Världens bästa karnevaler – var och när

Resor February 6, 2018

Letar du efter ett sätt att lysa upp den gråa februarimånaden? Lyckligtvis är du inbjuden till en massiv gatufest med musik, paljetter, fjädrar och härliga parader … just när doktorn ordinerat att komma över vinterdepressionen efter alla helger! Om du inte redan har gissat det, så pratar vi om världens bästa karnevaler, dessa berömda festivaler där deltagarna släpper loss totalt inför Fastan (eller det är i alla fall så det började). Om du är ute efter att resa och festa nu i februari, har vi samlat informationen här åt dig!

 

1. Basel, Schweiz, 19/2 – 20/2 2018

Basels största begivenhet är även känd som Fasnacht och det råkar också vara den viktigaste karnevalen i Schweiz. Det som skiljer denna karneval från andra är den magiska morgonuppvisningen av lysande, målade lyktor. Staden stänger ner alla sina ljus klockan 4 på morgonen så att allt ljus i staden kommer från lyktornas fladdrande sken. Det är värt att stiga upp tidigt, eller stanna uppe sent, för att uppleva detta.

 

2. Binche, Belgien, 11/2 – 13/2 2018

Det finns en anledning till att denna karneval är erkänd av UNESCO! Utklädda deltagare, kända som Gilles, leder karnevalfestligheterna, inklusive parader, musik och partyn. Dessa Gilles kastar apelsiner till åskådarna som gåvor, men se upp – man får absolut inte slänga tillbaka dem!

 

3. Cádiz, Spanien, 8/2 – 18/2 2018

 

På en kortare tågresa från Sevilla, går södra Spaniens mest ikoniska karneval av stapeln i kuststaden Cádiz. Söker du den största festkvällen under festligheterna, så missa inte lördagen den 10E februari. Håll utkik efter kreativa kostymeringar – Cádiz är känd för sin intelligenta sociala satir.

 

4. Köln, Tyskland, 8/2 – 13/2 2018

Jo, det finns andra tyska festivaler förutom Oktoberfest! Detta är ett land som älskar sina karnevaler och ingen stad gör det bättre än Köln. Klä upp dig, gå på karnevalfesterna på Kölns nattklubbar och missa definitivt inte Rosenmontag, dagen då hela staden samlas till en enorm karnevalsparad.

Hitta ett flyg till karnevalen

 

5. New Orleans, USA, 2/2 – 4/2 och 7/2 – 13/2 2018

Skulle du befinna dig i USA eller leta efter en ursäkt att åka dit, kan inte Mardi Gras bli fel! Bokstavligen betyder Mardi Gras Fettisdag och handlar helt om överdrifter. Paraderna är en explosion av färger, musik och ljus och gatorna i French Quarters är överfyllda av människor som alla försöker fånga pärlorna som kastas från vagnarna. Om du vill smälta in ska du se till att vara klädd i lila, guld eller grönt, festivalens officiella färger.

 

6. Nice, Frankrike, 17/2 – 3/3 2018

 

Vem skulle förvånas över att en av världens bästa karnevaler äger rum på franska Rivieran? Nice öppnar upp för ett galet, mångfärgat firande som doftar litet godare än dess andra europeiska motsvarigheter … de som åker på vagnarna slänger blommor till åskådarna under festivalens berömda blomsterparader.

 

7. Notting Hill, London, England, 25/8 – 27/8 2018

Den enda karneval på vår lista som äger rum på sommaren är den mest berömda i Storbritannien, mer specifikt i Londons eleganta stadsdel Notting Hill. Glöm dock det eleganta, då det du kommer att få se är mycket bar hud, färgsprakande kostymer och folk som verkligen släpper loss. Om du letar efter ett sätt att fortsätta dagens festligheter under kvällen, missa inte efterfesterna på klubbar över hela London.

 

8. Rio de Janeiro, Brasilien, 9/2 – 14/2 2018

 

Rio tar definitivt första platsen bland världens bästa karnevaler. Dess dekadenta, minimalt täckande kostymer, sambarytmerna och de miljontals åskådare som dras dit, har gjort denna karneval till ”the greatest show on earth”.

 

9. Teneriffa, Spanien, 7/2 – 18/2 2018

Hur skulle det vara med en karneval på öarna? Ta ett flyg till Kanarieöarna, till Teneriffa för att vara exakt. Här kommer du att hitta en fantastisk karnevalsparad med dragqueens i några av de mest otroliga kostymer du någonsin sett. Denna karneval borde definitivt stå på din ”bucket list”!

 

10. Venedig, Italien, 27/1 – 13/2 2018

 

Den historiska karnevalen i Venedig är onekligen elegant med dess kostymer i barockstil, pudrade peruker och masker, berömda från filmen Eyes Wide Shut – venetianarna går hela vägen när det kommer till karneval. Om du inte har ett par hundra euro att spendera, kommer du antagligen inte att gå på någon av de överdådiga privata festerna, men det finns gott om allmänna evenemang att besöka helt gratis!

Ta en språkkurs under din karnevalsresa

By Leah Ganse

What do you think?