Fem skäl att studera koreanska i Busan

Resor October 6, 2020

Om du är intresserad av att studera utomlands i Sydkorea är Seoul förmodligen den första (och ofta enda) destinationen du har tänkt på. Ingen kan skylla dig – Seoul erbjuder en fantastisk blandning av gammalt och nytt, fantastiskt nattliv, knäppa restauranger och matmarknader som säljer alla typer av koreanska livsmedel och några av de största köpcentren i landet.

Men folkmassor, ljus och buller kanske inte är allas favorit. Lyckligtvis är Sydkorea en så mångsidig nation, att den har många alternativ för studenter som vill pluggakoreanska. Till exempel, om du vill vara närmare naturen, känna havsbrisen, mingla med lokalbefolkningen och lära dig mer om de mer kulturella aspekterna av Sydkorea, då är det Busan där du ska studera det koreanska språket.

Busan ligger i de södra regionerna och är en kustpärla som har ett antal stränder, varma källor, tempel och helgedomar, lokala skaldjursrätter och pittoreska byar utanför allfartsvägen. I själva verket blir staden alltmer populär bland både koreaner och utlänningar. Här är fem skäl som kan förklara varför:

Sommar- och havsvibbar

Busan handlar naturligtvis mycket om strandliv och har en resortliknande känsla, med topplägen som Haeundae, Gujora, Sonjeong och Gwanggalli som de främsta.

Dessutom har Busan också den mest trafikerade hamnen i Sydkoreaorea, rankad som den femte mest trafikerade hamnen i världen.

En festival i varje hörn

Med livliga stränder och en utmärkt infrastruktur byggd runt dem, presenterar denna livliga metropol musik, dans, kultur och konstshower året runt. Det är svårt att inte delta, för det går inte en månad utan att Busan håller minst en nationell festival! Busan Sea Festival, Haeundae Sand Festival och Holi Hai – en stor hindi-fest – är definitivt våra favoriter.

De äldsta varma källorna i landet

De varma källorna i Dongnae Oncheon är historiskt ansedda som de mest populära av Silla-dynastins elit. Legenden säger att en åldrande man med värkande ben stötte på en skadad fågel som badade i Oncheon-källan. När fågeln kom upp ur badet, flög den iväg med återställd hälsa. Den gamla mannen bestämde sig då för att göra detsamma och liksom fågeln botades hans ömma ben efter badet i vattnet. Bortsett från dess mirakulösa läkande egenskaper är källvattnet också perfekt för behandling av hudåkommor.

Det är ganska nära Japan

Busan har ett unikt läge: dess närmaste japanska granne – ön Tsushima – ligger mindre än 48 km bort. Fukuoka, å andra sidan, är cirka 180 km bort. Lustigt nog är avståndet till Seoul, även om det är ganska lätt att nå från Busan, nästan dubbelt så långt! Detta kan bara betyda en sak – internationella resor är PÅ om du studerar koreanska i Busan!

Busans lokalbefolkning förvandlade sin slum till en turistattraktion

Medan andra städer kanske hade gömt sina slumområden för allmänheten, gjorde Busans invånare sina till konst! På bergssluttningen i Saha-distriktet erbjuder denna by en explosion av färger, konst och en livlig atmosfär – lokalbefolkningen har prytt många av byggnaderna med väggmålningar, interaktiva utställningar visas på smala gator och lustiga små gallerier har inrättats på mer rymliga platser.

Som ofta är fallet med mindre städer i motsats till huvudstäder, kommer Busan att erbjuda dig en autentisk kulturupplevelse, så att du kan njuta av många sidor av den koreanska livsstilen. Gör dig redo för oavbrutna karaoke-sessioner och en extraordinär mängd smårätter (du får detta när du har haft din första koreanska grillmåltid). Du kanske inte surfar på den nya K-Pop-vågen medan du studerar i Sydkorea, men du kommer definitivt tillbaka hem med några hits surrande i huvudet efter din fantastiska språkkurs utomlands!

Studera koreanska i Busan

By Julia Hoyas

What do you think?