Sex månader som känns som sex år

Giacomo är en 19-årig student från Brescia, som modigt beslöt sig för att ta ett sabbatsår efter att ha slutat på gymnasiet, för att bestämma sig för vad han skulle göra i framtiden. Han visste inte exakt vad han ville göra, men han visste att han ville förbättra sina kunskaper i engelska, så han kontaktade oss för att få hjälp att organisera sin språkresa. Sagt och gjort: Giacomo reste till USA för en intensiv upplevelse på ett autentiskt amerikanskt campus, med fantastiskt resultat. I slutet av sin vistelse beslöt han sig för att dela med sig av sina erfarenheter till oss. Detta är hans berättelse:

IMG_0457

Under 6 månader levde jag på ett riktigt amerikanskt campus i New Jersey. Campuset heter Rider University och i jämförelse med många andra amerikanska skolor är det inte särskilt stort (men det är det för italienare!), men väldigt trevligt, välorganiserat, rent och effektivt.

Anledningen till att jag valde att resa till New Jersey är att det är ett av de få program där språkskolan ligger på campus, vilket lät mig umgås inte bara med internationella studenter, utan även med amerikaner.

Alla mina klasskamrater var internationella studenter. Resten av campus delades med Riderstudenter: matserveringen, gymmet, fritidscentret, de olika klubbarna och mycket mer.

Från september 2016 till mars 2017 bodde jag i ett av studenthusen med fler än 50 andra personer. Centennial House tar emot studenter från hela världen, så nu har jag vänner på olika kontinenter! Jag har redan blivit inbjuden till Colombia, Venezuela, Kina, Japan och Malaysia.

De vänskapsband jag knöt i USA är starka och genuina och jag hoppas att de ska hålla för alltid. Det är jag helt säker på att de kommer att göra, den här typen av erfarenhet får 6 månader att kännas som 6 år.

Lika mycket som mina vänner spelade en viktig roll i min erfarenhet av Rider University, studerade jag också hårt och uppnådde fina resultat: Jag tog en 24 veckors intensivkurs och tack vare mina lärare och mina förberedelser fick jag fina resultat på både TOEFL- och IELTS-examina.

Kings Education – min engelska skola på campus – gav mig också ett slags jobb under tiden jag var där: Jag var ”social ambassador” för Kings New Jersey! Min uppgift var att sköra skolans konton på sociala medier (Facebook, Instagaram och Snapchat) och att engagera de andra studenterna i olika aktiviteter. Jag fick till och med ett rekommendationsbrev av rektorn!

Sammanfattningsvis är jag så glad att jag gjorde detta val förra sommaren, denna typ av erfarenhet är oförglömlig! Tack så mycket alla mina nya vänner, den fantastiska personalen på Kings Education NJ och ESL, som skickade mig till rätt plats.

FullSizeRender

Giacomos upplevelse visar att en språkresa kan vara en språngbräda för en framtida karriär: två språkexamina och ett rekommendationsbrev går inte spårlöst förbi!

By Alessia Versaci

What do you think?