Välj två… med ESL:s duodestinationer

Resor February 26, 2013

Tycker du om choklad eller vaniljglass? Varma soliga sommardagar eller vackra snöfyllda vinterdagar? Ronaldo eller Messi?

Det går bra att gilla båda!

Med tanke på detta kan vi presentera några av våra bästa resmål för våra duodestinationskurser, där du kan studera på två (eller flera) platser. Dessa kurser är perfekta om du vill se mer av världen, träffa fler människor och få ännu mer otroliga upplevelser under din språkresa utomlands.

De här destinationerna är bara några av de möjligheter som har valts för att komplettera varandra, men tveka inte att fråga om du har något speciellt i åtanke. Vi har anordnat många skräddarsydda duodestinationskurser och som med alla våra vuxenkurser, kostar det inget att be om vår hjälp eller våra råd, så att du ska få ut det mesta möjliga av din språkresa.

Här är några populära kombinationer:

Dublin – Galway

Dublin-Galway2

Foton: UlrikeJennifer Boyer

När de legendariska författarna och dramatikerna från Dublin förr behövde tid att tänka, var Galway Bay platsen de reste till. Borta från allt ståhej, i ett litet samhälle där du verkligen kan lära känna alla, har den imponerande Atlantkusten makten att inspirera. Galway är den perfekta motpolen till det kreativa surret i Irlands huvudstad.

Om du studerar med ESL på våra partnerskolor, Atlantic Language i Irland, kan du vara berättigad till en gratis förbindelse från kust till kust.

Brisbane – Perth

Brisbane-Perth2

Foton: Brisbane Day Tours (CC BY-ND 2.0), Shane Watson

Detta australiensiska duopaket är för folk som älskar havet.

Prova storstadsatmosfären i Brisbane, eller njut av den avslappnade atmosfären i de närliggande surfstäderna vid Stilla havet; Sunshine Coast , Byron Bay eller Noosa . Njut sedan av en spektakulär resa över kontinenten och se den flammande röda solnedgången över Indiska oceanen efter en lång dags surfing på vågorna utanför Perth.

Om du studerar med ESL på våra partnerskolor Lexis i Australien, kan du vara berättigad till en gratis kust till kust- flygning.

USA:s västkust och östkust

LA-NYC

Foton: David VespoliMike Licht

Hey homie, detta är inte en rap-strid, så du behöver inte välja mellan USA: s öst- och västkust … Du kan njuta av båda. Och vi rekommenderar dig helhjärtat att göra just detta.

De två sidorna av USA erbjuder olika sätt att se på den amerikanska drömmen. Vad sägs om en vistelse i New York och i Los AngelesBoston och San DiegoMiami och San Francisco?

Om du planerar resan vid rätt tidpunkt kan du njuta av sommaren på östkusten och sedan jaga solen västerut… men det finns verkligen inget dåligt tillfälle att göra en kust till kust-resa i USA.

Auckland – Queenstown

NZ

Foton: 23am.com, Satoru Kikuchi CC 2,0

Auckland är en stad som skiljer ut sig. Det är en livlig storstad, men människorna är fortfarande överväldigande vänliga. Och en kort resa från staden ger dig en smak av den andra sidan av Nya Zeeland: delfiner som simmar i Stilla havet, skogar att utforska och vackra stränder.

Men för att verkligen få en smak av det vilda Nya Zeeland, kan du kombinera en resa till Auckland med en resa till Queenstown på Sydön. Det är där Kiwierna (Nya Zeeländarna) åker för att njuta av snowboardåkning och skidåkning, forsränning, mountainbike och bungyjump. Bergen kallar!

England – Malta

Brighton-Sliema2

Foton: Garry KnightEric Söderström

Lär dig engelska med en sexig brittisk accent och använd den sedan på stranden i det maltesiska solskenet! Två länder med mycket olika men överlappande historia, Storbritannien och Malta erbjuder olika lockande alternativ för en duo kurs i engelska.

Om du studerar i Bournemouth och Sliema, kan du jämföra två fantastiska stränder. En London /Gozo kombinationsresa erbjuder en av världens mest spännande städer och en lugn ö i Medelhavet. Brighton och St. Julians är livliga platser där musiken fortsätter långt in på natten! Vi erbjuder många fler destinationer i Storbritannien och Malta, så bara fråga om du vill höra fler alternativ.

Montreux – Lyon

Lyon-Montreux

Foton: Alex Hammond CC 2,0 , Fulvio

Lite mer än 200 km från varandra, är Lyon och Montreux den perfekta duokombinationen om du vill kombinera din kurs i franska med en smak av det goda livet.

Lyon är Frankrikes gastronomiska huvudstad, en plats där varje måltid är en njutning under det milda sydliga solljuset.

På andra sidan gränsen, i Schweiz, skulle du vara svårt att hitta en mer stimulerande destination än Montreux, vid Genèvesjöns strand. En vacker stad med ett seriöst rock’n’roll arv. Delvis tack vare sin legendariska jazzfestival, är Montreux en förförisk stad året runt, med en spektakulär utsikt över Alperna.

Berlin – Freiburg

Berlin-Freiburg

Foton: Ana Raquel S. Hernandes, Clément Belleudy CC 2,0

En är i framkanten av technomusik, mode och konst, den andra är en härlig tillflyktsort i Schwarzwald, berömd för sina lokala viner och öl. Berlin och Freiburg kombineras för att ge dig en verklig överblick över Tyskland både norr och söder om Weißwurstäquator.

Madrid – Barcelona

barcelona-madrid

Foton: Greenwich Photography, Ivan Walsh CC 2,0

Det finns inte mycket kärlek mellan de två städerna, men för att verkligen förstå betydelsen av Spaniens regioner, måste du besöka båda dessa Spaniens viktigaste knutpunkter. Och de är båda spännande: Gaudís arkitektur och Barri Gòtic i Barcelona, gallerier och nattlivet i Madrid … och en delad passion för gott vin, mat och fotboll.

Bocas del Toro – Boquete (Panama

boquete-bocas-del-toro

Foton: José David LeivaArvind Grover

Uppe i de mystiska panamanska bergen, erbjuder Boquete en underbar känsla av gemenskap. Panamas ekologiska huvudstad är en spännande plats för ett äventyr i naturen.

Vår partnerskola i Boquete har också en skola på den orörda karibiska ön Bocas del Toro, känd för sina undangömda gyllene och vita sandstränder, otroliga korallrev och stora vågor att surfa på. På kvällen ljuder den oemotståndliga salsa- och merenguemusiken och inom kort har du börjat dansa!

Beijing – Shanghai

china

Foton: sanfamedia. com (CC BY-ND 2.0), tengri555

Prova båda sidorna av det moderna Kina. Beijing är Kinas maktcentrum, som det har varit i århundraden. De fascinerande historiska platserna i staden vittnar om detta. Shanghai är en handelsstad, där framtiden väntar bland de trånga gatorna.

Rysk dubbel

moscow-petersburg

Foton: Shutterstock

Den rysktalande världen sträcker sig över halva jordklotet. Mångfalden av städer inom detta område är förbryllande, från St. Petersburg med sin klassiska arkitektur till de asiatiska hamnarna i öster.

Kombinera en kurs i ryska i Moskva och St. Petersburg, fördjupa dig i hjärtat av den ryska makten och själen i den ryska kulturen.

Portugal – Brasilien

lisbon-brazil

Foton: Alex Hammond

Europas västligaste huvudstad, Lissabon, är en traditionell utgångspunkt mot den nya världen. Kombinera en språkkurs i portugisiska i Portugals vackra huvudstad med en tid på något av de spännande resmålen i Brasilien, oavsett om det är vid stranden i Rio de Janeiro eller i den berusande atmosfären i Salvador de Bahia.

Ta en titt på flera rekommendationer från ESL:s rådgivare om språkresor med duodestinationer.

Om du har en egen idé för en bra duokurs kommer vi självklart gärna att få din dröm att gå i uppfyllelse. Kontakta ditt lokala ESL-kontor, så fixar vi det.

Om du har varit på en duokurs, berätta gärna för oss i kommentarerna!

By Alex Hammond

What do you think?