10 saker du kan göra i Melbourne för under 20 dollar

ResorWe are ESL December 14, 2016

Kosmopolitisk, stilfull och dynamisk – Melbourne är Australiens kulturhuvudstad. Från dess kreativa och vibrerande citykärna till den spektakulära kustlinjen, kommer denna stad att överraska dig med alla sina konst-, mat-, von- och sportprogram. Våra vänner på ILSC Melbourne har funderat och givit oss en lista på saker du kan göra i staden för under 20 dollar:

Gratis åktur med en stadsspårvagn

City Circle Tram är ett gratis sätt att se det centrala Melbourne och Docklands medan du upplever en tur med en av stadens gamla spårvagnar. Via hörlurar får du kommentarer och detaljer om de viktigaste sevärdheterna du ser från spårvagnen, som City Museum, Parliament House och Docklands.

shutterstock_473672743-copy

Heide Gallery

John och Sunday Reed, öppnade 1934 sitt hem för en grupp artister, författare och intellektuella; det var så Heide började bli vad det är idag, en unik plats för diskussioner, skapande och främjande av modern konst och litteratur. Besök museet för 18 dollar och utforska den 12 tunnland stora trädgården och parken med skulpturer!

Cykla till Fairfield Boathouse

Main Yarra Trail är en av de mest vackraste cykelvägarna i Melbourne; hyr en cykel till ett överkomligt pris och cykla från staden till Fairfield Park Boathouse, där du kan hyra en båt för under 20 dollar och tillbringa en trevlig eftermiddag.

shutterstock_481080748-copy

Rooftop Bar and Cinema

Utsikten från sjunde våningen på Curtin House får dig helt enkelt att tappa hakan. Ta en drink på Rooftop Bar och smaka de utsökta hamburgarna på Burger Schack’s – du kommer inte att ångra dig! Och från december till april visar Rooftop Cinema klassiska och nyare filmer under stjärnorna …

Upptäck de bästa marknaderna

Söndagar är marknadsdagar i Melbourne! Sedan 1970 samlar St Kilda Market artister och hantverkare till en underbar friluftsmarknad vid havet. Och i hjärtat av Melbourne hittar du Queen Victoria Market med dess ikoniska matstånd och traditionella bodar. Här eller där kommer du helt säkert att hitta vad du letar efter!

shutterstock_474080650-copy

Lygon Street och Little Italy

Ströva längs Lygon Street och upptäck Little Italy – där Melbournes kaffekultur föddes. Här hittar du autentiska italienska restauranger och kaféer, som Brunetti Carlton, ett historiskt ställe där du kan njuta ett äkta italienskt kaffe. Och om du behöver en längre – och smakrik – paus, har Toto’s Pizza House bakat äkta italiensk pizza sedan 1961.

Melbourne Cricket Ground

Njut av den underbara promenaden från Flinders Street Station längs floden och över den nya William Barak Bridge och du kommer fram till de berömda Sporting Statues och MCG! Guidade turer är det enda sättet att få en exklusiv titt på detta ikoniska ställe, men det är litet dyrt. National Sports Museum är definitivt mer ekonomiskt och väldigt spännande. Inträdet kostar 18:50 dollar för studenter.

shutterstock_391323670-copy

Little Library

Melbourne Central Little Library är ett samhällsinitiativ, där folk uppmuntras att dela med sig av sina favoritböcker. Genom gratis utbyte av böcker främjar detta söta lilla bibliotek läskunnighet och läslust. Byt dina böcker och fly från den högljudda omvärlden för en stund …

Urban konst

Melbournes gatukonst är internationellt erkänd. Genom att ställa godkända utomhusplatser till gatukonstartisternas förfogande för att uttrycka sig, bidrar staden till en livlig urban miljö och drar till sig lokala och utländska besökare. Utforska staden och upptäck den bästa graffitin!

shutterstock_28798606-copy

Pub och fotboll

Pubkulturen i Melbourne är stor … och så är australiensk fotboll. Om du går till en pub en lördag och tittar på när Hawks spelar, kommer du att omges av en rolig och unik atmosfär.

Har du några andra bra tips att rekommendera? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

By Erica Dell'Acqua

What do you think?