att göra saker på och att lära dig olika vägar att nå dit, hjälper dig att förbättra dina verbala kunskaper och din förhandlingsförmåga, inte bara på ett annat språk utan även på ditt modersmål.

3. Planera din studieresa utomlands bidrar till din projektledningsförmåga

Även om att planera a utlandsresa kanske inte låter speciellt svårt, är organisationen runt att studera utomlands under en längre tid faktiskt ganska omfattande. Från små detaljer som att skaffa ett nytt SIM-kort, till större saker som att ansöka om ett visum, krävs undersökning, organisation och genomförande – färdigheter som du har nytta av i yrkeslivet! Logiskt och kritiskt tänkande är bara några av de förmågor som arbetsgivare söker och att planera dina egna studier utomlands, låter dig testa dessa färdigheter!

4. Möta nya människor i ett nytt land ger dig chansen att nätverka

Du vet aldrig vart dina kontakter för dig och att skapa internationella sådana placerar dig i det internationella nätverket! Uttrycket ”det är inte vad du vet, utan vem du känner” har ett visst mått av sanning, så om du någon gång letar efter ett jobb längre bort, kan vänner du träffat under dina studier utomlands kanske bli just den kontakthjälp du behöver!

5. Erfarenhet av nya kulturer öppnar ditt sinne

Också om det låter som en kliché, är att studera eller arbeta i ett nytt land en berikande erfarenhet som öppnar dina ögon mot en ny kultur, ett nytt språk och en ny livsstil som du lär dig att anpassa dig till! Dessa erfarenheter ger en långtidspåverkan som får dig att se saker ut olika synvinklar och att betrakta dem ur ett mer globalt perspektiv. Arbetsgivare värderar högt de som kan ta beslut baserade på flera olika aspekter. Även att lära dig ett nytt språk kan öppna ditt sinne, så tänk dig vad att leva i en ny kultur kan göra för dig och det sätt du tänker.

Med allt detta i åtanke är det omöjligt att förneka att studera utomlands kan hjälpa dig i karriären, men dessutom hur det hjälper dig att upptäcka dig själv och andra kulturer genom helt nya erfarenheter. Så, vad väntar du på? Om du är färdig att ta ditt CV till nästa högre nivå, kan vi hjälpa dig att hitta din idealiska språkupplevelse utomlands!

Hitta en studieupplevelse utomlands

By Emily Lawrenson

What do you think?