Varför 30-talet det bästa tiden för att lära sig ett språk

Karriär September 1, 2020

Vilket alternativ passar inte in?

  1. Dåligt beslut att tatuera sig
  2. Omöjlig romans
  3. Tveksam piercing
  4. Lära sig ett språk

Rätt! Det är nummer 4, lära sig ett språk. De andra tre är saker som bäst passar att ha gjort innan man fyller 22.

Om du tvekar att lära dig ett språk eller att studera utomlands för att det är något ”för unga”, ska du veta att fler människor lär sig språk som vuxna än någonsin tidigare och av en hel massa olika anledningar.

Vad som varit har varit

Du lärde dig inte som barn, och vadå? Grunna inte på det, utan vill du lära dig ett språk så finns det ingenting som hindrar dig från att starta idag. Bestäm dig och förverkliga det. Du kan inte ändra vad som varit.

Du har sett fördelarna av att kunna språk med egna ögon

Såväl i affärer som på resor är det en stor tillgång att kunna ett främmande språk. Att resa har aldrig varit enklare, affärer blir alltmer internationella och flerspråkiga för varje dag och att skapa nätverk är enormt viktigt i det moderna, flexibla arbetslivet.

Folk som kan tala främmande språk är mer uppskattade på sina arbeten, och att kunna kommunicera med invånarna i ett annat land öppnar dörrar som inte öppnas för den som bara talar sitt eget språk. Att titta på film på främmande språk på Netflix är också ganska fint.

Du har råd att se världen nu

Förhoppningsvis har du någon form av kontroll över din ekonomi efter mer än ett årtionde som ”vuxen”. Att lära sig ett språk utomlands med total fördjupning är inte dyrare än en normal semester och erbjuder en mycket värdefullare upplevelse.

Du kan spendera dina pengar på saker eller på upplevelser – gissa vilket som gör dig lyckligast!

Du kommer kanske aldrig att känna dig så här fri igen

Kanske har du en idé om vad du vill i livet, kanske inte, men det är faktiskt aldrig någon nackdel att ge sig ut att upptäcka världen innan du blir alltför nedtyngd av andra åtaganden.

Språk är en fantastisk inverstering

När du en gång lär dig ett språk har du det med dig hela livet. Fler karriärsmöjligheter öppnas för dig, semestrarna blir roligare när du kan kommunicera på fler språk och dina nätverk kommer att bli gränsöverskridande mycket lättare.

Din arbetsgivare skulle kunna betala din kurs

Att studera ett språk med fördjupning är utmärkt personalutveckling för ett företag. Läs hur du säljer in en språkkurs till din chef här.

Lärandet slutar inte efter skolan

Du kanske aldrig vill sätta foten i en matteklass eller i en gymnastiksal igen, men att lära sig ett språk är annorlunda. Språk är något som du har nytta av varje dag. Om du känner att du behöver en kick i ditt liv och vill få igång hjärnan igen, kan lära dig ett språk vara det du letar efter.

Du kommer att ha med dig nya färdigheter till dina studier

Tro det eller ej, äldre språkstudenter har faktiskt många fördelar i förhållande till yngre.

Vidga din romantiska horisont

Om du söker kärleken, öppnar att tala ett nytt språk upp en ny värld för dig. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk när allt kommer omkring.

Du kommer att ångra dig ännu mer om du inte lär dig nu

När Bill Gates på Reddit AMA tillfrågades om han ångrade någonting, var det viktigaste han tog upp att inte ha lärt sig ett främmande språk.

Du vet inte vad framtiden har i sitt sköte, så gör det mesta av nuet och gör något som förbättrar ditt liv, och gör det idag!

Det finns kurser speciellt för dig

Vi har kurser för alla smaker. Vissa av våra partnerskolor attraherar främst studenter i tjugoårsåldern, vissa något äldre studenter och vissa ger kurser som bara är öppna för studenter över 30 år. Grejen är att du inte kommer att hitta denna information på deras hemsidor, vilket är ytterligare ett skäl till varför du bokar bättre via en förmedlare som ESL – Språkutbildning utomlands; vi ger dig alltid ärliga, objektiva råd.

Kurser 30+ med ESL

By Alex Hammond

What do you think?