Res mer, packa mindre

Resor July 5, 2021

När det gäller att packa en väska, kan människor delas upp i två grupper: de som bara packar vad som är nödvändigt och de som packar en massa ”för säkerhets skull”. Om du är som jag – en organisationsfantast – kanske du inte behöver detta blogginlägg, men om så inte är fallet vill jag ge dig några värdefulla tips om hur att packa för en språkresa utomlands.

Följ dessa enkla regler när du packar din kappsäck innan avresan och livet utomlands blir enklare för dig.

shutterstock_372710680

 

  1. Res lätt

Lätt sagt, eller hur? Avgör först om du är en ”ryggsäcksperson” eller en ”resväsksperson”. Personligen väljer jag ryggsäcken varje gång. Även om du ska vara utomlands ett helt år, så bör du aldrig packa mer kläder än vad du använder under en vecka. Du kommer att ha tillgång till en tvättmaskin på ditt resmål; så försök inte att packa kläder för varje dag av resan. Lägg först allt vad du vill ta med dig på din säng eller på golvet och lägg sedan tillbaka i garderoben en tredjedel av detta. Tro mig, du skulle aldrig ha använt det i alla fall.

Fundera över vädret i det land du valt. Om du ska till Malta på sommaren blir din packning självklart annorlunda än för den som ska åka skidor i Kanada. Bli en trogen anhängare av systemet med flera lager av klädesplagg: ett lager för att hålla dig torr, ett andra lager för att hålla dig varm och ett tredje lager för att skydda dig mot elementen. Planera din utrustning i förväg, det hjälper dig helt säkert att välja de kläder du kommer att använda.

Glöm alla dessa ”jag tar med mig det här ifall jag behöver klä upp mig” eller ”jag packar ner det här ifall det kommer en tornado”. Det är svårt, jag vet, men … PACKA BARA DET DU BEHÖVER.

 

  1. Packa smart

Har du någon gång spelat Tetris? Att packa en ryggsäck är precis likadant; Du låter bitarna falla ner exakt där de passar. Titta på detta proffs:

 

  1. Lär dig alla flygplatsknep

När du är på flygplatsen och du måste öppna ditt bagage, bli då inte irriterad, kom ihåg att det är för din säkerhet. För att undvika den desperation du känner när du måste packa om ditt bagage medan du nästan missar flyget, var beredd på detta.

  • Grundregel: Packa ingenting som inte är tillåtet på flygplan. Saxar eller viss typ av mat kan försena dig.
  • Ha vätskor färdiga och uttagna ur väskan. Förvara dem i en dubbel plastpåse eller skydda dem med plastfilm för att undvika olyckor.
  • Lägg datorn eller andra elektroniska apparater i en ficka där du lätt kan ta fram dem.
  • Bär skor som du lätt kan ta av och på. Ha de andra skorna i bagaget.
  • Om du hör till den typ som ofta blir stoppad på flygplatser (jag känner med dig), här följer det ultimata knepet: Packa dina klädesplagg i plastpåsar med blixtlås så att du kan ta ut dem ett och ett och lägga tillbaka dem lika lätt.

shutterstock_382679224

 

Det finns massor av andra knep hur att packa inför en språkresa. Vilka är dina?

By Xisela Maneiro

What do you think?