En mycket givande upplevelse

Helena Turu Cánoves

Resmål: Bournemouth, England

Kurslängd: 4 veckor – Augusti 2013

I slutet av min universitetsutbildning så bestämde jag att jag ville förbättra min engelska för att nästa år kunna klara av den officiella examen för First Certificate (FCE). För detta kontaktade jag personalen på ESL. Först visste jag inte till vilken del av England jag ville åka, jag visste bara att jag ville till en mellanstor stad och med hjälp av en konsult så beslutade jag att åka till Bournemouth.

Väl där var allt ordnat! Och jag tänkte… jag får se hur den här upplevelsen blir och om jag verkligen kommer att förbättra min engelska… Jag erkänner, till en början var jag rädd för att träffa massa människor från mitt land. Men det var tvärtom! Jag var förvånad och väldigt glad eftersom att det fanns människor av alla nationaliteter både i skolan och på residenset. Jag fick många vänner och naturligtvis bildade vi grupper som vi skulle komma att göra saker tillsammans med, såsom att äta, att åka på utflykter och att gå på middagar… och mellan oss talade vi alltid engelska så att alla kunde förstå vad vi sa. Jag håller kontakten med alla de vänner jag fått i Bournemouth, jag har rest till deras länder och de har kommit hit! Det är en mycket givande upplevelse att se de framsteg som du gör allt eftersom att tiden går. Det var nästan så att jag inte kunde få fram orden på mitt eget språk då jag återvände.

En annan sak som förvånade mig var den typ av dynamik som vi hade och de övningar som vi gjorde i klassen, mycket med konversationer, deltagande och ordförråd. Jag tyckte att det var toppen och det är verkligen så man lär dig.

Staden Bournemouth är söt och inte så stor, du kan gå nästan överallt, du har en park i centrum, en strand där du kan ta promenader och butiker runtom.

Det har varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv och jag rekommenderar den till alla. Väl tillbaka från Bournemouth så förberedde jag mig för FCE på en skola i mitt hemland och klarade examen. Ett år efter att ha varit där återvänder jag för att upprepa upplevelsen med ESL och nu för en vistelse på två månader. Den här gången ska jag klara den avancerade nivån!

By Helena Turu Cánoves

What do you think?