Från grått och regnigt till blå himmel och solsken!

Jag är den lyckliga vinnaren av en tävling som organiserats av ESL: efter att ha svarat på några frågor om grillning på internet, drogs jag som vinnare och fick en språkresa för två under två veckor i Australien! Jag tog alltså med en väninna och vi lyfte från Paris (5°, snöblandat regn) den 7 februari, för att landa i Noosa (30°, strålande sol).

Noosa är en badort på östra sidan, på Sunshine Coast. Livsmiljön här är idyllisk: naturpark, underbara landskap, paradisiska stränder, kristallklart vatten…

Vårt favoritställe? Stranden Little Cove! Ett litet hörn av paradiset mellan Main Beach och Noosa National Park.

Från dagen efter vår ankomst, har vi kunnat delta i två kursveckor på Lexis School. Skolan ligger i centrum, stranden Main Beach några hundra meter bort. Eleverna delas upp i små grupper efter nivå under ledning av en lärare. Vår lärare var mycket bra: lyssnande, pedagogisk, intressant och dynamisk…

Under lektionerna växlar man ganska snabbt mellan grammatikövningar, muntlig framställning och gruppdiskussioner. Det är en liten klass, där alla lätt kan ta ordet och delta. Atmosfären är avspänd men koncentrerad. När man studerar hos Lexis, får man också tillfälle att möta ungdomar från hela världen (Japan, Brasilien, Schweiz, Rumänien, Slovakien, Spanien, Chile…)!

Lektionerna sluta i början på eftermiddagen och personalen på Lexis School – som är väldigt trevliga – organiserar regelbundet aktiviteter: fotbollsturnering, grillning, temakvällar, yogakurser på stranden, workshops… I Noosa är det möjligt att göra många olika vattenaktiviteter: paddling, draksurfning, båtfärder, surfing (denna plats är berömd i Australien). Vill du shoppa går du till Hastings Street, där du hittar boutiquer för modekläder, strandkläder, vintage, souvenirer… Och även massor av restauranger och kaféer. Vill man lämna Noosa för några dagar, har Lexis School ett samarbete med en resebyrå, ”Backpackers World Travelers”. Det gör det enkelt och praktiskt att organisera resor eller utflykter. Vi tillbringade en dag på Fraser Island, en osedvanligt vacker vildmarksö: långa stränder med finkornig sand, tropisk skog, sjöar… Vi badade i McKenziesjön, vattnet var klart och turkosblått och temperaturen ljummen, en oförglömlig erfarenhet!

Camille-&-Alicia

Vi bodde i en värdfamilj i stadsdelen Noosa Rivers. Det var ett stort hus med en trädgård som vette mot floden. Vilken dröm! Genom att bo i en värdfamilj fick vi möjlighet att träffa lokalinvånare, att prata engelska och att verkligen upptäcka den australienska kulturen.

Den enda haken med Noosa Rivers är att det är ganska långt till Lexis School och till stranden. Utan bil eller cykel är det litet komplicerat att ta sig runt. Man är hänvisad till bussen.

Min väninna och jag fick, tack vare ESL, den fantastiska möjligheten att kunna besöka Australien, som är ett magnifikt land. Från Noosa kan man lätt resa på Australiens östkust, det tar en och en halv timme till Brisbane med bil och till Sydney med flyg (dit man kan flyga från Sunshine Coasts flygplats).

Stora Barriärrevet ligger inte heller långt borta. Det har varit en kort, men intressant upplevelse för oss. Man lägger sig fort till med den australienska livsstilen. Man stiger upp tidigt, man tar tillvara på solen, man badar varje dag och man äter färsk frukt och andra produkter!

Invånarna i Noosa är avspända, leende och välkomnande. Man går omkring i flippers eller barfota, omgiven av exotiska fåglar och lustiga, sympatiska djur (koalas och kängurur)! När man har haft så roligt i Noosa är det svårt att resa därifrån…

Tack ESL för denna drömsemester!
Camille och Alicia.

By Camille and Alicia

What do you think?