10 trevliga saker att göra i London under din språkresa

Resor October 13, 2020

Är London den bästa staden på jorden? Vi tycker det – men varför inte komma och se själv? Museer och marknader, parker och palats, shoppar och shower … den fantastiska brittiska huvudstaden är ett underland dygnet runt, fullt av häpnadsväckande vyer och sensationella upplevelser. Och, naturligtvis, det är det ideala resmålet för att studera engelska! Vi har valt ut tio trevliga saker att göra under din språkresa och inkluderat några topptips om hur du får ut mesta möjliga av dina nya färdigheter medan du är där. Vi vet att du kommer att få det hur kul som helst!

1. Promenera utmed South Bank

Det finns inget bättre sätt att njuta av Londons spännande skyline än att promenera utmed South Bank. Från den snurrande London Eye till Sankt Paulkatedralens berömda kupol, är vyerna du får då du vandrar utmed Themsens stränder verkligen extraordinära. Du kan också boka biljetter till Globe Theatre, för att se Shakespeares pjäser i rotundan, där den elisabetanska teatern återskapas. (Gör ett fynd – och få en verkligt elisabetansk upplevelse – genom att köpa ståplatsbiljett för fem pund).

2. Museum Lates

Londons museer är bland de bästa i hela världen – och alla vet att de flesta av dem, inklusive enastående institutioner som British Museum, V & A, National Gallery och Tate Modern, är gratis. Men du kanske inte vet att många av dem har speciella evenemang – också kallade ”Museum Lates” – vilka ofta, men inte alltid, äger rum på fredagskvällarna. Från DJ-framträdanden till filmvisning, föredrag till guidade visningar, är ”Museum Lates” ett fantastiskt sätt att uppleva London med dess lokalinvånare!

3. Res billigare

London är inte billigt. Speciellt inte för studenter. Få din budget att räcka längre genom att se till att du får det bästa priset för dina transporter. ”Oyster cards” blir billigare än enkelbiljetter, så skaffa ”Oyster card 18+” och, om du kan, tågkortet ”16 – 25 Railcard”. Du kan använda dem tillsammans för högre rabatter. Det är också värt att veta att bussbiljetterna bara har ett pris, så om du har tid och vill spara litet pengar, ta bussen!

4. Gå med i grupper på Meetup

Det finns alla typer av grupper på Meetup! Det är ett fantastiskt sätt att träffa lokalbor så att du kan praktisera dina nya språkliga färdigheter. Det finns grupper för allt – sightseeing, matlagning, bokklubbar, hantverk, konstutställningar, vandringar, språkutbyte, alla typer av sport och mycket mer. Och om du inte hittar en grupp du gillar, varför inte skapa en själv?

5. Besök Londons marknader

Ett av de bästa sätten att se London när staden är som mest älskvärd och autentisk, är att spendera en söndag med att ströva runt på marknaderna. Det är värt att stiga upp tidigt för att besöka blomstermarknaden på Columbia Road – det är en av de vackraste platserna i London en solig vårmorgon! Efter att ha beundrat blomsterstånden, kan du ta en kort promenad till Spitalfieldsmarknaden och rota bland vintagestånden och kanske hitta något läckert i stånden som säljer gourmetgodis.

6. Fastna för en engelsk TV-serie

Det finns många fördelar med att fastna för en engelsk TV-serie. För det första kan du praktisera din engelska: börja med undertexter på ditt eget språk och vartefter du gör framsteg kan du ändra undertexterna till engelska. För det andra, vare sig du gillar The Crown, Love Island eller Britain’s Got Talent, ger dig serierna mycket att prata om med londonborna!

7. Starta en blogg

Du kommer att få en fantastisk tid i London, som verkligen är en av de bästa städerna på jorden. Varför inte använda dina erfarenheter till att ge din engelska en push genom att skriva en blogg? Du får möjlighet att dela vad du varit med om med vänner och familj och praktisera vad du har lärt dig på lektionerna under din språkresa. En vinst för alla parter!

8. Besök Primrose Hill i solnedgången

Du kan njuta av vackra vyer över hela staden från Primrose Hill. Denna lilla enklav i norra London har en charmig bykänsla med sina söta hus målade i pastellfärger. Ta med dig litet picknick och en filt och kom och se Londons skyline lysas upp av solnedgången. Det är en syn du aldrig kommer att glömma! (Också, om du råkar vara i London på Guy Fawkes Day den 5:e november, är detta en underbar plats för att se fyrverkerierna över staden.)

9. Avnjut eftermiddagste

En av de finaste och mest smakrika brittiska traditionerna är eftermiddagsteet, som fått en renässans under senare år. Du kan känna dig som en statist i Downton Abbey och bege dig till Café Royal för att avnjuta en överdådig samling små smörgåsar och bakelser i gyllene prakt medan en pianist klinkar på tangenterna. Andra utmärkta alternativ för att avnjuta eftermiddagste inkluderar den förfinade elegansen på Berkeley’s Prêt-à-Portea, The Drawing Room på Brown’s Hotel eller The Foyer på Claridge’s. Sen finns förstås det fantastiska gourmetstället Fortnum and Mason, som har erbjudit superbt eftermiddagste i nästan hundra år. Veganer bör bege sig till Farmacy i Westboune Grove för ett fantastiskt och växtvänligt eftermiddagste.

10. Ät ”an Indian”

Curry har för länge sedan gått om Fish and Chips som britternas favoriträtt. Du kan avnjuta några av de bästa och mest autentiska curryrätterna i London på restaurangerna utmed Drummond Street. Här möter du inte många turister, detta är en plats som londonborna behåller för sig själva. Restaurangerna här har länge hört till studenternas favoriter eftersom de alla ger otroligt mycket värde för pengarna – och de flesta låter dig även ta med dig ditt egna vin för att hålla kostnaderna nere.

Studera engelska i London

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?