¿Hablas español? Sprechen Sie Deutsch?

Karriär May 11, 2018

Om du svarar ja på någon av dessa frågor är du antagligen medveten om hur givande och värdefullt det är att lära sig ett nytt språk. Ett nytt språk vidgar dina vyer, öppnar nya dörrar och gör dig till en världsmedborgare.

 

Många ungdomar anser dock att det kan vara svårt att finansiera dessa utlandserfarenheter. Att till exempel skaffa ett jobb utomlands kan vara krångligt, svårt och tidskrävande. Detta behöver dock inte vara fallet! Online jobbportalen Studentjob.se erbjuder massvis med extrajobb, säsongsjobb, deltidsjobb och jobb som inte kräver en specifik geografisk placering. Det blir då enkelt att hitta den arbetsformen som passar din nuvarande livssituation bäst. Att kunna kombinera extrajobb, nya språkkunskaper och utlandserfarenhet är en magisk formel som kommer öppna många dörrar för dig. Utvidgade språkkunskaper kommer ge dig den skjuts du behöver för att komma in i arbetslivet med de optimala förutsättningarna och ger dig även ett rikare perspektiv på din omgivning.

 

Vilka språk är de viktigaste att kunna i vår alltmer globaliserade och digitaliserade värld? Engelskan anses generellt vara en självklarhet att behärska när man kommer ut i arbetslivet. På den svenska arbetsmarknaden fortsätter det att vara det mest relevanta språket. Övriga språk som mandarin och spanska har på senare tid blivit ännu mer relevant.

Förväntningarna och kraven från arbetsgivarna ökar samtidigt som konkurrensen hårdnar för dem som kommer ut på arbetsmarknaden idag. Om du är intresserad av att jobba utomlands eller för ett internationellt företag är bra språkkunskaper av största vikt då detta underlättar kommunikationen, gör de enklare att knyta kontakter samt gör samarbeten med företag etablerade i andra länder smidigare.

 

Det mest optimala sättet att lära sig ett språk är självklart att befinna sig i dess naturliga miljö. På så vis utsätts du kontinuerligt för de språkliga utmaningarna och är hela tiden i kontakt med språket både skriftligt och muntligt. Ett bra exempel på detta är språkresor, som är perfekta om man vill utveckla sig själv både på ett språkligt och personligt plan. Du får på så sätt en upplevelse som gör att du både växer med språket och även upplevelsen runt om.

Att jobba när man är utomlands kan dock som sagt vara svårt. Studentjob.se vill därför lägga extra vikt vid jobb som du kan utföra var du än befinner dig i världen. Dessa kan till exempel vara att fylla i marknadsundersökningar online eller delta i olika online-undersökningar. Lönen för dessa arbeten varierar och anpassas ofta efter undersökningens längd eller relevans. För att se alla lediga tjänster kan du skapa ett konto här. Denna typ av jobb erbjuder en flexibel lösning för dig på resande fot, så att du får mer tid att fokusera på språkinlärningen! Det kommer att vara en ovärderlig tillgång i slutändan då det gör dig till en världsmedborgare, vidgar dina vyer samt ger dig nya spännande perspektiv och erfarenheter.

By Malin Martinez Bergström

What do you think?