Cristina Chiabotto och Fabio Fulco åkte till Miami med ESL!

Att prata om språkresor är vår passion och det finns så många historier att berätta!

Idag vill vi dela med oss av det #ESLadventure som Cristina Chiabotto och Fabio Fulco, två italienska TV-kändisar, upplevde. Under hela augusti månad satte sig Cristina och Fabio på skolbänken igen i Miamis härliga miljö; när de kom tillbaka intervjuade vi dem på vårt kontor i Milano. Håll tillgodo!

1-fullsizerender

Cristina, varför valde ni Miami?

Miami är ett av Fabios favoritställen, han har farit dit under åratal! Vi tittade på andra alternativ och det underbara New York var ett av dem, men sedan kände vi att studera under Floridas sol var det bästa valet. Och vi hade rätt!

 

Fabio, hur skulle du beskriva staden och folket i Miami?

Miami är fantastiskt, jag har rest dit under de senaste 25 åren och jag kan stolt säga att jag sett staden utvecklas: det brukade vara en lugn och ganska normal stad och nu är det en internationell sevärdhet! Jag tror att folk gillar Miami för dess variationsrikedom: i Miami Beach kan du få ut mesta möjliga av solskenet, havet och nöjena, men att lära känna Miamis centrum och att möta lokalinvånarna där är också fint. De senare är varma, tack vare det latinamerikanska inflytandet, dessa amerikaner har latinamerikanska själar och rytmer i blodet och det är därför det är så enkelt för italienare att umgås och att känna samhörighet med dem. De är lätt att få kontakt med och att tala med dem är ett perfekt sätt att öva engelska utanför skolan.

 

Fabio, du känner redan staden – men hur var det under din första språkresa?

Det var en ny och rolig erfarenhet! Månaden var ganska intensiv eftersom vi arbetade hårt på skolan och under vår fritid var vi verkligen aktiva. Vi besökte massor av ställen i staden och deltog i många fritidsaktiviteter tillsammans med våra klasskamrater, för att lära känna dem bättre och för att ha kul ihop. Vi var en verkligt cool internationell grupp och träffade många trevliga människor. Vi håller fortfarande kontakten med några av dem!

2-chiabotto_lastday

 

Cristina, hur hade du det med skolan och med dina klasskamrater?

Skolan ligger idealiskt, nära South Beach. Direktören och personalen var alla mycket hjälpfulla och välorganiserade. Lektionerna gavs i sicksack, vilket är typiskt för EC-skolorna, med lektioner på morgonen eller eftermiddagen beroende på dag: Jammal, förmiddagsläraren, använde en mer dynamisk och lättsam undervisningsmetod, medan Jessicah, eftermiddagsläraren, var mer traditionell. Även om vi föredrog den första metoden, uppskattade vi det faktum att detta system fungerar väl med hänsyn till nationalitetsmixen i varje grupp. En mer engagerande undervisningsmetod kan vara bra för öppnare och utåtriktade kulturer, men mindre effektiv för andra, som exempelvis asiatiska.

Mänskligt sett var det en mycket intressant upplevelse! Fabio och jag tillbringade mycket tid med våra klasskamrater, med beachvolley, reggaeton och strandfester. Italienska studenter kände igen oss och var förvånade över att se oss där, men vi kände oss som ”vanliga” anonyma människor. Vi ville verkligen tillbringa litet tid så: i en internationell och glad miljö, precis som Fabio och Cristina!

3-chiabotto_beachvolley

Cristina, vilket är ditt bästa minne från denna resa?

Jammal! Fabio retar mig och låtsas vara avundsjuk, men sanningen är att han är överens med mig om att Jammal var en exceptionell lärare! Självklart är det en personlig uppfattning, baserad på våra egna personligheter, men vi uppskattade verkligen hans passion för läraryrket. Jammal var mycket entusiastisk, både i och utanför skolan och lyckades engagera sina studenter i massor av roliga aktiviteter!

 

Vänner, har ni något sista budskap till alla de studenter som önskar pröva på denna erfarenhet?

Att upptäcka nya platser samtidigt med att lära sig ett nytt språk och att möta nya människor är en underbar erfarenhet som vi rekommenderar alla att göra! Och vem vet … kanske möts vi på någon annan skola någonstans i världen!

By Giovanni Moretti

What do you think?