Vad behöver du veta om London 2022?

Resorutvalda February 2, 2022

Det är en vanlig tanke i den kulinariska världen, att du aldrig borde lita på en kock som inte smakar på sin egen skapelse. Logiken bakom det är ganska enkel: om det inte är tillräckligt bra för kocken, varför skulle det då vara tillräckligt bra för dig? Svaret: Det är det förmodligen inte.

Vi tror att den här logiken gäller lika mycket för din språkskola som den gör för maten på din tallrik. Därför startade vi våra Fam Trips.

Fam Trips är vårt sätt att “smaka på” våra resmål och program, genom att skicka några av våra medarbetare till våra destinationer och anmäla dem till våra partnerskolor för att få ESL-studentupplevelsen. Detta är delvis för att säkerställa deras kvalitet, men också så vi kan ge dig råd vilket resmål som bäst skulle passa dig och dina mål.

I den här artikeln kommer vi att göra det senare och ge dig en genomgång av vårt teams senaste Fam Trip till London och vår uppskattade partnerskola: Kaplan London.

Varför London?

Att lära sig engelska i London innebär att man studerar i den engelsktalande världens historiska epicentrum. Varje gata, byggnad och monument osar brittisk kultur och historia och, med sin väldiga storstadsbefolkning, hittar du massor av möjligheter att träffa nya vänner och träna din engelska.

Av dessa skäl och många fler är London en av våra mest populära destinationer för att studera engelska. Så här säger våra medarbetare …

Viktiga punkter vi fann:

  • Det finns fortfarande massor av saker att göra i London och skolan organiserar aktiviteter på ett perfekt sätt.
  • COVID-restriktioner är på sin lägsta nivå i staden och COVID-testerna för resenärer förväntas upphöra den 11:e februari.
  • Brexit påverkade inte vårt teams resa, men du måste se till att ha giltigt pass innan du reser.

Hur var skolan?

“Den bästa delen var lärarnas engagemang, de hade så mycket tålamod att engagera eleverna. Studenterna tycktes alltid vara glada och ha kul genom olika typer av spel “- Agustina

Medan alla älskar en rolig resa fylld med “instagramvärda” stunder, är den främsta anledningen till att en språkstudent skulle vilja besöka London dess många fantastiska språkskolor. Av denna anledning såg vårt team till att få en känsla av den typiska strukturen och kvaliteten på lärarna på skolan. Detta är vad de fann:

Jag var med på en IELTS-lektion på C1-nivå och det var väldigt intressant att få se hur det fungerar och att se samspelet mellan eleverna och läraren. Läraren var väldigt trevlig och rolig. Han var verkligen involverad och han har mycket erfarenhet. – Aurore

“Jag tycker att undervisningssättet och energin jag såg i både London och Cambridge var fantastiska. I London var läraren så energisk och trevlig i sin kontakt med de unga och blyga studenterna. i Cambridge var läraren så stödjande och skyddande. Olika metoder, men båda superbra! Det fick mig att vilja stanna kvar längre, jag önskar att jag hade kunnat! ” – Maria

Sammantaget fann vårt team att lektionerna hade en bra blandning av engagemang, nöje och strukturerat lärande. Alla studenter vi pratade med tyckte att de lärde sig mycket och att de hade en fantastisk upplevelse!

Vad vi tyckte om staden

”Kabaréshowen vid middagen som planerats för kvällen var mycket originell. Jag älskade den!” – Aurore

Det är sant att klassrumskvalitet och undervisningsmetoder är hörnstenar för varje språkstudent, men ingen borde besöka London utan att uppleva de roliga aktiviteter som staden har att erbjuda!

Med detta i åtanke såg vi till att vårt team upplevde några av de kulturella aktiviteter som för närvarande erbjuds våra studenter. Dessa kan sträcka sig från dagsutflykter, matlagningskurser, sport, film, teaterresor och mer. För vårt team var det en dagstur i staden, ett besök på puben och en middagsshow. Här är vad de hade att säga:

Haydee och resten av skolpersonalen tog mycket väl hand om oss och såg till att allt gick smidigt, även när några krånglande rörledningar tvingade oss att ändra våra planer för den sista dagen. Under dagen såg vi många intressanta saker och på kvällarna var underhållningen mycket bra– Thea

Vi gjorde en fri rundtur i staden; Det var så trevligt att gå runt och se London! Vi kunde även besöka Cambridge som låg en lätt entimmes tågresa bort “– Agustina

I skuggan av Big Ben och London Eye är det svårt att hitta något mer imponerande än denna omgivning! Men vårt team var särskilt imponerat av organisationen och anpassningsförmågan hos våra partners på Kaplan London, som ser till att studentaktiviteter är organiserade och utformade för att maximera nöjet, oavsett vad.

Ingen kan förutsäga exakt hur någon resa kommer att bli, men vi var glada att höra att våra partners är vaksamma och anpassningsbara för att förändra när de planerar verksamheten.

Har Covid påverkat upplevelsen?

“Min tid i staden påverkades inte alls, det verkar som om de flesta restriktionerna är borta för stunden. Resan var nästan densamma som det skulle ha varit före Covid” Agustina

Efter 2020, när man talar om resor, tenderar det att vara en mycket stor, distraherande elefant i rummet, dess namn? COVID-19. På sista tiden har många studenter undvikit att komma till ett internationellt klassrum för rädslan att möta tomma gator och slutna anläggningar. Medan det här kan ha varit fallet för två år sedan, hur ser verkligheten ut år 2022?

Här är hur en av våra medarbetare beskrev den nuvarande COVID-proceduren och dess effekt på hennes resa:

“Jag blev inte påverkad alls. Tja, vi var tvungna att ta testa oss dag 2 men i det ögonblicket var det bara ett snabbtest och vi behövde bara ta det och ladda upp ett foto i appen, Ingen isoleringstid eller något – Super Easy.” – Maria

Nu, i skrivande stund (24 januari 2022), är COVID-19-restriktioner i London på en minimumnivå. Enligt resebestämmelserna måste de fullt vaccinerade resenärerna boka ett COVID-test innan du kommer, men när du har ett negativt test kan du leva Londonliv exakt hur du vill. (Men se till att du först kontrollera de senaste myndighetsråden!)

Dessutom verkar det som att restriktioner slappnar av ännu mer sedan vårt team åkt hem! Regeringen har meddelat sina planer på att skrota obligatoriska COVID-test för resenärer från den 11 februari.

Har Brexit gjort resandet svårare?

“Inte alls. Allt gick supersmidigt och när jag visade det europeiska passet. Egentligen förväntade jag mig att spendera mer tid vid gränsen på grund av Brexit, men också på grund av Covid, men det tog oss inte mer än 10 minuter att gå igenom allt, superlätt! ” – Maria

Om Covid är elefanten i rummet när du pratar om att resa till London år 2022, är Brexit den (lite äldre) giraffen – det är annorlunda men lika stort och lika distraherande. Så, vad har vårt team att säga om det?

“Passkontroll, det enda du behöver göra nu är att gå igenom passkontrollen och visa ditt pass. Så vi måste ta med våra pass nu “– Agustina

Eftersom båda våra teammedlemmar som fick frågan är EU-medborgarna, är den enda verkliga skillnaden som Brexit har medfört, behovet av att ha med ditt pass (i motsats till en annan form av ID). När du har det, är du klar att resa till London!

Vår bedömning

London har gått igenom mycket de senaste åren. Men som med alla andra kriser som har drabbat den, har staden mästerligt studsat tillbaka och har återvunnit sin position som en av de bästa destinationerna i världen för att studera engelska.

By Christopher Robinson

What do you think?