Frågor varje student har inför sin första språkresa utomlands.

Karriär November 26, 2019

Du gjorde det – du tog slutligen steget och bokade din allra första språkresa utomlands! Du är antagligen fulla av förväntan och ser fram emot att börja ditt nya äventyr, men, vartefter den stora dagen närmar sig, kan en massa frågor i sista minuten börja poppa upp i huvudet på dig. Oroa dig inte, det händer alla förstagångsåkare på språkresa utomlands!

Att resa utomlands för att studera ett främmande språk för första gången är en stor grej, så det är bara naturligt att vilja ha allting under kontroll! Tursamt nog för dig finns vi här för att ge dig en hjälpande hand! Fortsätt läsa och hitta svaren på några av de vanligaste frågorna av förstagångsåkare.

1. Hur kommer mitt boende att vara?

Att känna dig bekväm och välkommen på ditt boende utomlands är en nyckel till en lyckad vistelse! Om du ska bo i en värdfamilj, kan du bryta isen innan du åker genom att skicka ett email och presentera dig. På så sätt får dina vänliga värdar också chansen att veta litet om dig, deras gäst, i förväg, vilket definitivt är uppskattat! Och, en liten souvenir från ditt land är en bra öppning din första dag!

Ska du bo på ett studentresidens, i en delad lägenhet eller i en studio, titta då på informationen, bilderna och kommentarerna du kan hitta på Google Maps, Facebook eller din språkreseförmedlares webbplats. Du gjorde antagligen detta redan innan du bokade ditt boende, men en extra koll hjälper dig att känna dig bekväm. Glöm inte heller att packa de där nödvändiga sakerna som gör att du känner dig hemma vart du än reser!

2. Hur ska jag hitta till skolan första dagen?

Att finna vägen i en ny stad kan vara litet stressande till att börja med, vi vet, men det finns några knep för att njuta av en stressfri resa till språkskolan. Dagen då du anländer till ditt resmål, även om du inte har några lektioner, ta dig tiden att ta dig till skolan från ditt boende – det låter dig bekanta dig med färdvägen och att konstatera hur lång tid det kommer att ta dig att komma till skolan första dagen.

Kom ihåg att värdfamiljen och personalen på residenset alltid gärna hjälper dig, så var inte rädd för att fråga! Du kan också utnyttja boendets Wi-Fi och ladda ner en karta från en app – det är praktiskt att göra om du inte har internet utanför boendet.

3. Vad händer om jag inte fattar någonting?

Är det inte därför du gör din första språkresa utomlands? Vare sig ditt mål är att lära dig språket från grunden eller att förbättra dina kunskaper, är att utmana dig själv genom en språkresa i total fördjupning det bästa sättet att göra framsteg!

Dina värdar, lärarna och skolpersonalen är vana vid människor på olika språknivåer, så du behöver faktiskt inte oroa dig. Om du vill förbereda dig litet extra, kan du ha med dig ett lexikon eller ladda ner en översättningsapp just in case.

4. Hur ska jag få vänner?

Oroa dig inte! Du kommer att få massor av tillfällen att träffa både lokalbor och andra internationella studenter under din första språkresa utomlands, under lektionerna, vid kvällsaktiviteterna som organiseras av skolan, på studentresidenset, genom din värdfamilj …

Om du är blyg eller litet speciell när det gäller med vilka du vill umgås, kom ihåg att det finns en hel del appar där du kan träffa likasinnade!

5. Behöver jag någon typ av försäkring?

JA! Du kommer antagligen inte att behöva använda den, men gör dig själv en tjänst och ta en reseförsäkring som inkluderar ansvarsförsäkring. Notera, att om du använt ett kreditkort för att köpa din flygbiljett, kan du redan vara försäkrad – kontakta din bank eller kolla på villkoren för ditt kreditkort för att se om reseförsäkring är inkluderad.

Om din sjukförsäkring inte täcker dig utomlands, rekommenderar vi starkt att du tar en privat försäkring för tiden du ska vara borta. ESL kan hjälpa dig att hitta en bra sådan!

6. Vad händer om jag inte vill åka hem?

Det är mycket troligt att du kommer att trivas så mycket under din första språkresa utomlands att du inte vill åka hem! Om så händer behöver du bara kontakta din språkreserådgivare och tala om att du vill förlänga din vistelse … så enkelt är det!

Och om du känner att du vill göra om erfarenheten och åka på en annan språkresa nästa år, kom då ihåg att ESL har specialrabatter för tidigare studenter!

Har du fortfarande frågor Välkommen att fråga oss!

By Carlos Heras

What do you think?