Upptäck 10 gömda skatter i Liverpool!

Resor juni 10, 2016

Liverpool är ett av de populäraste resmålen för en språkresa utomlands, men är också fullt av gömda platser och sevärdheter som oftast förblir okända för flertalet studenter … låt oss hitta några!

Old Dock-turen

För att ge dina dagar i Liverpool en flygande start, ta en litet ovanligare tur runt the Old Dock, återupptäckt 2001 efter att ha varit begraven sedan 1826. Merseyside Maritime Museum erbjuder gratis guidade turer tisdagar och onsdagar. Ett måste för alla som är intresserade av historia och arkeologi!

The People’s Republic på Liverpools museum

Om du studerar i Liverpool behöver du fördjupa dig i den lokala historien. Upptäck vad som menas med att vara en Liverpudian i ”The People’s Republic”, med delar ägnade åt Liverpools arv, kultur och samhälle!

shutterstock_188515220

Bombed Out Church

S:t Luke’s ruiner är mycket mer än ett monument över Blitzen mot Liverpool 1941. ”Bombed Out Church” är en mötesplats för olika konstarter med ett intressant program av happenings. Det har varit tillfälligt stängt av Stadskontoret för omfattande reparationer, men vi hoppas att den restaurerade kyrkan behåller sitt kulturella och konstnärliga arv!

shutterstock_74184982

Global Scouse Day (köttgrytans dag)

När som helst under året är perfekt för att vara i Liverpool, men om du besöker staden den 28 februari, får du inte missa den årliga Global Scouse Day! Införd 2013 har dagen växt från en liten idé till ett globalt initiativ som involverar scousers från hela världen, fler än 100 restauranger i staden och en tävling för att utse vinnaren!

Kernaghan Books

Denna utsökta bokaffär med en intim, viktoriansk atmosfär, ligger på gården av The Bluecoat, den äldsta byggnaden i centrala Liverpool. Affärens interiör är dekorerad med antika möbler och bokhyllor fyllda av fin litteratur, gamla svartvita foton och daguerreotyper.

shutterstock_402770542

Hitta Ex-Directory Bar

Om du gillar sarkasm kan du gå in på kontaktdelen på dess hemsida, men där blir du inte mycket klokare! Gömd i centrum av staden, kan detta hemliga cocktailhus nås genom en röd telefonbox: för att få tillträde måste du spåra upp och slå det rätta numret. Telefonnumret finns online, det gäller bara att spåra upp det! Ha så kul!

shutterstock_59958718

The Kazimier Gardens

Klubben stängde på nyårsdagen 2016, men trädgården är fortfarande öppen och har nyligen vunnit titeln som Liverpools favoritdrinkställe! Det kan se ut som ett fängelse från gatan, men när du väl kommer in i trädgården kommer du att bli totalt överraskad: belägen nära en parkeringsplats förenar denna hybridträdgård naturliga och urbana miljöer med en täckt musikpaviljong, en mezzanin, en takterrass och en bar!

Låt oss gå till ”Another Place”

De flesta studenter vet inte hur de ska ta sig dit eller ens vad man kan vänta sig av Gormleys mästerverk. Ta buss nummer 53 från Liverpool Central eller tåget Nothern Line till ”Blundellsands och Crosby” och gå mot Crosby Lakeside Adventure Centre. Efter en skön promenad i Crosby Coastal Park, får du en fantastisk vy över gjutjärnsfigurerna som installerats utmed stranden. Glöm inte att stanna upp vid Adventure Centre för en snabb förfriskning eller för att titta på de många aktiviteterna som erbjuds!

shutterstock_4688593

… och ta en drink på Some Place

Some Place Absinthe Bar är en vänlig och välkomnande förbudsbar med endast ett svagt grönt ljus för att markera ingången. Gå uppför trätrapporna och sjunk in i en verkligt förtappad atmosfär, där konsten att göra cocktails kombineras med den autentiska 1800-talsritualen hur att servera absint … den Gröna Feen (men inte bara) har här mycket att välja bland!

Heligt och profant på Alma de Cuba

Ett stenkast från Some Place, ligger Alma de Cuba i den tidigare S:t Peters katolska kyrka. Även om du inte känner för en lyxig måltid, får du inte missa denna högklassiga restaurang som blandar heligt och profant, religiös utsmyckning och housemusik: gå upp i det övre koret och kolla in den pulserande atmosfären med folk som dansar och sjunger på det undre planet. Och på söndagarna kan du avnjuta en brunch med levande gospelkör!

shutterstock_210529606

Har du varit i Liverpool? Har du hittat andra gömda skatter under din vistelse? Dela med dig av dem i dina kommentarer och hjälp oss att förbättra vår guide till en av de bästa städerna i Storbritannien!

Av Claudia Ferigo

Vad tycker du?