10 av de mest instagrammade platserna på Malta

Resor January 15, 2018

Det finns mycket spännande att se på Instagram om du söker på Malta. Kristallklart vatten, färgsprakande båtar, sandslottsliknande formationer – det är ett underland för fotografer! Och, om du aldrig varit på detta engelskspråkiga resmål, är Instagram en fantastisk plats för att få litet reseinspiration. Så, om du är en verklig instagrammare, missa inte de mest instagrammade platserna på Malta på din nästa språkresa.

 

10. Blå Lagunen | #bluelagoonmalta – 3 957 markeringar

Maltas Blå Lagun på ön Comino är en turkosblå paradispool. Du tar en 20 minuters färjetur från huvudön för att komma dit och undviker den enorma sommarträngseln om du kommer sent på våren eller tidigt på hösten. Att ta med sig en undervattenskamera ger bonuspoäng!

 

9. De maltesiska dörrarna | #maltadoors: 6 773

Om det är något denna lilla ö har mycket av så är det färg! Från balkongerna till bänkarna, båtarna och dörrarna, allt på Malta är i Technicolor. Att ta en bild när du poserar framför en av landets härliga dörrar, som de i Valletta eller i Mdina, är ett måste.

 

8. S:t Peters pool | #stpeterspool: 12 600

 

?

A post shared by LAO (@lao._) on

Om du letar efter en undangömd badplats, så är det denna! På södra sidan av ön, är S:t Peters pool den perfekta platsen för dykare och snorklare. Du kan också njuta av att sträcka ut dig på klipphällarna och sola – ett litet stycke av himmelriket.

 

7. Popeye Village | #popeyevillage: 28 410

Visste du att Karl-Alfred bodde just här på Malta? För Robert Altmans film Popeye från 1980 byggde filmteamet ett komplett filmset i Mellieha för att återskapa Karl-Alfreds by. Du kan besöka den än i dag och den blir en fin bakgrund till en selfie!

 

6. Fiskebyn Marsaxlokk | #marsaxlokk: 45 706

Denna lilla fiskeby kanske inte låter bekant, men så fort du letar efter den på Instagram kommer du att förstå varför den är en av de mest instagrammade platserna på Malta. Guppande i hamnen ligger fiskebåtarna i sina pastellfärger. Alla som kommer till Malta bara måste fotografera dem och det kommer du också att göra!

 

5. Paceville, St Julians | #paceville: 60 235

På Malta vet man hur man ska festa med stort F och ingenstans görs det bättre än på Paceville. Detta är den hashtag du kan använda för alla dina partybilder!

 

4. Det (tidigare) Azur Window | #azurewindow: 61 423

Försvunnet, men inte glömt. Även efter Azur Windows kollaps i mars 2017, är det fortfarande en av Maltas mest hashtaggade platser. Belägen på nordspetsen av ön Gozo på Malta, kan du här fortfarande uppleva de skrovliga havsklipporna där fönstret en gång fanns och erfarna dykare kan även utforska de klippiga lämningarna av the Azur Window under vattnet!

 

3. Den historiska staden Mdina | #mdina: 121 744

Att besöka det historiska Mdina är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Det är omöjligt att tala om staden utan att nämna dess enorma port, som sågs tydligt i TV-serien Game of Thrones. Lägg därtill kullerstensgator och murar översållade med blommande klängväxter och du får en instagramvänlig superstad!

 

2. Huvudstaden Valletta | #valletta: 342 897

Det är ingen överraskning att Maltas huvudstad ligger i toppen av listan. Från den vidsträckta vyn vid Upper Barrakka Gardens till den andlöst vackra strandpromenaden, förtjänar Valletta att bli så hårt fotograferad som den är. Om du undrar vilken som är den mest fotograferade platsen i staden, så bör du gå till hörnet av St Lucy-gatan och St Paul-gatan utanför vinbaren San Paolo Naufrago – den är vad du verkligen kan kalla pittoresk!

 

1. Ön Gozo | #gozo: 538 461

 

The most beautiful places are often hidden ? This is my absolutely favourite place in Malta (Gozo) – Tal Mixta Cave! It’s so remote and untouched and the view from there is better than 1000 words! I wanted to keep this place to myself, but then I decided to share this amazing spot with you ❤️ Самые красивые места зачастую скрыты от наших глаз ? Моё самое любимое место на Мальте – пещера Tal Mixta на острове Гозо! Туда сложно попасть, но зато какой вид ❤️ Сначала я хотела оставить это место в секрете, но потом решила поделиться им с вами! С Новым годом, друзья ? . . . . #hiddengems #secretplaces #malta #gozo #maltagozo #lovemalta #mediterranean #cave #cavesofinstagram #sheisnotlost #wearetravelgirls #dametraveler #мальта #пещера #блогопутешествиях

A post shared by Liza Skripka ? Travel?London (@lizatripsget) on

På första plats ligger Maltas nordö, Gozo. Fullt av de underbaraste stränder (Ramla Bay Beach, Hondoq Bay Beach, San Blas Beach), dramatiska klippor och Ggantijas megalitiska tempel, äldre än Stonehenge, är Gozo en plats du aldrig vill ha glömt att ta med dig din kamera eller smartphone till.

Så, ta fram kameran och ge dig av till de mest instagrammade platserna på Malta – du behöver inget filter ?

Finn en fotoperfekt språkresa till Malta

By Leah Ganse

What do you think?