De 5 bästa städerna för att lära sig koreanska

Resor August 9, 2023

Om du har börjat studera koreanska, kommer du förr eller senare vilja resa till Sydkorea. Vare sig det är för att förbättra dina språkliga färdigheter, eller för att använda de du redan har, är att resa till landet det naturliga steget för alla som studerar språket. Men, var ska man börja?

Sydkorea är fullt av otroliga städer som bara väntar på att bli upptäckta. Här följer fem av våra favoriter där du kan studera koreanska!

1. Busan: den bästa staden för att studera koreanska

Även om inte Busan är Sydkoreas huvudstad (vi kommer till det!), erbjuder den en sådan unik blandning av allt som landet har att visa upp, att den mycket väl kan vara den bästa staden för att studera koreanska!

Busan är sydkustens pärla. Under sommaren hittar du här det varmaste vattnet som Sydkorea kan erbjuda, färska och billiga skaldjur och solsken som på en tropisk badort! Och på tal om badorter, Busan har en alldeles intill sig! Ön Jeju erbjuder kristallklart vatten, kilometerlånga vita sandstränder och en ännu varmare temperatur. Allt bara på en kort färjetur från staden.

År du inte mycket för strandliv? Inget problem! Mycket av Busans magi finner du på plats, med en stadssiluett så fantastiskt vacker och färgrik att den kallas ”Sydkoreas Santorini”. Staden har också ett stort konstutbud, ett livligt nattliv och rika tillfällen att praktisera din koreanska. Busan kan även skryta med ett fantastiskt kök med stora och spännande marknader som bjuder på både traditionella koreanska rätter och regionala specialiteter. Res till Busan för en autentisk upplevelse av den koreanska kulturen i en naturskön omgivning.

2. Seoul: Den pulserande, neonupplysta huvudstaden

Ingen lista över de bästa sydkoreanska städerna kan vara komplett utan landets huvudstad – Seoul. Staden är förkroppsligandet av en östasiatisk ”megastad”, med en otrolig siluett av höga skyskrapor, blinkande neonljus i varje hörn och innovativ teknik som gör att det känns som om du levde i framtiden.

Utöver sin moderna sida har staden också gjort ett fantastiskt arbete med att bevara sina historiska rötter och vårdat traditionella platser och arkitektur, som blivit populära turistattraktioner. I Seoul kan du ströva genom trendiga, moderna stadsdelar som Gangnam och Hongdae eller göra en kort resa till 1300-talspalatset Gyeongbokung och palatset Changdeokgung som står på UNESCO:s världsarvlista, utan att behöva lämna staden!

Som en internationell stad, är Seoul speciellt bekväm för nybörjare i språket eftersom du, utöver gott om tillfällen att praktisera din koreanska, även hittar många människor som kan prata engelska och gärna hjälper dig!

3. Daegu: Sydkoreas traditionella studentstad

I Daegu finns nio utmärkta universitet och staden har en stor population av lokala och internationella studenter. Daegu har också en perfekt blandning av natur och modern kultur, med härligt gröna parker och den glittrande Suseong-sjön skuggade av de höga skyskraporna.

Medan Seoul är en livlig metropol och Busan en konstnärlig strandpärla, kan Daegu bäst beskrivas som ”udda”, med sin yngre befolkning blandad med fascinerande lokala traditioner och festivaler. Om du väljer att studera i Daegu, kan du få det bästa kaffet i Sydkorea, lyssna på klassiska melodier på ett retromusikkafé, eller delta i några av stadens unika festivaler, inklusive den årliga kyckling- och ölfestivalen och en kroppsmålningfestival.

4. Incheon: Det internationella handelscentret

Incheon är antagligen mest känd för sin futuristiska flygplats (en av de bästa flygplatserna i världen förresten!), men staden har så mycket annat att erbjuda.

Staden ligger direkt vid kusten med en fantastik nattlig vy där skyskrapornas neonljus speglar sig i havet. Närheten till havet gör också att du har ett rikt utbud av färska skaldjur och den världsberömda lokala specialiteten Jjajangmyeon (nudlar gjorda på svarta bönor).

Incheons läge som hamnstad har givit den en livlig, internationell atmosfär. Se till att besöka Sinpo International Market, en av de mest berömda marknaderna. Här erbjuds fantastiska både koreanska och utländska produkter och maträtter. I denna unika miljö får du goda möjligheter att praktisera din koreanska! Incheons betydelse som flygplats betyder slutligen att området har goda transportförbindelser, så bara för att du bor i Incheon behöver inte göra att du endast stannar i staden. Seoul ligger en och en halv timme bort, så studenter kan studera i huvudstaden och pendla från denna fascinerande hamnstad!

5. Ulsan: Där natur och industri möts

För studenter som älskar närheten till naturen utanför allfarvägen är Ulsan ett bra alternativ! Staden har ett priviligierat läge mellan Yeongnambergen och havet, vilket ger fantastiska tillfällen att njuta av naturen under veckosluten, oavsett om du föredrar vandring eller simning. Du behöver inte ens lämna staden för att njuta av friluftsliv! Ulsan har underbara parker, inklusive den största stadsparken i Sydkorea, vilka du är välkommen att utforska efter dina språklektioner.

Även om den inte är lika känd som de andra platserna på denna lista, är Ulsan en av de största och rikaste städerna i landet och bibehåller en relativt lägre levnadskostnad. Under din tid i staden kan du dra fördel av ett stort shoppingutbud och öva din koreanska i de lokala butikerna. Ulsan är inte känd för sina språkskolor, men ligger endast en timme från Busan med kollektivtrafik, så du kan få det bästa av Busans språkskolor i världsklass medan du bor i denna mindre kända pärla!

By Christopher Robinson

What do you think?