Tio saker att göra i Panama för mindre än $20

Resor maj 22, 2013

Att sitta under en palm efter en simtur i Karibien kostar ingenting. Precis som festa loss till cumbiamusik långt efter att solen går ner. Och om du är villig att öka din budget med bara några dollar, finns det ännu mer att njuta av i Panama.

bocas-del-toro-beach

Foto: Erik Cleves Kristensen

Vi erbjuder kurser i spanska i Panama på två spännande platser: Bocas del Toro och Boquete. En är vid stranden, den andra i regnskogen, båda erbjuder en språk upplevelse som ingen annan.

Om du vill ha det bästa av två världar, har vi kurser som kombinerar båda skolorna utan extra kostnad. Som alltid med ESL, betalar du bara skolans originalpris för kursen, vilket lämnar gott om pengar i fickan för dig att njuta av när du kommer fram!

Fem saker att göra i Bocas del Toro för mindre än $20

Cykla till Bluff Beach

Bluff Beach ser idag ut ungefär som den gjorde för tusentals år sedan – bara sand, hav och palmer. Dock med ett par surfare nuförtiden. Det är den typ av strand där du bara måste stanna upp, ta ett djupt andetag av havsluften och säga “Jag är i paradiset”.

Om du hyr en cykel i Bocas, vilket kostar ca $ 10 per dag, kan du cykla till Bluff Beach på under en timme. Färden i sig är något att njuta av, längs 10 km av den vackra kustlinjen. Var noga med att packa dryck och något att äta, eftersom det inte finns butiker eller restauranger på stranden.

Skaffa dig fembenta vänner på Starfish Beach

cycling-bocas

Foto: Habla Ya!

Sjöstjärnor har en viss utstrålning. Visst, de har inte centraliserade hjärnor eller ögon, men det är något speciellt med dem. Sjöstjärnorna i Boca del Drago är inga undantag och en resa till denna strand är ett måste!

Den skyddade viken erbjuder kristallklart och lugnt vatten under större delen av året och kan nås med cykel från Bocas om du har bra kondition. Färden är ca 18 km i varje riktning. Alternativt finns en luftkonditionerad buss, vilket är ett billigt och enkelt alternativ.

Wizard Beach

Ta en båttur från Bocas till Old Bank på Isla Bastimentos och vandra till Up in the Hill Organic Farm, där du kan köpa alla möjliga ekologiska jordbruksprodukter och panamanska hantverk. När du har slutat att njuta av utsikten med lite lokalt odlad choklad eller kaffe, kan du vandra längs djungelvägen till Wizard Beach. Var noga med att hälsa på sengångarna och den övriga djungelbefolkningen du möter på vägen!

Red Frog Beach

7607446390_e182ef237d_b

Foto: ggalice

Detta är en av de mest populära stränderna i Panama och på goda grunder. Oavsett om du vill surfa, snorkla, vandra, eller bara njuta av utsikten, är Red Frog Beach på Isla Bastimentos platsen att göra det på. Kantad av regnskogen på ena sidan och av Karibiskahavet på den andra sidan, är det lokala djurlivet också en stor attraktion och fyra av världens åtta arter av havssköldpaddor lägger ägg på den här stranden.

En tur-och-returresa från staden kostar $ 7 plus $ 3 i entréavgift.

Isla Carenero

bibis-on-the-beach

Foto: Habla Ya!

Fråga på någon av båtarna i hamnen längs vattnet efter “Bibi’s” och så kommer du att föras över vattnet till Isla Carenero. När du kommer fram, kan du antingen sitta ner för något att äta på restaurangen vid vattnet eller, om du vill arbeta upp din aptit, kan du tillbringa morgonen med paddleboarding, kajakpaddling och snorkling och sedan sitta ner för något gott att äta.

Fem saker att göra i Boquete för mindre än $20

Besök Finca Lerida för lite kaffe och vandring

finca-lerida

Foto: Ken Mayer

Detta är ett fridfullt 324 hektar stort kaffeplantage och naturreservat bara 10 minuter från Boquete. Den vackra lantgården på de böljande kullarna i Alto Quiel är en av de bästa platserna i Panama för att upptäcka den legendariska quetzal och även många andra av Panamas färgsprakande fåglar.

Botaniska trädgården El Explorador

Strosa runt i dessa trädgårdar, reflektera över livet och njut av “andlig förnyelse.” Samtidigt som du erbjuds spektakulära vyer och buena onda, är trädgårdarna fulla av udda konstnärliga installationer. Underliga och underbara.

Vandra längst Pipeline Trail

Pipeline Trail är en relativt kort vandring genom regnskogen längs en vattenledning tills du når ett spektakulärt vattenfall. Längs vägen passerar du gångbroar, hala stenar och alla typer av djungelliv! Inträdet kostar $ 3, som går till underhåll av vandringsleden.

Mi Jardin es tu Jardin

mi-jardin-su-jardin

Foto: Ken Mayer

Familjen González välkomnar dig in i deras påkostade privata trädgårdar, några av de finaste i Panama. Förutom spridda figurer och statyer, kommer du att se mer än 200 sorters tropiska växter och blommor, fontäner och dammar. Inträdet är gratis och det är en fantastisk plats att komma och koppla av på.

Besök CEFATI

Vad i hela friden är en Cefati, frågar du dig kanske? Det står för “Centro de Facilidades Turisticas e Interpretación” och är det bästa stället i staden för att lära sig om Boquetes historia. Du kan få en fantastisk utsikt över staden och de omgivande bergen, eller bara njuta av ett färskt, lokalt kaffe på Café Kotowa.

Ta reda på mer om en kurs i spanska i Panama!

Stort tack till Julio Santamaría från Habla Ya! för hjälpen med denna artikel.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?