Fyra sätt att lära dig spanska medan du pendlar

Lär dig språkWe are ESL January 12, 2023

Det är vanligt och förståeligt att se tiden för din dagliga pendling som “bortkastade timmar”, men du kan förvandla den här tiden till allt du vill! Ett fantastiskt sätt att göra den här tiden mera värd är att förbättra dina spanska färdigheter! Läs vidare för att ta reda på hur du kan lära dig spanska på väg till jobbet.

1. Skapa en spelplan och sluta skrolla

Du har fastnat på en plats i kollektivtrafiken, din bil eller på din dagliga promenad – det är normalt att vilja fylla den tiden med underhållning som musik, en bok eller till och med en film.

Det finns ett sätt att förvandla den här stunden till en produktiv del av ditt inlärningsschema, men för att uppnå detta måste du planera din tid klokt.

Om du redan tar språklektioner innebär planering helt enkelt att kolla in vad du kommer att studera på kursen den veckan och utforma din personliga studieplan kring detta. Ett bra sätt att göra detta är att titta på den allmänna översikten över din kurs på morgonen och sedan gå igenom det du lärde dig under lektionen på kvällen. Du kommer att imponera på din lärare och spara dig lite tid när du kommer hem!

Om du inte redan tar språklektioner, är det bästa sättet att planera din pendlingsinlärning att göra din egen läroplan. Dela upp dina veckor i olika aspekter av ditt målspråk, till exempel en veckas hörövning, en vecka med läsövning, en veckas skrivande och en veckas tal, så ser du att dina timmar med pendling inte blir “bortslösade” längre!

2. Språkinlärningsappar och audiolektioner

Så nu har du gott om ny tid för språkinlärning – allt du behöver hitta är ett effektivt sätt att fylla den!

Lyckligtvis är du inte ensam i din strävan. Massor av studenter har letat efter praktiska metoder för språkinlärning. Med internet har du bokstavligen en värld av engagerande, lättanvända och gratis språkinlärningsresurser tillgängliga på ett musklicks avstånd!

Här är några resurser som du kan använda under din dagliga pendling:

  • Språkinlärningsappar: För snabba, roliga, gratis lektioner för att lyssna, läsa, skriva och till och med prata!
  • Språkpodcasts för spanska – Det finns flera podcasts på Spotify som ger grundläggande och mellanliggande lyssningslektioner.
  • Spanska böcker – Så länge man har studerat spanska har böcker varit tillgängliga för att hjälpa dem som lär sig både att läsa och skriva!

Sammantaget fungerar alla dessa resurser på samma sätt som lektioner i klassen, men du behöver inte en lärare eller klassrum för att använda dem!

3. ”Organiska” källor

Även om dedikerade språkinlärningsresurser är ett bra verktyg för dina studier, kan de ibland sakna en viss autentisk touch. Eftersom exempeltexter är “konstgjorda”, skapade med den enda avsikten att undervisa, kanske du inte får några av de mer nyanserade aspekterna av spanskan som du bara inhämtar genom att leva med språket.

Denna fråga är inte exklusiv för pendlingsinlärande – faktiskt kommer de flesta språklärare också att möta denna fråga på sina lektioner. Så, hur löser de då detta?

De flesta språkskolor använder en blandning av dedikerade språkinlärningsresurser och organiska källor (t.ex. texter riktade till de som har spanska som modersmål). Dessa källor kommer att kräva att du redan har åtminstone grundläggande färdigheter i spanska, men när du väl har kommit så långt, kan de vara både extremt användbara och verkligt underhållande! Här är några av våra favoriter:

  • Spanska fiktionböcker: Normalt ger dessa den bästa blandningen av användbart ordförråd och underhållande ämne – allt du kan utforska i din egen takt.
  • Spansktalande podcasts: Det finns massor på Spotify! Välj bara ett ämne du är intresserad av och hitta en spansk kanal som motsvarar detta.
  • Spanska TV -program: Du kan till och med slå på undertexter för att göra det lättare för dig!
  • Spansk musik: Detta är ett bra sätt att lära sig färgglada metaforer och intressanta fraser att krydda ditt ordförråd med.
  • Spanska barnprogram: Detta är det perfekta nybörjaralternativet för dig att börja med. Enkla koncept och ordförråd i ett söt, enkelt paket.
  • Spanska nyheter och radio: Om barnprogram är för “nybörjare”, är detta för “experter”. Eftersom spansktalande nyhetsuppläsare är notoriskt snabba, ger det en värdig utmaning för dem som är modiga nog.

Alla dessa källor är fantastiska sätt att öka ditt ordförråd, men de ger dig också ett perspektiv på vad du lär dig och hur du kan använda det i ditt dagliga liv.

4. En språkkurs online (enbart för kollektivtrafikanter)

Medan gratis resurser ger en stor översikt över ditt målspråk, kan de bara ta dig en viss bit på lång sikt! Vid någon tidpunkt måste du hitta en fullständig språkkurs med en professionellt skapad läroplan för att fylla alla luckor och fortsätta din utbildning till de högsta nivåerna!

Medan klassrumsinlärningen är utesluten under din pendling (såvida du inte planerar att samåka med din lärare!), finns det gott om onlinekurser för dig att välja bland.

Dessa kurser bör egentligen endast tas då din pendling bara innebär att du sitter (t.ex. kollektivtrafik eller samåker). De är ett bra sätt att förvalta dessa timmar och kanske till och med träna till ett faktiskt språkcertifikat!

Where do you see yourself in 5 years?

Learning a language could help you get there! Check out our brochure to choose the programme that’s right for you – from business courses to exam preparation!

Get your copy
By Christopher Robinson

What do you think?