Koreansk kultur, språk och livsstil

Alejandrina Elzo Andrade & Alysson Parra Marin

Resmål: Seoul, Sydkorea

Kurslängd: 12 veckor

Min längtan att resa till Sydkorea föddes när min bästa väninna, Alysson, och jag kom i kontakt med K-Pop (koreansk musik) och dess TV-serier. För mig var de mest intressanta aspekterna kulturen, språket och sättet att vara, kopplat till musiken. Aldrig hade jag kunnat tänka mig att det som till en början bara var en hobby, skulle utveckla till en väg mot det som jag hoppas skall bli min framtid.

Denna väg hade jag aldrig kunnat starta på alldeles ensam. Utöver min familj och mina vänner, gav ESL mig sin hjälp, utan vilken jag aldrig hade kunnat njuta av dessa magnifika landskap.

Alejandrina-Elzo-Andrade-&-Alysson-Parra-Marin-

Tillsammans med min bästa väninna, Alysson, anlände jag till Sydkorea i början av februari 2014. Dagen därpå tog vi oss till Lexis Korea, en språkskola som lär ut koreanska till studenter från så många olika länder att man har svårt att fatta det. Jag lärde känna fantastiska människor, som jag kunde fråga om jag kände någon tveksamhet. Lektionerna är bra utformade och roliga och tiden går fort. Det var ESL som rekommenderade mig denna skola för att lära mig koreanska.

ärarna är trevliga och vänliga, som läraren 상우 som var med oss under hela kursen och som hjälpte oss att bättre förstå kulturen.

I gruppen hade vi vänner från olika länder, från Frankrike, från Sverige, från Pakistan, från Japan och ytterligare många andra länder.

Beträffande boendet, var den värdfamilj ESL valt ut åt mig mycket snäll. De tog sig tid att informera oss om tiderna för måltiderna och om vad de gjorde på dagarna, vilket gjorde att vi snabbt lärde oss litet om deras vanor, även om vi inte tillbringade mycket tid tillsammans med dem, eftersom vi ville utnyttja vår lediga tid till att upptäcka Sydkorea.

girls

För att avsluta kan jag berätta att Seoul är en överraskande stad. Det är en magnifik stad där det förflutna och det moderna lever sida vid sida, palatsen, statyerna och monumenten bredvid nybyggen, köpcentra och allt man kan tänka sig.

Människorna är vänliga och står gärna till tjänst. När vi frågade om vägen hjälpte de oss alltid, ibland även med teckenspråk. Att leva i ett främmande land med ett främmande språk och en främmande kultur är verkligen spännande, för man måste ge det bästa av sig själv och man lär känna sina begränsningar, Det är en erfarenhet som jag livligt rekommenderar, en unik erfarenhet som man bara själv kan besluta att göra… det gäller bara att ta första steget!

감사합니다!!!………안녕히가세요 ★☆

By Alejandrina Elzo Andrade & Alysson Parra Marin

What do you think?