Surfing på gång!

Resor May 23, 2013

Att lära sig ett språk utomlands är ett äventyr. Du ser platser och möter människor som är totalt annorlunda mot vad du är van vid till dagligdags. Du lär dig ett nytt sätt att tänka och att kommunicera på. Du får också tillfälle att pröva på nya saker, eller att ägna dig åt din favorithobby. En upplevelse vi helt kan rekommendera är surfing.

På vissa destinationer erbjuder vi speciella språk PLUS surfing-program. På en sådan kurs (eller vilken som helst av våra språk PLUS-kurser), delar du din tid mellan språkutbildning och professionell träning i den aktuella aktiviteten.

Men även på resmål där vi inte erbjuder specifika surfingkurser, kan du ge dig ut på vågorna. Vi ger kurser på några av världens förnämsta surfingdestinationer.

surfer

Foto: DieselDemon

Det finns många förutfattade meningar om surfing, men faktum är att sensationen att rida på vågorna inte kan jämföras med något annat på Jorden. Julio Santamaría från vår partnerskola i Bocas del Toro, Panamá, säger: ”Det är inte som på film: det finns ingen enskild livsstil för surfing. Det finns lika många livsstilar som det finns surfare. Det finns surfare som bor här i Karibien och arbetar online, det finns surfare som reser världen runt för att hitta de bästa vågorna, det finns surfare som arbetar heltid och som pressar in ett surfingpass efter arbetet när de har möjlighet. Det finns inget fastställt sätt, vi lever bara våra liv och flyr ut till vågorna ett slag.”

Låter det bra? Kolla 10 av våra toppdestinationer för en språkkurs med surfing vid sidan av!

Australien

Australie

Surfingläger i Sydney

Australiens långa och spektakulära kust erbjuder några av de mest kända surfingställena i världen. I och runt Sydney, till exempel, Curl Curl, Long Reef, Narrabeen, Bilgola Beach, Whale Beach, Palm Beach, Manly och den mytomspunna Bondi Beach, är enormt populära surfstränder, idealiska för erfarna surfare. Nybörjare kan känna mängden människor litet skrämmande, men det är den perfekta ursäkten för att söka längre bort utmed kusten och att upptäcka mer av det vackra Australien.

En gång i måndaden under surfingsäsongen, anordnar vår partnerskola ELC i Sydney ett surfingläger under ett veckoslut för studenter, tillsammans med Rip Curl Surf Camp Australia, vid en av Australiens bästa surfstränder för nybörjare, Seven Mile Beach, två timmar söder om Sydney. Rose, från ELC, säger att surfing är ”ett fantastiskt sätt att uppleva den australienska kulturen… australiensarna är kända för att vara lättsamma och okomplicerade, vilket är en attityd som definitivt är uppenbar i den australienska surfing- och strandkulturen.”

Lekce-surfovani-v-Perthu-2

Surfinglektion i Perth

Utanför Sydney erbjuder vi kurser i engelska på utmärkta surfingdestinationer som Byron Bay ochGold Coast, med sitt Surfers Paradise. Dessa ger en annan surfingupplevelse än Sydney; mindre ”storstad” och mer cool surfingstad. Och längst bort i väster i Australien, vid Indiska Oceanen, har Perth några av de bästa surfingstränderna i världen, med ren, vit sand och vågor för alla nivåer av surfare.  Vi har programmen Engelska PLUS surfing på alla dessa resmål, så frågan är bara… vart vill du resa?

Kom ihåg, att när du väl fått fotfäste på surfingbrädan (och i det engelska språket), kan du resa till så många surfingställen i Australien som du önskar under din vistelse.

Kolla på alternativen för en kurs i engelska i Sydney.

Kalifornien, USA

USA:s västkust är mytomspunnen. Bortsett från Hollywood, San Francisco och Silicon Valley, även om man ignorerar Rodeo Drive, Golden Gate och Sierra Nevada-bergen… så är detta en superb plats att surfa på. Vi tycker att det är en fantastisk plats för din första erfarenhet med en surfingbräda.

Kalifornien må vara en av de mest utvecklade platserna i världen, men när du surfar är det bara du därute med en bräda under dig och en enorm ocean framför dig. Det gör en ödmjuk.

Efter din första, riktiga våg – även om den bara varar några sekunder – kommer du att vara frälst. Det var i alla fall erfarenheten våra medarbetare gjorde när de provade surfing i San Diego. Och om du inte blir förälskad i surfing? Hallå, du är i Kalifornien, du kommer att hitta massor av andra saker at göra!

Läs mer om programmet Engelska PLUS surfing i Santa Monica eller en kurs i engelska i San Diego.

Hawaii

Hawai

Hawaii är de stora vågornas hem. Surfing är hårt sammanknutet med Hawaiis kultur och folk har ridit på vågorna här under århundraden. För riktiga surfare finns det få bättre platser på Jorden. Naturligtvis, även om du inte surfar, är stränderna fantastiska!

Läs mer om programmet Engelska PLUS surfing i Honolulu, Hawaii

Coromandel – Nya Zeeland

Nya Zeeland är platsen för att vara I kontakt med naturen. När människor först anlände dit för runt 1800 år sedan, fann de jättestora (och välsmakande) djur som strövade omkring utan några naturliga fiender. De stora djuren finns inte längre, men det finns fortfarande gott om stora vågor. Vi erbjuder programmet Engelska PLUS surfing i Whitianga, på Coromandelhalvön, där du kan kombinera 15 lektioner i engelska per vecka med 10 surfinglektioner.

Läs mer om programmet Engelska PLUS surfing i Nya Zeeland

Sydafrika – Port Elizabeth och Jeffrey’s Bay

Våra studenter ger oss regelbundet mycket positiv feedback om hur prisvärt Sydafrika är – dina pengar räcker längre än i merparten av den engelskspråkiga världen. Och till skillnad från andra ställen, kan du åka på safari när du är redo att lämna strandlivet!

Port Elizabeth kallas ”the friendly city” och ligger i slutet av the Garden Route – en av de mest spektakulära kuststräckorna du någonsin kommer att uppleva. Port Elizabeth är också känd för att vara en ledande surfingdestination och nästan 100 surfingställen ligger inom räckhåll från staden.

jeffreys-bay

Super Tubes vid Jeffrey’s Bay, Foto: Ree Saunders

”J-Bay” är en legendarisk surfingstad, bara 10 minuter bort längs kusten och erbjuder en förtrollande mix av cool livsstil och excellent surfing. Billabong Pro kommer hit varje juli månad: en av världens topphändelser inom surfing. Kitchen Windows, Surfers Point och Super Tubes erbjuder vågor i världsklass… vid Super Tubes kan de vara upp till 40 sekunder.

Läs mer om programmet Engelska PLUS surfing i Sydafrika

Panamá

Julio från vår partnerskola i Panamá säger:

”De flesta studenter studerar under fyra timmar per dag, antingen i grupp, eller tar privatlektioner. Det betyder at du kan studera mellan 8 och 12 eller 1 och 5 och sedan spendera resten av dagen med att surfa. Du kan också köra ett pass innan dagen börjar (solen går upp runt 6 på morgonen). Om du är nybörjare kommer du att vara trött efter ett par timmar, men mer erfarna surfare kan hålla på 5 till 6 timmar om dagen.”

”Du behöver ingen våtdräkt och du kan se korallreven genom vattnet… kom ihåg att respektera den lokala kulturen, människorna och språket och du kommer att få en fantastisk tid och dukommer att få fina vågor att surfa på.”

Läs  mer om programmet Spanska PLUS surfing i Bocas del Toro

San Sebastian – Spanien

San-Sebastian

San Sebastian, Foto: Alex Hammond

National Geographic listar San Sebastian som en av de 20 bästa surfingstäderna i världen. Men, San Sebastian är så mycket mer än bara en surfingstad. Den baskiska huvudstaden är en av de bästa platserna att äta på i Europa, där tapas (pintxos) har upphöjts till en konstart. Staden erbjuder en annorlunda sida av Spanien, som fortfarande har en stor stads energi, men med något mer europeiskt i luften. Den är också vacker och blir inte så tryckande varm som Andalusien eller Madrid.

Playa de la Zurriola är surfingstranden, Playa de la Concha är solbadarnas strand, som nästan kan försvinna med tidvattnet. Och det finns en vacker promenad mellan dessa båda med stora statyer som ger en surrealistisk touch.

Läs mer om kurser i spanska i San Sebastian

Biarritz – Frankrike

En annan av de 20 bästa surfingstäderna, enligt National Geographic, är Biarritz, som erbjuder en spännande blandning av glamour och fina vågor. Staden kanske är mest berömd som tillhåll för den europeiska aristokratin, men stränderna är också bland de bästa surfingställena i Europa. För att få de bästa vågorna måste du gå upp tidigt på morgonen och vara beredd att få gåshud (våtdräkt behövs absolut).

Läs mer om programmet Franska PLUS surfing i Biarritz

Lissabon – Portugal

Den portugisiska huvudstaden är en elegant och charmerande stad som är värd att besöka vilken tid på året som helst. Utsikten från kullarna som omger den gamla staden är spektakulär – speciellt på natten, när stadens ljus blinkar nedanför. Om de vackra, livliga gatorna i Barrio Alto blir för mycket för dig (där kryllar av folk till gryningen) finns det inget bättre botemedel än en surfingmorgon. Här finns vågor för alla nivåer av surfare, från nybörjare till proffs.

Läs mer om programmet Portugisiska PLUS surfing i Lissabon

Brasilien

brazil

lha Grande, Brasilien, Foto: Alex Hammond

Brasiliens långa atlantkust har många exceptionella surfingställen. De södra staterna, speciellt Rio de Janeiro, erbjuder berömda, om än trånga, stränder. Ta dig norrut och du finner mer plats och mer dramatiska scenerier. Om du tar en kurs i portugisiska i Salvador eller Olinda, till exempel, erbjuder den nordöstra kusten platser för kännare i en fantastisk, naturlig, tropisk omgivning.

Läs mer om våra kurser i portugisiska i Brasilien

Det finns mycket att dagdrömma om! Men, vi kan förverkliga din dröm om en språk- och surfingresa för mindre än du tror. För att ge en aning om surfinglivsstilen och en autentisk erfarenhet av att leva utomlands, ger vi regelbundet gratis surfinglektioner till våra studenter.Kontakta oss för mer information.

By Alex Hammond

What do you think?