En oförglömlig upplevelse

I somras korsade 34 gymnasieelever från Martinique Atlanten för att studera i Edinburgh (mer specifikt på Edinburgh Language Centre) under 4 veckor. Den primära målsättningen med resan var att studenterna skulle förbättra sin engelska för att lyckas med sina antagningsprov till högre utbildning.

463042939

Språkresan organiserades av ESL för ”Internat de la Réussite Condorcet”, där studenter från olika delar av Martinique förbereder sig för antagningsproven till någon grande école, (vilka är prestigefyllda franska institutioner för högre studier).

Självklart gjorde ungdomarna mer än att bara studera: de upptäckte en ny kultur, träffades på pubar, gjorde resor, deltog i alla möjliga aktiviteter … Detta är vad de berättade för oss om sin skotska upplevelse:

matinique

Mario Marcelin:
Det var en bra erfarenhet för mig att ha varit här under en månad. Tack vare lektionerna förbättrade jag min engelska och kan nu diskutera med utlänningar och det är mycket trevligt. Personalen var mycket rolig, lärarna var mycket, mycket kompetenta och hjälpsamma. Aktiviteterna som föreslogs var coola, vi träffade nya vänner och upptäckte nya kulturer, etc. Om jag kunde skulle jag vilja åka tillbaka hit.

 

Céline Davidas:
Innan jag åkte till ELC var jag mycket blyg. Tack vare denna engelska upplevelse har jag fått bättre självförtroende! Jag pratar mer och förstår mer. Välkomnandet och lärarna var underbara.
Tack vare Marc (min lärare under fyra veckor) har jag förbättrat mig. Pedagogiken är mycket bra. Utflykterna var trevliga och lärorika. Phil, Sioban, Niall, Val, är de jag verkligen lärde känna. De var mycket snälla mot mig. Det var en fantastisk upplevelse – och jag vill komma tillbaka.

 

Maël Leon:
Edinburgh är en vacker stad med mycket historia. Min erfarenhet av Edinburgh Language Centre var bra. Vi kunde lära oss engelska snabbare än i en normal skola. Jag tyckte om utflykterna med Duncan till olika platser som Edinburgh Zoo, Lock Common Glasgow, St Andrew, Edinburgh Castle. Det var kul. Dessutom lärde jag mig mycket om landet och jag tror att, tack vare Edinburgh Language Centre, jag har höjt min nivå i engelska. Slutligen, jag skulle vilja åka tillbaka till Edinburgh och Edinburgh Language Centre.

 

Joé Dadou:
När jag kom till Edinburgh blev jag verkligen chockad av byggnadernas arkitektur och av skottarnas uppförande (jag menar på ett positivt sätt). Angående skolan och min värdfamilj har jag ingenting viktigt att kritisera. Tack vare lektionerna (och Allan!) känner jag mig bekvämare med engelskan nu och mitt ordförråd har ökat. Arbetsförutsättningarna är goda och innehållet i lektionerna användbart. Aldrig hade jag trott att jag skulle anpassa mig så lätt som jag gjorde. Aktiviteterna med Duncan (guiden) och personalens bemötande av eleverna och de välutvecklade allmänna kommunikationerna lät mig få ut mesta möjliga av min resa till Edinburgh. Tack Allan! Tack ELC! Tack alla!

 

Jonathan Noël:
Sedan 3 veckor är jag här och det här är min fjärde vecka. Jag var i Edinburgh och på Edinburgh Language Centre för att förbättra min engelska. Nu är jag mycket bättre än för tre veckor sedan. Jag tycker om lektionerna och lärarna. De bästa ögonblicken på skolan är när jag träffar främmande människor. Jag tycker om den här staden, den är mycket annorlunda mot mitt land, folk är mycket vänliga och sympatiska. Jag hade inga problem med min värdfamilj. De är mycket trevliga.

 

Jérémy Mathurina:
Edinburgh Language Centre blev en mycket god erfarenhet. Jag tror att jag verkligen förbättrade min engelska på skolan. Lärarna är goda pedagoger och ger bra förklaringar. Alla här är sympatiska och det är lätt att prata med dem. Utflykterna, konversationsklubben och de andra aktiviteterna var väldigt intressanta.

 

______

487810205

Efter en sådan framgång är rektorn för Internat de la Réussite Condorcet redan igång med att organisera ett treveckorsprogram för kommande juli månad så att nästa generation studenter ska kunna göra sina examina i engelska med stärkt självförtroende … och få en oförglömlig upplevelse!

By Carlos Heras

What do you think?