10 saker att göra i Toronto för under $ 20

Resor april 25, 2014

Belägen på stranden av lake Ontario, är Kanadas största stad en smältdegel för musik, konst och mat. Det finns också massor av budgetaktiviteter i Toronto , exempelvis:

Gratiskonserter

NXNE-Toronto

Toronto är en musikfestivalernas stad och några av de bästa ger gratis föreställningar. NXNE(North by North East) till exempel, inkluderar massor av gratisshower som är öppna för allmänheten, medan TD Jazz I juni och Beaches Jazz I juli ger några fria föreställningar. I juli och i augusti kan du lyssna till levande orkestrar och jazz varje söndag på Met Lastman Square, medan Harbourfront Centre’s Summer Music in the Garden (juli till september) innehåller många olika typer av musik från hela världen.

Spårvagnsnostalgi

Toronto-Streetcar

Ta Queenspårvagnen från ena sidan stan till den andra och du får se många av Torontos olika stadsdelar, som the Beaches, Lesliville, Queen West och Roncevalles. De klassiska spårvagnarna är på väg att bytas ut mot eleganta, moderna modeller, så njut av nostalgin medan du kan.

Parkerna

walk-on-the-grass-toronto

High Park är den populäraste parken i Toronto, med vandringsstigar och fullt av charmiga platser för en picknick i solskenet. Parken har allt, från ett gratis mini-zoo, till tennisplaner, baseboll och fotboll (den runda varianten). Trinity Bellwoods och Humber Bay Park erbjuder annorlunda alternativ.  Riverdale Farm å andra sidan, är en aktiv farm i hjärtat av centrum – om du gillar att vara tillsammans med grisar och kycklingar så är detta platsen att gå till!

Kälkåkning och skridskoåkning på vintern

Tobogganing-in-toronto

Det finns gott om ställen för kälkåkning runt omkring i Torontos parker, där du kan fara utför med bara en tunn plastbit mellan dig och marken (eller plankbit och du är traditionalist). Riverdale Park East har några av de brantare backarna, samtidigt som den erbjuder en fin vy över Torontos berömda skyline. Lithuania Park på Keele Street har också ett antal fina backar att välja bland.

Gratis muséer och gallerier

ago-toronto

Många av Torontos muséer har fritt, eller rabatterat inträde under veckorna. The Royal Ontario Museum (ROM), har rabatterat inträde på fredagar mellan 15:00 och 17:30, medan the Art Gallery of Ontario (AGO) har gratis inträde på onsdagar från 18:00 till 20:30 och halva priset på fredagskvällar.

Vandringsleder på sommaren

Toronto kallas ibland för ”en stad i en park” och det finns många vandringsleder i och omkring staden, av vilka de flesta är korta och lätta. Exempelvis Ceder Trail, som är en 2,2 km lång stig genom Rouge Valley, utmed Little Rouge Creek. Vill du ha något litet mer utmanande så finns Highland Creek Trail i Colonel Danforth Park med ett 11 km långt spår som du också kan cykla.

Besök Distillery District

Distillery-District-Toronto

Dessa historiska kvarter är en bilfri by inne i staden. Bland den vackra, viktorianska arkitekturen, kan du njuta av en mängd fristående affärer, barer, kaféer, gallerier och restauranger. Här hittar du stora festivaler under veckosluten och en populär julmarknad under december.

Ströva omkring på Kensington Market

I samma stil som Distillery District, men mer slitet, är Kensington Market en mysig del av staden, där du kan hitta retromöbler, vintagekläder och massor av ställen där du kan köpa med dig en billig måltid. Torontos stora invandringsbefolkning säkrar att du har ett brett urval av maträtter att välja bland.

Stränderna

När vädergudarna är goda kan du njuta av 20-gradigt vatten i lake Ontario under juli och augusti; perfekt för en tur till stranden. Men även när vädret är kyligt är Torontos stränder idealiska för en dag med volleyboll, romantiska promenader i sanden, eller det enkla nöjet att titta på människor. Woodbine, Kew och Balmy Beaches ligger alla nära varandra och är populära hos Torontos tjugoåringar. Alternativt är Bluffer’s Park antagligen stadens vackraste strand och en populär plats för fiske.

Få stadens bästa utsikt

Toronto-Skyline-at-night

Om du gillar att se saker ”litet grann från ovan” så är CN Tower svårt att slå, även om panoramat från Manulife Centres 51:a våning bjuder dig att njuta av utsikten inklusive CN Tower. Om du föredrar en vy nerifrån och upp, så åk till Toronto’s Islands och få hela skylinepanoramat serverat. Oavsett vilket, ta med kameran!

Vika tips har du om vad man kan göra billigt i Toronto?

Foto: Sights & Sounds @ NXNE 2010 av Jeff via CC, Urban Fast av Mauricio Lima via CC, please walk on the grass av Kai Schreiber via CC, Tobogganing in High Park av Toronto History via CC, Golden Spiral av Ian Muttoo via CC, The Distillery District av Josh Evnin via CC, Toronto’s Skyline av Michael Gil via CC.
Av Alex Hammond

Vad tycker du?