Miami – en stad som gjord för unga

Jag var 6 månader i Miami och jag har bara goda erfarenheter.

Miami är en vacker stad uppdelad i lugna kvarter, konstkvarter och nöjeskvarter fulla med restauranger, affärer och nattklubbar.

Jag skall inte beskriva staden, för jag tycker att det är bättre att man upptäcker den själv, men det jag vill säga är att om ni har chansen att åka dit, ta den, för ni kommer aldrig att ångra er. Men var uppmärksamma på att livet är ganska dyrt där, speciellt på kvällarna.

Jag rekommenderar att gå och se en match med Miami Heat (basket), med Dolphins (fotboll), med Marlins (baseboll) och med Panthers (ishockey). Jag rekommenderar också starkt att ströva omkring i stadsdelen Wynwood och en middag på Espanyola Way. Det finns också alltid fullt av evenemang och konserter på American Airlines Arena.

Och utanför staden föreslår jag att ni åker och tittar på Key West, nöjesparkerna i Orlando och, om ni får tillfälle, en kryssning till Bahamas.

Jag är fantastiskt nöjd att ESL rådde mig att välja EC Miami.

Skolan ligger mitt på South Beach, vid en av de viktigaste affärsgatorna i staden och 10 minuter från stranden. Den är lätt att nå oavsett var du bor och är en nyetablerad skola, eftersom den invigdes för bara två år sedan, med elektroniska tavlor av senaste modell, vilket gör lektionerna mer intressanta och lättare att ta till sig.

All personal på EC är mycket sympatisk och varmt välkomnande. Jag har varit i nära kontakt med de personer som ansvarar för mottagandet, för jag var ”student embassador” (en fantastisk erfarenhet som jag rekommenderar alla som tycker om sociala kontakter, liksom organisation av aktiviteter och som stannar längre än 3 månader i Miami). Det var mycket berikande för mig, för gruppen var mycket dynamisk och sympatisk och hade alltid ett leende på läpparna.

De tre kvinnliga cheferna var mycket öppna för förslag om hur att göra livet lättare för studenterna och jag kom väl överens med dem.

Lärarna är alla olika och var och en undervisar i engelska på sitt sätt, vilket gör att du får se olika facetter av språket. De är alla mycket trevliga, även om några är litet gammaldags enligt min uppfattning.

Under de sex månaderna har jag framför allt gjort framsteg i muntlig framställning och i att uttrycka mig i skrift. Jag kan tala engelska flytande, mycket tack vare att jag deltog maximalt under lektionerna och att jag inte var rädd att prata med engelsktalande på gatan. Varje grupp har två lärare, en för måndag, onsdag, fredag och en för tisdag och torsdag, vilket ger omväxling. De tematiska lektionerna på intensivkursen är sympatiska och urvalet brett.

Skolan är multikulturell, vilket gör att du lär känna massor av folk från olika länder och från olika kulturer. Landet med mest deltagare var emellertid Schweiz, framför allt schweizertyskar.

Jag valde att ha tre olika boenden under min vistelse och jag trivdes bra på alla.

Värdfamiljerna är i majoriteten av fallen mycket vänliga, min var mycket sympatisk och förekommande, men det kan hända att de bor ganska långt bort och bussförbindelserna är Miamis stora svaghet.

Boendena på South Beach är visserligen de dyraste, men är alla mycket komfortabla och ligger bra till (10 – 15 minuter från skolan, till fots).

Våningshotellet i centrum, som EC hyr, med upp till 5 boende per lägenhet är fantastiskt, med pool, jacuzzi och gym inkluderat. Det ligger två steg från busshållplatsen där linje A tar dig till skolan på maximum 20 minuter.

Jag hoppas att denna information har gjort dig sugen på att studera i Miami, för det är en stad som gjord för unga och du kommer att återvända därifrån fylld av underbara minnen.

Så följ rådet som kännetecknar Miami: Don’t be shy!

By Giangiuseppe Torsiello

What do you think?