Ishockey i Indien? ILSC tar med en liten bit av Kanada till Himalaya.

Resor april 2, 2015

Indien och Kanada har mer gemensamt än vad man kanske tror. Båda har ett förflutet som brittiska kolonier, legendariska bergsmassiv och … de gillar ishockey! Vår partner ILSC i Vancouver är engagerad i ett utvecklingsprogram för att introducera Kanadas nationalsport på den indiska subkontinenten.

Vår partnerskola ILSC bröt ny mark inom utlandsstudier genom att öppna en skola i New Delhi, vilken nu har blivit ett av våra mest spännande resmål. En av de saker som gör ISLC och ESL till naturliga partner är ett delat engagemang i företagens sociala ansvar (CSR).

Genom vårt unika CSR Självvärderingsverktyg kan ESL:s partnerskolor värdera sina nuvarande CSR-engagemang och planera för framtiden. Vi publicerar resultaten för att ge våra studenter den bäst möjliga informationen för att ta ett beslut och även för att uppmuntra våra partner att ta tag i ämnet. ILSC var med bland de skolor som hjälpte oss att strukturera verktyget och de fortsätter att vara ett exempel för språkskolor när det gäller hållbar utveckling.

Grönt ledarskap

Canada lake copy

ILSC:s Green Leadership Kurs ger färdigheter i det engelska språket genom undervisning med sociala och miljöteman. Kursen – som vi erbjuder som en del av våra program Språk PLUS  – har nyligen uppdaterats för att möta våra studenters aktuella behov.

Du kan läsa mer om kursen och ILSC:s CSR-filosofi här.

Skolan i Vancouver planerar en hel rad aktiviteter för att fira Jordens Dag den 22 april, inklusive en strandstädning och en timslång nedstängning av alla aktiviteter som konsumerar fossilt bränsle.

Ett perfekt läge för att studera i Kanada

Under många år var växelkursen mellan kanadensiska och amerikanska dollar runt 1:1, men på de senaste åren har Kanada blivit relativt mindre dyrt med en växelkurs på ca 1:0,8. Om du kommer från Europa kan detta göra en stor skillnad i din budget.

Naturligtvis finns det ingen ”dålig” tid för att studera i Kanada: du kan njuta av skidåkning och snowboard i världsklass under vintermånaderna, medan de stora städerna erbjuder ett spännande och vänligt surr året runt. Lägg därtill prisfördelen och du har ett mycket frestande alternativ.

Läs mer om våra kurser i engelska i Kanada eller dela med dig av dina funderingar i kommentarerna.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?