Engelska på en surfingbräda

Jag gjorde en språkresa till Australien, till Surfers Paradise i Gold Coast, under två och en halv månad. Resan var helt enkelt toppen!


Skolan där jag studerade ligger i Southport (5 – 10 minuter med spårvagn från centrum och från stranden). Atmosfären var toppen och lärarna mycket vänliga, samtidigt som de sporrade oss att avancera högre i engelskan dag efter dag. Jag kom för övrigt dit på nivån B1/B2 och lämnade på en nivå av C1 och 7,5 i IELTS-examen.

När det gäller boendet, bodde jag först 4 veckor i en familj. Min familj bestod av ett pensionerat par med ett stort hus, som inte bara tar emot studenter för pengarna, utan även för att få sällskap. De var alltid mycket uppmärksamma mot mig, damen tvättade till och med gratis åt mig. Utan att jag hade behövt fråga var tvättmaskinen fanns, kom jag en dag tillbaka från skolan och då hittade jag mina kläder tvättade och vikta på sängen. Mitt rum hade en dubbelsäng och privat badrum. Det fanns också en pool i huset som studenterna fick använda när som helst. Maten var aldrig dålig, jag skulle till och med säga att den var god varje dag.
Därefter bodde jag 5 veckor i en delad lägenhet som skolan föreslog. Lägenheterna är fullt utrustade och av godtagbar storlek. Där bor 4 studenter per lägenhet, 2 per rum och ett badrum per rum. Lägenheterna här också ett TV-rum. Lägenheterna ligger i ett komplex med tre höghus, som även erbjuder 2 sporthallar, 3 pooler, 2 jacuzzi, samt sauna och turkiskt bad, vilket ger en ojämförlig komfort enligt min mening.

Beträffande Surfers Paradise känner jag att det är den idealiska platsen i Australien för en språkresa på 4 till 5 månader, inte alltför stor som Sydney, där jag också har varit, men där man finner allt, absolut allt man behöver för att roa sig. Det finns mycket att besöka i närheten, som Byron Bay, Brisbane, Zoo, vattenparker och nöjesparker, magnifika naturparker och vattenfall att bada i. Gold Coast är också idealiskt för att surfa. Jag surfade mycket under min vistelse och det utgör ett av mina bästa minnen. Samtidigt som jag skriver dessa rader pågår en deltävling av världsmästerskapet i surfing, i Coolangatta (45 minuter från Surfers Paradise), vilket visar kvaliteten på vågorna som finns där.

2

Jag råder alla som reser till Australien att reservera tid och pengar för att resa omkring, för det är ett magnifikt land och jag tycker det vore synd att fara till världens ände utan att planera för 3 till 4 veckors rundresa efter språkkursens slut.

By Aurélien Bubloz

What do you think?