Bästa vinterresmålen för att studera utomlands

Resor November 12, 2019

Stickade mössor, snöflingor, rykande muggar med varm choklad och … studera utomlands? Vintern är faktiskt den idealiska årstiden för en språkresa! Vare sig du inte kan få nog av kylan, eller letar efter litet vintersol, finns det någonstans för dig på vår lista över vinterresmål för att studera utomlands.

1. Australien

Om du längtar efter litet varmt vinterväder är valet enkelt … res söderut! Under vintern i Europa är det sommar i Australien, så landet down under är det perfekta valet om du vill studera engelska med surfing vid sidan av! Sydney är ett klassiskt val, medan Brisbane är en lika vibrerande stad, men i sin egen hipstertakt och Gold Coast och Byron uppskattas av strandälskare. Du kan även anmäla dig till en Work & Travel-program för att se så mycket som möjligt av Australien! Australiensarna är berömt vänliga, så du kommer inte att få några problem med att träffa människor och praktisera din engelska i verkliga livet. Vilken stad du än väljer är Australien tveklöst ett avundsvärt vinterresmål för studier utomlands.

2. New York

Motpolen, om du med vinter menar jul och kyla, kan inte vara bättre än New York City. Skyltfönstren på Macy’s och alla stadens affärer förvandlas till vinterunderland och tomtens verkstad, skridskobanor utomhus poppar upp i Central Park och i Bryant Park och vem känner inte till den spektakulära julgranen i Rockefeller Center? Även om det kan bli iskallt på vintern i The Big Apple, är det alltid varmt och mysigt inne på New Yorks kaféer och barer! New York är det perfekta vinterresmålet för att studera engelska utomlands för romantiker och julälskare … du kommer att känna dig som hade du klivit rakt in i en film.

3. Sydafrika

Om du vill uppleva en annan kultur och upptäcka Afrikas gömda pärlor medan du pluggar engelska, är Sydafrika ett underbart val. Vare sig du lyssnar på afropop på de färgstarka kaféerna i Kapstaden, eller surfar på vågorna vid de fantastiska stränderna i Port Elizabeth, är vintern i Sydafrika rolig, vänlig och solig! Med fritidsaktiviteter som vinprovning i skuggan av Table Mountain eller en safari för att lära känna Afrikas legendariska djurliv i all sin prakt, kommer du att gilla att studera utomlands i Sydafrika och njuta av sommaren på södra halvklotet.

4. Kanada

Älskar du vintersport? Det gör kanadensarna också! Kanada är tummelplatsen för skidåkare, snowboardåkare, skridskoåkare och ishockeyentusiaster, så res till ”The Great White North” om det är kylan som ger dig din adrenalinkick! Några av Kanadas bästa pister hittar du utanför de stora städerna som Vancouver eller Montreal, så oavsett om du läser engelska eller franska, kan du uppleva det kanadensiska landskapets snötäckta, rena skönhet. Besök landets andlöst vackra nationalparker, eller värm dig på en sportbar med ortsborna medan du hejar på det lokala jockeylaget. Se bara till att packa tillräckligt med vinterkläder!

5. Andra resmål för språkstudier

Vill du lära dig något annat språk än engelska? De som vill studera spanska och längtar efter sol kan pröva Playa del Carmen i Mexiko eller Teneriffa på Kanarieöarna för varma vinterväderalternativ, där språkkursen kommer att kännas som semester!

Letar du efter de bästa vinterresmålen för att studera franska utomlands, är de karibiska öarna Martinique och Guadeloupe utmärkta val, där du kan uppleva avslappnat öliv medan du lär dig franska. Om du, å andra sidan, vill plugga franska omgiven av snöklädda bergstoppar, res då till Schweiz för en perfekt vinterspråkresa.

Intresserad av att studera tyska? Tyskland är ett paradis för julmarknader och snöpudrade slott, så du kan fritt välja den stad där du helst vill praktisera din tyska i total fördjupning medan du smuttar på Glühwein och avnjuter varma korvar.

Nu när du fått litet reseinspiration för att jaga bort vintertristessen, behöver du bara välja språk och bestämma dig … varmt eller kallt?

Studera utomlands i vinter!

By Leah Ganse

What do you think?