Studera utomlands på dessa fantastiska Game of Thrones-resmål

Lär dig språk October 13, 2017

 

Eftersom vi för närvarande befinner oss i den långa väntan på att den sista säsongen av GoT ska komma ut, beslutade vi att sätta samman en lista på våra favoritplatser för att studera utomlands, inspirerade av Game of Thrones-resmål där serien spelats in! Om du gillar idén med en språkkurs utomlands, kombinerad med litet Game of Thrones-sightseeing, då är detta något för dig ?

 

Nordirland

 

Studera engelska i Belfast och när du är ledig och under veckosluten ge dig ut att upptäcka några av de mest ikoniska inspelningsplatserna för Games of Thrones.

Från de förvridna träden vars grenar bildar ett tak över vägen till King’s Landing (The Dark Hedges, en timme från Belfast), till Castle Blacks och Winterfells söndervittrande stenmurar (Magheramorne och Carncastle, båda ca 35 minuter från Belfast), finns det mycket att uppleva för en GoT-fan i Nordirland. Glöm inte att besöka Ballintoy Harbour, alias The Iron Island, på nordkusten. Och med accenten du lägger dig till med, kommer du att låta mer som en Game of Thrones-gestalt när du reser hem!

 

Marocko

 

Å andra sidan, om den exotiska charmen av att studera arabiska i Marocko känns frestande, kan du utforska platsen som föreställer Slaver’s Bay i serien. Här porträtteras de påhittade städerna Astapor, Yunkai och Pentos i Marocko genom att använda verklighetens orter Essaouira och Aït Benhaddou som perfekta scenerier.

 

Malta

 

Malta är helt smockfullt av Game of Thrones-resmål från serien. Genom att ön är så liten, ger den ett fantastiskt tillfälle att studera engelska på Malta i kombination med en rejäl dos Game of Thrones-turism! Platsen där Azure Window låg, erbjuder fortfarande en överväldigande utsikt över havet och är var bröllopet mellan Daenerys och Drogo filmades, medan porten till King’s Landing hittas i Mdina. Många av Maltas historiska palats och borgar har fått föreställa ställen som The Red Keep och The Great Sept. Håll ögonen öppna på din upptäcktsfärd så kan det hända att du glömmer att du är på det nutida Malta och inte i ett av de Sju Kungarikena ?

 

Spanien

 

Spanien har alltid varit en viktig inspelningsplats för Game of Thrones och i seriens senaste säsong återfinns tre centrala platser. Stranden nedanförDragonstone, slottet där Daenerys familj bor, ligger i verkligheten på den fantastiska stranden Itzurun i Baskien, bara ett stenkast från San Sebastián (så nu vet du var du ska leta efter drakglas!). Slottet med sin imponerande trappa, ligger dock San Juan de Gaztelugatxe. Den tredje nya inspelningsplatsen är amfiteatern Italica utanför Sevilla, där det berömda mötet mellan Daenerys, Jon Snow, Cersei och så gott som alla övriga av seriens gestalter äger rum. Glöm inte heller ställen från tidigare säsonger som Girona, som användes som Braavos och Sevilla, vars spektakulära Alcázar föreställde Dornes palats. Känner du dig klar för att studera spanska i Spanien ännu?

 

Har du fler resmål att lägga till vår lista? Eller hade du turen att se någon av dessa inspelningsplatser under din språkresa? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Studera utomlands i de Sju Kungarikena

By Leah Ganse

What do you think?