Hur du övertygar dina föräldrar att låta dig studera utomlands

Karriär August 20, 2019

Du har valt ditt drömresmål, du vet vilket språk du ska lära dig och du dagdrömmer om ditt nya liv i ett främmande land. Det återstår bara ett litet problem: hur övertygar du dina föräldrar att låta dig studera utomlands?

Vi har ett argument för varje invändning dina föräldrar kan rikta till dig. Läs vidare och lär dig exakt vad du behöver veta för at övertyga dina föräldrar att låta dig studera utomlands. När du sagt dem allt som står i denna artikel, kommer även de mest överbeskyddande föräldrar att hjälpa till att packa väskorna!

1. Du kommer att vara trygg och väl omhändertagen

Att låta sitt barn studera utomlands är ett stort steg för föräldrarna, så du behöver vara strategisk i din argumentation. Vad är det första föräldrar oroar sig för när det gäller att du ska studera utomlands i ett främmande land? Säkerheten!

Du kan visa dem artikeln i BBC Travel, som visar att nästan fyra miljoner studenter studerar utomlands årligen och, enligt UNESCO, att antalet växer med ca 12 % per år! Vad betyder det? Där har du säkerhet i siffror 😉

Du kan vidare lugna dem genom att bo i en värdfamilj, vilket förutom att vara det bästa alternativet för språklig och kulturell fördjupning, gör att dina föräldrar känner sig lugna då ett annat föräldrapar ser efter deras barn i sitt eget hem. Något alla tjänar på!

2. Dina betyg i skolan kommer att förbättras

Var dina betyg inte direkt i topp i främmande språk? Bara tänk på hur mycket de skulle förbättras efter att du spenderat tid med att tala språket med lokalinvånarna i total fördjupning! Utöver att dina språkbetyg förbättras, lär du dig även historia, geografi och kultur, inklusive konst och musik, så räkna med att de betygen också förbättras!

Om dina föräldrar har tjatat på dig att se till att ta det där officiella certifikatet i det språk du studerar, är det ännu en sak du kan lägga till din argumentation. Genom att studera i total fördjupning, kan du förbereda dig för din officiella examen bättre än någonsin och kanske även ka avlägga examen medan du är utomlands! Att komma hem med ett certifikat i handen är det bästa beviset att din tid utomlands var värt det.

3. Du blir ansvarsfull och mogen

Är dina föräldrar trötta på att säga till dig att plocka upp efter dig, slutföra dina uppgifter eller göra dina läxor i tid? Ingenting går upp mot att studera utomlands för att göra dig till en mer ansvarsfull person! Du blir självständigare (medan du tryggt bor i en värdfamilj eller på ett övervakat studentresidens), så när du kommer tillbaka hem kommer dina föräldrar knappt att känna igen dig! Varför inte laga en middag med ett lokalt recept du lärde dig till dem för att skryta litet?

4. Dina jobbchanser kommer att öka

En annan anfallsvinkel för att övertyga dina föräldrar att låta dig studera utomlands, är att sälja in hur detta kommer att hjälpa dig i framtiden. En studie visar att 90 % av studenter som läst utomlands lyckades hitta ett jobb inom sex månader efter att ha tagit examen och att dessa studenter tjänar 25 % mer än studenter som inte studerat utomlands.

Med en arbetsmarknad som är mer konkurrenskänslig än någonsin, är det viktigt att hitta sätt att särskilja sig från mängden och att tala ett främmande språk flytande, liksom att man spenderat tid utomlands, är ett garanterat sätt att göra exakt det.

5. De kan komma med dig (eller åtminstone besöka dig)

Om dina föräldrar inte låter sig övertygas och du behöver fler argument, finns det en sista utväg … Säg till dem att de kan komma med dig! En snabb familjespråkresa utomlands under ditt lov är ett fantastiskt sätt att få dina föräldrar att smälta idén att låta dig resa ensam. Så istället för den där tråkiga bilresan med familjen, ta en språkresa där ni kan kombinera at lära er ett språk medan ni ser nya vyer!

Om de går med på att låta dig studera utomlands på egen hand, påminn dem om att de alltid kan komma och hälsa på och upptäcka en ny del av världen medan de träffar sitt barn på samma gång.

Så, det är uppenbart: att studera utomlands är fullt av fördelar som dina föräldrar inte kan förneka! Men, om du fortfarande har problem att nå fram till dem, vänd dig till ESL och låt våra experter hjälpa dig genom att prata med dina föräldrar om hur fantastiskt och ekonomiskt det kan vara för deras barn att studera utomlands. Vi vet hur det ligger till!

Upptäck fler anledningar & studera utomlands nu

By Leah Ganse

What do you think?