10 skäl att studera engelska på Malta

Resor mars 31, 2017

Malta är ett av våra populäraste resmål för att studera engelska. Varför? Vad sägs om …

1. Fantastiskt väder

300 dagar under året skiner solen på ön och dess grannar. Trots att Malta ligger söder om Sicilien blir inte värmen överväldigande tack vare den svala sjöbrisen.

malta-sun

Du kommer definitivt att få komplimanger av dina vänner när du kommer tillbaka!

2. Oslagbart värde

Malta använder euro och priserna är lägre än nästan överallt annars i eurozonen. Med de senaste svängningarna på valutamarknaden är detta ett resmål som ger mer valuta för pengarna än någonsin tidigare.

3. Långa somrar

Hur låter det med en sommar som varar från april till oktober? Malta har en lång högsäsong och dagar med över 20°C och 10 timmars solsken är inte ovanliga i december.

4. Kort resväg

Att studera engelska med garanterat solsken innebär vanligtvis en flygresa till USA eller Australien, men Malta ligger bara på en kort resa från det europeiska fastlandet. Det är bättre för miljön och för din plånbok.

5. Partykultur

Malta-fun

Maltas nattliv är legendariskt. Varje sommar kommer folk från hela Europa för att koppla av i den varma kvällsluften. Till skillnad mot i en stor stad, är det högst troligt att du träffar på folk igen under dagen.

Det är inte bara turister som gillar att festa på Malta – under sommarmånaderna har varje by en Festa med fyrverkerier, musikband, processioner och en fest. Besökare är välkomna!

6. Chila på Gozo

Maltas mindre granne erbjuder något annorlunda. Ön är mycket fridfullare än Malta och är den perfekta platsen att komma till med den där boken du har tänkt skriva, eller för att helt enkelt njuta av det varma vattnet.

7. Tusentals år av historia

malta-streets

Fram till de senaste årtiondena var det inte det varma solskenet som tog utlänningar till Malta, utan öns strategiska läge i Medelhavet. Fenicier, romare, morer, normander, sicilianare, habsburgare, riddare av Johanniterorden, fransmän och britter har alla lämnat spår på något sätt och de historiska platserna är några av de mest fascinerande – och lättåtkomliga – i hela världen.

8. Dykning och vattensport

scuba-diving

Vattnet runt Malta är varmt, blått och inbjudande. Detta är den idealiska platsen för att prova på dykning och vår kurs engelska PLUS dykning erbjuder dig chansen att göra detta tillsammans med dina språkstudier. En hel mängd andra vattensporter erbjuds också.

9. Tydlig engelska

Engelskan som talas på Malta är långsam, tydlig och perfekt att förstå för den som studerar.

10. Något för alla åldrar

Från juniorer och familjer upp till våra program 50+ erbjuder Malta kurser för var och en. Ett av våra populära lokala alternativ är kursen 30+ i St Julians under sommarmånaderna.

Läs mer om en kurs i engelska på Malta eller dela med dig av dina erfarenheter från Malta i kommentarerna.

 

Av Alex Hammond

Vad tycker du?