Tio saker att göra i Brighton & Hove för mindre än £20

Resor maj 3, 2013

Vad kan vara mer brittiskt än fish and chips på stranden? Brighton erbjuder denna brittiska tradition med en twist – du kan njuta av dina fish and chips och sedan gå ett par hundra meter och finna att du dansar till musik spelad av DJs i världsklass. Eller vandra genom Lanes och hitta vintage kläder, skivor och smycken. Och du kommer att vara omgiven av en excentrisk samling av lokalbefolkning, besökare och studenter från hela världen.

Brighton beach
Photo: Bev Goodwin

Med så mycket att se och göra, fortsätter Brighton att vara en av världens främsta resmål för en kurs i engelska. Men hur långt kommer du på £ 20? Tja, överraskande långt! Och pengarna kommer att räcka mycket längre än de skulle göra i London.

Ha kul på Brighton Pier

Brighton pier

Foto: Nick Richards

Tillsammans med paviljongen, är Brighton Pier en av de mest populära och berömda turistattraktionerna i Brighton och en riktigt bra plats för att ha en rolig dag. Ursprungligen byggt i viktoriansk stil, som en teater / konsertlokal, är nu piren ett spännande turistmål med caféer, restauranger, barer, spelhallar och åkattraktioner. Om du letar efter allt det roliga med en festival med karuseller och attraktioner, besök piren, njut av berg-och-dalbanan och titta på solnedgången vid horisonten, samtidigt som ljusen tänds och stämningen blir elektrisk.

Se en film på biografen Duke of York

Biografen The Duke of York öppnade den 22 september 1910 och var en av de första biograferna i världen. Byggt på platsen för ett gammalt bryggeri, vars väggar fortfarande utgör den bakre delen av salongen, är byggnaden i stort sett oförändrad. The Duke var alltid en kvalitets biograf för de mer kräsna biobesökarna. Idag visas omsorgsfullt utvalda nya filmer och klassiker. Biljetter £ 7,50 -.£ 10.00.

Ta en spökpromenad i the Lanes

Ghostwalk Brighton

En utekväll som du aldrig kommer att glömma. Ta en promenad i de hemsökta gamla gränderna i Brighton med Rob som din guide och historieberättare. The Lanes upptar vad som en gång var det ursprungliga fiskeläget i Brighton – det är den äldsta delen av staden, och, utan tvekan, den mest hemsökta (och även en av de bästa delarna för shopping). Du kommer att besöka sju hemsökta platser och höra åtta spökhistorier förknippade med dem. Denna spökpromenad genomförs med skådespelaren och den mästerlige berättaren Rob Marks i full viktoriansk kostym. För £ 5,00 är detta något du inte bör missa inte!

Ta en resa under havet @ Sea Life Centre

Se i häpnad när gigantiska sköldpaddor och hajar glider över dig i en undervattenstunnel. Besök det tropiska revet och se koraller som du förväntar dig i östra Australien, inte i East Sussex. Njut av att hålla i krabbor och lära dig om strandlinjen vid rockpoolvisningen. Att mata unga rockor är också en oförglömlig upplevelse, men se upp för farorna i Amazonas!  Sea Life Centre är det äldsta verksamma akvariet i världen och ett fantastiskt exempel på viktoriansk arkitektur. Bara se upp för de hungriga pirayorna! Inträdet är £ 6,00.

Grilla på stranden

Brighton Beach

Detta är en tradition i Brighton som verkligen har ökat kraftigt med introduktionen av engångsgrillarna. Efter 18:00, kan du laga mat på stranden, fyll på varor från någon av de många butikerna längs Western Road (som löper parallellt med havet, ca 200m inåt land), gå ner till stranden och laga maten. Det perfekta slutet på en solig dag. Var noga med att använda de utplacerade grillpapperskorgarna när du är klar. Engångsgrill: ca £ 3.00.

Se den fantastiska arkitekturen i the Royal Pavilion

Besök Brightons speciella Royal Pavilion, byggd i början av 1800-talet av George IV: kungen som förvandlade Brighton från en fiskeby till “London-by-the-Sea” och gav staden detta extraordinära och extravaganta lustslott. Paviljongen är anmärkningsvärd för sitt exotiska orientaliska utseende både inne och ute. De flesta människor som besöker paviljongen kommer att tänka på Taj Mahal i Indien. Den magnifika paviljongen vördades av trendiga Regency Society och är fortfarande ett distinkt landmärke för Brighton & Hove idag: folk älskar att sitta i trädgården för en picknick och lyssna på livemusik. Inträdet till palatset är £ 7, men det är gratis att njuta av trädgården.

Ta Volks järnväg längs kusten till hamnen … och fortsätt sedan

under cliff walk brighton

Foto: Pip R. Lagenta

Ta ”världens äldsta elektriska järnväg ”(som öppnades 1883) från Brighton Pier till Brighton Marina för £ 2,50. Järnvägen går nästan 2 km längs havet i Brighton. Det finns massor av restauranger och barer när du anländer till småbåtshamnen, men vårt hemliga tips är att fortsätta österut, en “Undercliff Walk” börjar vid den östra änden av Brighton Marina och fortsätter 4.5 km till Saltdean. Byggd för att skydda kritklipporna från havet, är detta en vacker väg som leder till några charmiga strandnära kaféer. Du kan ta bussen tillbaka till centrala Brighton.

Sjung för full hals på karaokekvällen @ the King & Queen

singing

(Sångarens upplevelse – inte den faktiska puben!)

Varje tisdag är det karaokekväll på den kända puben King & Queen, bara en kort promenad från paviljongen. Njut av en utekväll med personalen och andra studenter, sjung … eller skrik … dina favoritlåtar!

Res till Devils Dyke och upptäck East Sussexs landsbygd

Uppkallad efter den enorma torra dalen som skär genom South Downs, är Devils Dyke en historisk vacker plats bara någon kilometer utanför Brighton. Under sommarmånaderna kan du komma dit från strandpromenaden i en buss med öppet tak. The Dyke erbjuder fantastiska vyer över Brighton, Engelska kanalen och de omgivande områdena.

Området är populärt bland joggare, cyklister och vandrare. En särskilt populär promenad är till närliggande Fulking där Shepherd and Dog puben serverar ett brett utbud av engelska ales och har en solig uteservering. En smak av traditionell engelsk kultur strax utanför staden!

Om du vill ännu längre bort från staden, åk till Seven Sisters Country Park

Ta bussen mot Eastbourne och gå av vid Seven Sisters Country Park. Det tar cirka 45 minuter. The Seven Sisters är en serie av sju kritklippor som vetter ut mot Engelska kanalen. Du kan promenera längs toppen och njuta av utsikten, under tiden som måsar virvlar runt i havsvinden.

När du ser de vita klipporna i Dover på film, är det ofta faktiskt the Seven Sisters: eftersom de har tillåtits urholkas naturligt, och därför förblivit lysande vita, till skillnad från de “vita” klipporna i Dover, som nu i allt högre grad omfattas av vegetation. Om du vill ha ett utmärkt fototillfälle av den engelska kusten, hittar du inte något bättre tillfälle.

Få reda på mer om en kurs i engelska i Brighton

Tack till våra vänner på British Study Centres för deras hjälp med denna artikelen.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?