Den ultimata guiden till sommarspråkläger med sportprogram

Lär dig språkutvalda April 28, 2023

Att utöva en sport under sommaren är ett bra sätt för unga elever att hålla sig aktiva, skaffa nya vänner och få en livslång hobby. Även om detta är bra i sig, räcker det inte alltid, eftersom sport inte riktigt förbereder dem för skolstarten. Så, hur kan du kombinera fritiden med studier?

Sommarspråkläger med sport erbjuder studenter chansen att få fördelarna med ett språkklassrum tillsammans med de aktiviteter som de bara skulle dagdrömma om under normala lektioner!

I den här artikeln förklarar vi de olika alternativen för sommarläger med sport som finns tillgängliga för unga språkelever 2023 och i slutändan hur man väljer det bästa!

Sammanfattning:

  • Sommarläger med sportprogram är ett roligt och aktivt sätt att tillbringa sommaren på och associera ett nytt språk med din favoritaktivitet

  • Det finns många olika typer av sportprogram tillgängliga på sommarläger, inklusive tennis, fotboll, basket och vattensporter.

  • När du väljer ett sportläger, överväg de aktiviteter som erbjuds, instruktörernas erfarenhet, var lägret ligger och hur det passar dina egna önskemål

  • Unga elever har vetenskapligt bevisats ta till sig språk snabbare när de lär sig det i kombination med en sport eller annan aktivitet

Vilken typ av sport kan du välja och vart bör du åka?

Inte alla sporter är lika lämpliga för alla länder. Oavsett om det är vädret, sportens popularitet eller den lokala miljön – vissa städer står fram helt enkelt när man tänker på en viss sport. Här är några av våra favoritsporter du kan kombinera med ett språkläger och vart du då bör åka:

Tennis

Tennis är ett utmärkt val för att förbättra fokus och samordning, samtidigt som man får lite sol på banan. Städer som Salamanca i Spanien, Noosa i Australien och Nice i Frankrike är alla fantastiska val på grund av deras varma väder och starka lokala tenniskultur.

Ridning

Ridning är en unik sport där du lär dig en komplicerad färdighet medan du skapar en relation till ett majestätiskt djur. Du bör välja en stad som Biarritz i Frankrike, Brighton i Storbritannien eller Frankfurt i Tyskland, som har gröna skogar och otämjda stränder, vika du kan utforska med din nya djurvän.

Fotboll

Fotboll är en populär sport i hela världen, som är bra för att främja lagarbete och få nya vänner. Brighton i Storbritannien och Barcelona i Spanien är båda fantastiska alternativ för dig som vill spela fotboll, eftersom båda städerna erbjuder underbart väder och imponerande fotbollslag (typ en underdrift för Barcelona!)

Vattensporter

Ingenting är bättre en varm dag än att utöva sport på en glittrande sjö eller i det varma havet. För upplevelser vid sjön erbjuder Montreux oslagbar tillgång till den berömda Genèvesjön, medan St Paul’s Bay på Malta och Málaga i Spanien låter dig njuta av din sport i Medelhavet.

Äventyrssporter

Vissa studenter vill få hjärtat att pumpa med ett mer spännande alternativ än konventionella sporter. Miljöer med massor av skogar och berg som Freiburg i Tyskland och Leysin i Schweiz är perfekta för den som söker adrenalinkickar.

Kan sport hjälpa språkinlärningen?

Ingen kan förneka att sport definitivt kan ge en extra krydda till ett språkläger, men kan sport faktiskt hjälpa unga studenter att lära sig ett språk snabbare?

Det visar sig att det är så! Här är ett utdrag taget från vårt tidigare blogginlägg på just detta ämne:

I en studie från maj 2017 som gjordes bland kinesiska studenter, testade forskare två grupper: en som lärde sig engelska ord medan de cyklade på stationära motionscyklar och en annan som lärde sig orden sittande vid traditionella skrivbord. Resultat var överväldigande. Inte bara hade den gruppen som tränade medan de lärde sig orden en högre korrekt svarsfrekvens när de testades, utan de svarade också mycket fortare. Efter att ha analyserat resultaten, kunde forskarna bakom studien tveklöst konstatera att barn lär sig språk fortare i kombination med idrott.

Varför barn lär sig språk fortare i kombination med idrott – ESL

Sammanfattningsvis ger sport unga studenter det perfekta utloppet för sin energi och nöjeslust, så när de går till lektionerna fokuserar deras sinne på arbete. Varför skulle du dagdrömma om en aktivitet under lektionen när du tillbringade hela morgonen med att göra den?

Under ett ESL-språkläger uppmuntras deltagarna att använda sitt målspråk under idrotten, eftersom de ofta placeras tillsammans med studenter av olika nationaliteter. Att använda språket i en naturlig miljö ger det ultimata självförtroendet och är ett bra sätt att få ungdomar motiverade att återvända till klassrummet.

Hur du väljer de bästa sommarlägren med sportprogram

Så nu har du förmodligen en bra uppfattning om vilken typ av sporter du kan hitta på ett språkläger och hur de kan gynna studierna – men med alla dessa val, vad ska du leta efter när du väljer ett?

Ditt val bör i slutändan kretsa kring dina behov, så du bör först och främst se till att lägret erbjuder det språk och den sport du är intresserad av. När du har fastställt detta avgörande steg finns det några fler kriterier du bör se till att få uppfyllda:

  • Är instruktörerna och lärarna fullt certifierade proffs?
  • Erbjuder lägret ständig tillsyn och en säker miljö?
  • Kommer deltagarna att ha lämplig utrustning för sin sport?
  • Kan lägret erbjuda boende och transport till och från aktiviteten?
  • Är lägret prisvärt?
  • Kan deltagarna göra andra aktiviteter utanför sin sport och lektionerna?

Det kan verka som en ganska omfattande lista, så hur kan du hitta ett läger som får ett “ja” på alla de här frågorna?

Lyckligtvis är dessa frågor bara en liten del av den standard som ESL håller på sina språkläger! När du väljer ett sommarläger med sport ur ESL:s portfölj kan du vara säker på att alla dina behov kommer att uppfyllas och med destinationer över hela världen att välja mellan kommer du säkert att hitta ett som passar dig!

Intresserad av att se vart ditt ESL-sommaräventyr kan ta dig? Kolla in våra program Kurs PLUS sport här.

By Christopher Robinson

What do you think?