Varför barn lär sig språk fortare i kombination med idrott

Lär dig språk November 21, 2017

Alla letar alltid efter det där magiska knepet för att lära sig ett språk snabbare. Även för barn, som, bara genom sin ålder, är duktiga på att lära sig språk, finns det sätt att förbättra deras inlärningskapacitet.

Det är känt att träning producerar endorfiner, kemiska ämnen som minskar smärta och leder till den kända efterträningseuforin. Vad du kanske inte vet är att det har bevisats att träning förbättrar minnet och hjälper dig att fokusera, vilket är perfekt för barn i klassrummet. Tror du oss inte? Läs vidare om varför barn lär sig språk fortare i kombination med idrott.

 

Det bryter rutinen 

 

Det behövs inte mycket fantasi för att förstå att idrott i tillägg till språkinlärning är ett välkommet avbrott för eleverna! Hellre än att vara instängda mellan klassrummets fyra väggar, att komma ut, få röra på sig och spela ett spel som de älskar och bryta den traditionella skolrutinen, är ett framgångsrecept för barns språkinlärning. Med välkänt korta uppmärksamhetspass, är kombinationen av olika aktiviteter under skoltimmarna ett sätt att säkra att eleverna är engagerade och inte känner sig uttråkade!

 

Det förbättrar minnet

Högintensiv träning sätter fart på hjärnan. Så träningspass i fotboll eller basketboll, simning i bassäng eller i havet, eller att ta sig uppför en klippvägg, gör att hjärnans långtidsminne förbättras. Att komma ihåg är en av språkinlärningens byggklossar, så idrott och att lära sig nya ord går faktiskt hand i hand. Och resultatet är långsiktigt, inte bara att lära sig orden inför provet och sedan glömma dem igen.

 

Det sätter in språket i ett verkligt sammanhang

 

Att kombinera inlärningen av ett språk med en annan aktivitet, visar hur språket kan användas i ett praktiskt sammanhang. En sak är när läraren förklarar för eleverna nyttan av detta för deras framtid, men en helt annan att använda språket när du kommunicerar med dina lagkamrater eller följer tränarens instruktioner! Att behöva kunna använda språket under en aktivitet är ett fantastiskt sätt att öka elevernas engagemang i språkinlärningen.

 

Det fokuserar sinnet

Hur ofta har du hört om hyperaktiva elever bland barnen. Det är bara alltför vanligt att se ett barn som inte kan sitta still i klassen, eller som konstant tittar ut genom fönstret – och det är här som idrotten blir en hjälp. Genom att växla mellan klassrumstid och idrott (helst före och efter) kommer eleverna till klassrummet avspända, uppfriskade och fokuserade – den perfekta sinnesstämningen för att lära sig ett språk. Barn behöver få utlopp för sin energi!

 

Det är vetenskapligt bevisat

 

I en studie från maj 2017 som gjordes bland kinesiska studenter, testade forskare två grupper: en som lärde sig engelska ord medan de cyklade på stationära motionscyklar och en annan som lärde sig orden sittande vid traditionella skrivbord. Resultat var överväldigande. Inte bara hade den gruppen som tränade medan de lärde sig orden en högre korrekt svarsfrekvens när de testades, utan de svarade också mycket fortare. Efter att ha analyserat resultaten, kunde forskarna bakom studien tveklöst konstatera att barn lär sig språk fortare i kombination med idrott.

 

Så, eftersom dagens klassrum inte är utrustade med motionscyklar, hur kan man infoga dessa rön i ditt barns språkstudier? Sommarspråkläger med sport är ett fantastiskt sätt för barn att snabbt och varaktigt förbättra sin språkinlärning. Eller kan du anmäla ditt barn till extra sportaktiviteter under lunchpausen eller på eftermiddagarna, så att det får en energikick innan läxorna ska göras. Hur du än gör, barn + språk + idrott är ett recept som verkligen fungerar!

Kombinera språk och sport

By Leah Ganse

What do you think?