10 skäl att studera engelska på Malta i sommar

Resor May 25, 2021

Malta är, och har alltid varit, ett av våra populäraste resmål för att lära sig engelska. I dessa dagar är öns popularitet ännu högre då den sakta öppnar upp igen för turister och restriktionerna lyfts.

Om du behöver fler skäl till att tillbringa en oförglömlig sommar på Malta i år, så fortsätt att läsa …

1. Fantastiskt väder

300 dagar under året skiner solen på ön och dess grannar. Trots att Malta ligger söder om Sicilien blir inte värmen överväldigande tack vare den svala sjöbrisen.

malta-sun

Du kommer definitivt att få komplimanger av dina vänner när du kommer tillbaka!

2. Oslagbart värde

Malta använder euro och priserna är lägre än nästan överallt annars i eurozonen. Med de senaste svängningarna på valutamarknaden är detta ett resmål som ger mer valuta för pengarna än någonsin tidigare.

3. Långa somrar

Hur låter det med en sommar som varar från april till oktober? Malta har en lång högsäsong och dagar med över 20°C och 10 timmars solsken är inte ovanliga i december.

4. Kort resväg

Att studera engelska med garanterat solsken innebär vanligtvis en flygresa till USA eller Australien, men Malta ligger bara på en kort resa från det europeiska fastlandet. Det är bättre för miljön och för din plånbok.

5. Flexibla COVID-restriktioner

Malta-fun

Malta siktar på att lyfta de flesta COVID-restriktionerna den 1 juni och låta turisterna besöka denna vackra ö igen! Och språkskolor för engelska i Malta kommer äntligen att öppna igen för fysiska lektioner. Så, i tillägg till dess kultur, vackra stränder, underbara väder och fantastiska mat, kan du njuta av platsen utan stress med den nya säkra och flexibla COVID-policyn som landet tillämpar för turister. För senaste information om COVID-situationen på ön, bör du kolla Maltas officiella turistwebbplats.

6. Chila på Gozo

Maltas mindre granne erbjuder något annorlunda. Ön är mycket fridfullare än Malta och är den perfekta platsen att komma till med den där boken du har tänkt skriva, eller för att helt enkelt njuta av det varma vattnet.

7. Tusentals år av historia

malta-streets

Fram till de senaste årtiondena var det inte det varma solskenet som tog utlänningar till Malta, utan öns strategiska läge i Medelhavet. Fenicier, romare, morer, normander, sicilianare, habsburgare, riddare av Johanniterorden, fransmän och britter har alla lämnat spår på något sätt och de historiska platserna är några av de mest fascinerande – och lättåtkomliga – i hela världen.

8. Dykning och vattensport

scuba-diving

Vattnet runt Malta är varmt, blått och inbjudande. Detta är den idealiska platsen för att prova på dykning och andra vattensporter. Några av våra partnerskolor i Malta erbjuder även kurser som kombinerar lektioner i engelska med dyklektioner. Kontakta bara direkt någon av våra rådgivare för mer information om denna typ av kurser.

9. Tydlig engelska

Engelskan som talas på Malta är långsam, tydlig och perfekt att förstå för den som studerar.

10. Något för alla åldrar

Från juniorer och familjer upp till våra program 50+ erbjuder Malta kurser för var och en. Ett av våra populära lokala alternativ är kursen 30+ i St Julians under sommarmånaderna.

Så, vad väntar du på? Boka din kurs i engelska på Malta nu och bered dig på den där underbara sommarsemesterkänslan som du saknat så länge!

Studera engelska på Malta i sommar!

By Alex Hammond

What do you think?