Toppresmålen för språkresor 2019

Resor January 2, 2019

Efter att ha analyserat förra årets resestatistik, kollat in nya restrender och tittat i vår kristallkula, har vi satt samman en lista över toppresmålen för språkresor 2019. Listan är ordnad efter stigande popularitet för att öka spänningen. Vi slår vad om att du inte kan gissa vilket som är nummer ett!

# 10 Vancouver

För ett land känt för att vara kallt, är Kanada mycket hett när det kommer till resmål. Vancouver, på landets västkust, är det perfekta resmålet för en engelsk språkresa, oavsett din profil. Naturälskare kommer att älska nationalparkerna och skogarna och alla vattenaktiviteter som erbjuds, medan de mer urbana kan får sitt lystmäte i historiska Gastown och beundrande den sprakande kvällsutsikten från Vancouver Lookout.

# 9 San Diego

Vi har bara med några få resmål i USA på vår lista och ett är denna soliga pärla på Kaliforniens kust, ett stenkast från Mexiko. Kalifornien är berömd för sin avspända livsstil och San Diego är inte annorlunda! Sträck ut dig på de andlöst vackra stränderna i La Jolla, smaka på litet guacamole och fisktacos på stadens fantastiska mexikanska restauranger, eller njut av dagen i Balboa Park. Att lära dig engelska här är den perfekta mixen av arbete och nöje.

# 8 Brighton

En gång döpt till ”London-by-the-Sea” bara fortsätter Brightons popularitet att växa. Du kan fortfarande få den där brittiska känslan och accenten, men undviker Londons priser! På sommaren kan du chilla i de randiga solstolarna på Brighton Beach och strosa runt på Palace Pier under stjärnorna, medan stadens centrum alltid pulserar av liv på barer och klubbar. Se till att inte missa The Lanes, Brightons historiska centrum med vindlande gator fulla av otrolig shopping.

# 7 Valencia

Det finns mycket att älska i Spanien. Ett ständigt soligt klimat, spännande och exotiska festivaler (vi tänker bland annat på dig, La Tomatina), plus en rik kultur, bräddfull av musik, konst och arkitektur står på menyn i España. Valencia är en stad som har något för var och en. Letar du efter historia och kultur? Vandra runt bland katedraler och Gotiska torn i stadens historiska centrum. Söker du något mer avant-garde? Konst- och Vetenskapsstaden med sina futuristiskt byggda museer och planetarium kommer att imponera på dig. Sedan finns alltid de vida sandstränderna, där du kan sträcka ut dig eller få dig en stor portion paella till lunch.

# 6 Toronto

Kosmopolitiska och kanadensiska Toronto kommer på 6:e plats av våra toppresmål för språkresor 2019. Som hemstad för Toronto Film Festival, ishockeylaget Toronto Maple Leafs och CN Tower, är denna stad ett nav för kultur, affärer och underhållning. Utmed Ontariosjön (så stor att den har tidvatten), kan du ta en promenad genom Distillery District med sina röda tegelbyggnader, köpa lönnsirap på St Lawrencemarknaden eller besöka Casa Loma, en riktig borg byggd i nygotisk stil. Och, naturligtvis, Niagarafallen ligger på bekvämt bilavstånd!

# 5 Hamburg

Denna tyska stad är definitivt i ropet. En gång en populär hamnstad, vars maritima inflytande du fortfarande kan se överallt i det moderna Hamburg. HafenCity, den trendiga, ultramoderna stadsdelen byggd på vattnet, är platsen för Elbfilharmonikernas konserthus, en avantgardistisk, vågformad byggnad som blivit det moderna Hamburgs emblem. Det finns också en härlig kaffekultur med mysiga kaféer i varje hörn och ett kullerstensbelagt historiskt centrum, värdigt vilken europeisk stad som helst.

# 4 Oxford

Oxford, en av Storbritanniens viktigaste lärdomsstäder, är flott men jordnära och historisk, men ändå modern. Kort sagt, du kommer att älska staden! Naturligtvis måste du vandra runt Oxford campus, från Bodleian Library till bortom Bridge of Sighs, där Stephen Hawkin och J.R.R. Tolkien en gång studerade. När du vill koppla av, fattas dig inte alternativ, eftersom det finns över 50 historiska pubar i centrala Oxford. Känner du för en pint?

# 3 Tokyo

Av alla toppresmål för språkresor 2019, är Tokyo helt klart det mest exotiska. Att tillbringa en tid med att lära dig japanska i denna legendariska stad, kommer att föra dig till två olika världar som existerar på samma plats. Den första är flamboyant och spännande med Shinjukus starka belysning och de kitschiga hembiträdes- och kattkaféerna och karaokebarerna. Den andra är en fridfull oas med körsbärsblommor i de vackra parkerna och templen, där turisterna blandar sig med munkar och kvinnor i kimono. Det finns ingenting i världen riktigt som Tokyo.

# 2 Gold Coast

Självklart kunde vi inte lämna Australien utanför vår lista. En timmesöder om Brisbane är detta Mecka för surfare smockfullt av härliga stränder och viltreservat, liksom av höga skyskrapor och vibrerande nattliv. Få svindel på köpet från SkyPoint Observation Deck, eller erfar en annan typ av adrenalinkick när du tittar på hur proffsen surfar på vågorna vid Surfers Paradise Beach eller vid Snappers Rocks. Missa inte chansen att prata med de vänliga ortsborna med deras fantastiska accent och tokiga australienska slang!

# 1 Manchester

Vi slår vad om att du inte visste att Manchester är Englands mest besökta stad efter London! Manchester har rykte om sig att vara hipster, vidsynt och kreativ, samt en magnet för sportälskare. Fotbollsfantaster kan heja på Manchester United eller på Manchester City, medan arkitektur- och konstälskare kan beundra The Quays (stadens supermoderna hamnområde). Manchester Pride Festival är enormt populär under sommaren och sätter strålkastarljuset på den berömda Canal Street Gay Village, medan under vintern julmarknaden och de mysiga historiska bokaffärerna utgör fina platser att besöka. Så, om du letar efter någonstans trendigt att lära dig engelska, då är Manchester platsen!

Se alla 2019 års språkresedestinationer

By Leah Ganse

What do you think?