Varför borde ditt barn välja ett språkläger?

När du föreställer dig att dina barn skulle studera utomlands är det troligt att du kommer att fokusera på två huvudelement: språkutveckling och nöje. Men tänk om det finns mer i det än så?

Att studera utomlands är en livsförändrande upplevelse för alla, men när det kommer till barn går fördelarna långt utöver att bara snappa upp ett språk och ha kul. Att låta ett barn lära känna ett nytt språk i en utländsk miljö kan bli ett kraftfullt steg i deras utveckling.

I det här blogginlägget kommer vi att prata om de tio främsta fördelarna med att studera utomlands och lära sig ett nytt språk under barndomen, samt ge dig en exklusiv titt på fördelarna med programmet från en student med egen erfarenhet!

Hur kan ett språkläger gynna unga studeranden?

Kognitiv utveckling

Att bekanta barn med en ny miljö är ett bra sätt att utveckla deras sinne och visa dem en väg mot fantastiska saker! Hjärnan är mer flexibel under barndomen, vilket gör det lättare för unga hjärnor att förstå mer komplicerade språkliga strukturer och utveckla problemlösningsförmåga.

Kulturell medvetenhet

Exponering för ett annat språk för med sig en rik kulturell erfarenhet. Barn som studerar utomlands blir mer kulturellt medvetna och fördomsfria, vilket utvecklar en större uppskattning för mångfald och empati mot andra.

Förstärkta kommunikativa färdigheter

Att lära sig ett nytt språk förstärker naturligt den kommunikativa förmågan och att börja tidigt betyder att barn utvecklas till uttrycksfulla ungdomar.

Globalt perspektiv

Att studera utomlands skapar ett internationellt sinne från tidig ålder genom att träffa andra studenter från olika delar av världen och lära känna en ny kultur. Vid hemkomsten kommer dessa studenter att ha en mycket bättre förståelse för sin omvärld.

Anpassning och flexibilitet

Att leva i en främmande miljö lär barn att hantera nya sociala situationer, anpassa sig till förändring och utvecklas till kapabla unga människor. Om man reser med stöd av en professionell språkreseförmedlare som ESL, bidrar det till ännu snabbare framsteg.

Tidiga språkkunskaper

Ju tidigare barn får möta ett nytt språk, desto mer sannolikt är det att de uppnår en hög kunskapsnivå. Unga sinnen är som svampar, absorberar språket runt dem utan ansträngning och utvecklar ett naturligt flyt.

Intresserad av att höra hur detta kan påverka eleverna personligen? Fortsätt läsa för en exklusiv intervju med en av våra tidigare studenter…

Karriärmöjligheter

Förr ansågs språkkunskaper vara en “bonus” – de var trevliga att ha, men inte nödvändiga. Idag söker företag i allt högre grad medarbetare med språkkunskaper och ett globalt tänkesätt. Barn som studerar utomlands och lär sig ett nytt språk får en konkurrensfördel i sin framtida karriär.

Bättre akademiska resultat

Forskning tyder på att tvåspråkiga barn ofta överträffar sina enspråkiga kamrater inom olika akademiska områden. Att lära sig ett nytt språk skärper kognitiva förmågor, utvecklar problemlösningsförmågan och förbättrar den övergripande akademiska prestationen.

Självsäkerhet och oberoende

Att bo i ett främmande land och klara sig i vardagen på ett nytt språk främjar självförtroende och oberoende. Barn lär sig att övervinna utmaningar, fatta beslut och få en känsla av självständighet som kommer att tjäna dem väl under hela livet.

Livslångt intresse för lärande

Att uppleva glädjen att upptäcka ett nytt språk i ett främmande land kan tända ett livslångt intresse för lärande. Barn som studerar utomlands utvecklar en nyfikenhet som sträcker sig bortom språket och genomsyrar andra kunskaps- och erfarenhetsområden.

Möt Martina R:

Martina är en av våra underbara tidigare studenter från Spanien som reste på ett engelskt sommarläger i Bath, Storbritannien, under tre veckor med ESL.

Under sin tid i Storbritannien bodde Martina hos en lokal värdfamilj medan hon studerade och fick vänner i området.

Läs nedan vad hon tyckte om sin upplevelse.

Vad gillade du mest under ditt program?

Det jag gillade mest var fördjupningen i i den engelska kulturen medan jag bodde där, vara en del av familjen, umgås med dem, äta med familjen, etc. Jag kände mig som en del av staden.

Vad var den bästa delen av denna upplevelse?

Det var många olika saker, människorna jag träffade, familjen och vännerna jag fick och som jag fortfarande har kontakt med.

Skulle du rekommendera detta till andra föräldrar/barn och varför?

Jag skulle rekommendera det till alla. Allt man lär sig är något man inte glömmer och man lär sig massor! Inklusive språket, att vara självständig och hur att fixa saker på egen hand.

Vart skulle du vilja resa nästa gång?

Jag skulle jättegärna vilja resa till USA eller Kanada för att lära känna en ny kultur. Men jag vill också åka till Torquay i England. Jag tror att det liknar Bath, men i en annan del av landet.

Känner du att du förbättrade dina språkkunskaper?

Att prata och förstå har förbättrats avsevärt. I England är accenten mycket speciell; när du lär dig engelska i skolan är det inte samma sak som att lyssna på riktiga brittiska accenter, orden de använder, uttalet etcetera är mycket annorlunda.

Om någon tvekar att investera i ett sommarläger för sitt barn, vad skulle du säga till den personen?

Att jag rekommenderar det till var och en.

Att jag har lärt mig mycket och växt som person. Du lär dig mycket mer än vad du föreställer dig när du är där, men när du kommer hem inser du alla nya saker du har lärt dig. Alla människor jag mötte var helt fantastiska. Jag kommer alltid att bära det med mig.

 

By Christopher Robinson

What do you think?